Клуб на храбрата шивачка - тема 19

• 107 942
  • 831
  •   1
Отговори
# 525
Canvas ползвах, Ася, за чантата.  Peace Представям си го добре и от SnapPap Plus (веганска кожа), но ще излезе соленичко  Confused

Синьо, така е, но нека не забравяме че мнозинството няма финансовите възможности за други дрехи, камо ли да шият. Не ги виня. Но все пак тенденцията е че хората са по-информирани и търсят повече Nachhaltigkeit дето идея си нямам как се превежда на бг, извинявам се много!

Плажче, да ти кажа честно, скептична съм малко. Че трябва да стане, трябва, обаче си е бая трудоемко, все пак тази чанта трябва и да издържи много. Нямаш ли някоя позната която може да ти даде шевна машина на заем?

# 526
  • Добрич
За естествена кожа се използва игла с триъгълно острие / върхът  е като триъгълна пирамида/. Наскоро търсих такава игла по магазините в Добрич, но безуспешно. Навремето в нашия град имаше кожарски завод и там се ползваха такива игли. Не зная какъв е моделът на чантата, но едва ли ще са описани и всичките шевове. Дай линк, ако можеш. Тогава можем да дадем по-конкретни съвети.

Скрит текст:
И аз обичам да шия чанти от стари дънки. Имам различни варианти, но на машина.

# 527
Здравей, Старс! Това, че тези две машини ги няма в класациите, не е беда. Тези класации са временни и напълно различни една спрямо друга. Изборът между двата оверлога е много лесен. Печели разбира се ,,Елна-та''. Не защото е по-скъпа, а заради многото екстри които има. Има контейнерче за отпадъците, без което, на масата и по пода, винаги има изрезки. Има регулиране на крачето. С вдевачката много лесно се вдяват иглите. Има указател за различните шевове. Просто си личи класата. Много добър оверлог, но много скъп.

# 528

Плажче, да ти кажа честно, скептична съм малко. Че трябва да стане, трябва, обаче си е бая трудоемко, все пак тази чанта трябва и да издържи много. Нямаш ли някоя позната която може да ти даде шевна машина на заем?
Ако поразпитам може и да намеря, но не знам как се работи с шевна машина. Само като чуя за машина и почвам да губя интерес.
Не мога да сложа снимка, чантата е дънкова, казва се Chobe bag. В Гугъл има доста снимки.

# 529
Чантата я знам  Laughing аз бях пуснала линкове към нея. Тя е на ленти, доста работа ще имаш на ръка!

# 530
  • София
Tatjana,може ли линк към плотера, и какъв е принципа на действие?
Аз мислех че е принтер за трансферен печат , но може да бъркам.

# 531
Миленски, плотера режи. Може да режи фолио (за текстил или винилно) както и картон, примерно. Вместо нож можеш да поставиш и маркер и да ти рисува/пише нещо. Наистина, възможностите са много, стига човек да има време да се занимава. ично аз до сега съм направила само готови мотиви за текстил.

Ето едно видео на руски което намерих на бързо, има доста в ютюб. Този плотер е на най-популярната марка за хоби-плотери. https://www.youtube.com/watch?v=AZmxA8zn54M

# 532
  • Добрич
В момента и при мен темата за плотера е актуална. Обаче работи само с векторни изображения. Повечето изображения в нета са растерни, а конвертирането им във векторни не става. Трябва да се правят наново.  Търсих сайтове с безплатни векторни изображения, но не намерих удовлетворяващи идеи. За сега все още само проучвам, но векторният формат според мен е сериозна спънка. Работила съм преди малко с Corel Draw и толкова.

Кройките може би са векторни, нямам информация, но само заради кройки не бих си купила плотер. Все пак инвестицията е сериозна.

# 533
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
illustrator векторизира сравнително лесно и от снимка, но после файлът е голям. Peace

# 534
  • Добрич
Тази програма само съм я чувала. Ползвам фотошоп, но илюстраторът ми е непозната.

# 535
от на адобе сюита е, където е и фотошопа. фотошоп е само за растерни изображения, оттам вектор няма как да изкараш. Peace
затова е илюстратора  Peace

# 536
бях днес до близкия ми магазин на алфатекс. имаше жакард за чанти, но нищо не ми хареса.
изк. кожа беше по-евтина от жакарда, но също не си харесах нищо.
хареса ми един друг плат, но не изглежда държелив, иначе беше достатъчно плътен, но някакси мек и ми се струва, че по ъглите бързо ще се изтърка.

взех си 2м. останало парче лен, но като плетиво, ситно. за 3,40Е цялото парче Crazy сега съхне.
на сайта им го няма.... явно в магазина останали парчета ги намаляват без пощада.
този имаше леке, което се изпра.

# 537
  Търсих сайтове с безплатни векторни изображения, но не намерих удовлетворяващи идеи.
О, безплатни изображения да искаш! Фул е с такива, търси в Пинтерест "Freebie Plotter".
Тук https://lovesvg.com/free-svg-cut-files/ също имаш огромен избор. Тези, които показах, са от там  Peace

Иначе плотерът идва с програма с която можеш по лесен начин да превърнеш всякакви изображения във векторни. В това видео е показано как става: https://www.youtube.com/watch?v=PNyn5CNSn5A

# 538
Чантата я знам  Laughing аз бях пуснала линкове към нея. Тя е на ленти, доста работа ще имаш на ръка!
Права си, не се бях замислила. А и се чудя на ръка колко здраво и колко хубаво ще стане. Би ли ми пратила линка към темата с линковете за чантата?

# 539
Чантата я знам  Laughing аз бях пуснала линкове към нея. Тя е на ленти, доста работа ще имаш на ръка!
Права си, не се бях замислила. А и се чудя на ръка колко здраво и колко хубаво ще стане. Би ли ми пратила линка към темата с линковете за чантата?

В тази тема я бях пуснала  Wink

Общи условия

Активация на акаунт