Клуб на храбрата шивачка - тема 19

• 107 148
  • 831
  •   1
Отговори
# 690
С машинна бродерия?

# 691
  • Добрич
С флумастери за текстил. Ще стане бързо и лесно и без допълнителна техника. Те издържат на пране.

Колко детски дрешки съм спасила с тях след зацапване...  Grinning

# 692
Да ви покажа моето първолаче:

Всичко, разбира се, е шито от мама. Heart Eyes Платовете за фунията и поло тениската си ги избра той. Моля да забележите, че перата на фунията и на тениската са едни и същи. Laughing

А това бяха несесерите за подарък на любимите учителки от детската градина (вътре имаше по една картичка рисувана от детето):

# 693
  • Козлодуй
Тия флумастери за текстил къде се продават?  Simple Smile
Синьо, страхотно си си пременила първолака да ти е жив и здрав Simple Smile Големи майстори сте Simple Smile
Аз скъсих едно долнище на ММ а преди това закърпих на машината един спортен калъф за смартфон и да се похвала сама разбрах как да оправя размъкнатия шеф като затегнах малко горния конец но преди това електричар ми беше подсказал че това така се оправя Simple Smile

# 694
  • Добрич
Купувала съм от книжарниците и от МЕТРО. Лично на мен много ми харесват "духащите" флумастери за текстил, защото освен, че пишат стандартно, може и да се "пръска" с тях. Само дето те са по-малко цветове.

Ползвам и тези.

Боичките за текстил също са вариант.

# 695
  • Козлодуй
Благодаря Simple Smile

# 696
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Синьо, нещата са страхотни!!!
обаче перата на тениската не мога да ги видя  Simple Smile, много е малка снимката!
явно при вас е било топло, щом е по къс ръкав...

коя кройка взе за панталона и какъв плат? харесва ми.

аз уших от новия брой на оттобре outdoor панталона и един вълнен пуловер.
скоро ще пусна снимки.

започнах и на мен да си шия вълнен потник, но не го довъших, че детето се тръшна болно.
едно време се подигравах на баба за тези вълн. потници, сега не ми е смешно  Rolling Eyes
особено когато ми дойде...

Вела, покажи нещо, което си рисувала с тези маркери. покриват ли добре?
аз скоро направих с една металическа боя главата на един тигър...

# 697
  • FRANCE
Синьо страхотни неща.

Вълнения потник от каква материя ? Заинтригувах се, че мразя да се обличам и все ми е студено зимата. Миналата година търсех трико с вълна и памук например но не намерих такова животно

# 698

Вълнения потник от каква материя ?

вълнено трико  Mr. Green
преди няколко страници пуснах линка на един магазин за платове.
до нас имат филиал и редовно имат намаления.
попаднах на трико, по-плътно, 90% вълна, 10% полиакрил за 1,99Е  Shocked
веднага купих няколко метра.
понеже аз не мога да нося вълна директно на кожата, независимо на коя част от тялото, и отдолу сложих мното тънко, памучно трико, което за лятото ще е супер, охлажда. просто са един и същи цвят.

# 699
  • Добрич
...

Вела, покажи нещо, което си рисувала с тези маркери. покриват ли добре?
аз скоро направих с една металическа боя главата на един тигър...

Няма как да покрива плътно. В момента нямам снимка, но тук бях показвала как изглеждат цветя, правени с пръскащите маркери.

Скрит текст:

Синьо, благородно ти завиждам, че имаш време за шиене. Аз също обичам да правя несесери, но скоро не ми се е случвало.

Скрит текст:

# 700
това напръсканото не изглежда лошо...
утре ще гледам да снимам нещата, горе-долу така се получи и при мен с четка...

аз съм рисувала с перманентен маркер (само контурите) и добре държи на пране.

# 701
  • Добрич
Въобще не съм се сещала за перманентен маркер. Благодаря за идеята!

# 702
Благодаря!

asyalein, снимката е линк и би трябвало да се вижда и по-голяма. Детето беше много гордо, че е избрало еднакъв десен. Laughing
Времето беше отвратително. Cry Валя силно цялата сутрин и снимки почти нямаме. Следобед слънцето се показваше за кратко между дъждовете. На завет и припек ставеше за малко и по къс ръкав.
Панталонът е от Ottobre – Nr. 19 от 4/2012. Аз от години вече само този му шия, защото му пасва много хубаво на дупето. Само променям джобовете и подгъва на крачолите. Плата го показвах май, като ви се оплаквах, че не намирам платове за панталони. Ето такъв, но в черно (явно е свършил в момента). Приготвила съм да му шия още 2 такива в синьо и кафяво. Нали е вече ученик и някак не върви да ходи с протрити колене. Сега умувам как да позакърпя и удължа разни стари панталони, че ме е жал да ги хвърлям.

Вела, несесери все не стигам да ушия за нас. ooooh!Трябва и това да свърша някой път. Те поне се шият бързо.

# 703
  • FRANCE
Help търся спешно трико он лайн с доставка до Франция. Искам ярки наситени цветове, жълто червено оранжево. На малката девойка 2/3 от дрехите са и малки. Ще шия клинчета, блузки, туники. Благодаря много bouquet

# 704
Мадам, виж тук, имат голям избор.

Общи условия

Активация на акаунт