Клуб на храбрата шивачка - тема 19

• 107 904
  • 831
  •   1
Отговори
# 630
Майка ми си купи от софийското Какаду, имаше няколко вида тъмнозелена.

# 631
  • FRANCE
Супер . Много благодаря. Имаш ли идея от кое точно?

# 632
Централният м-н на бул. Сливница. Със сигурност имаше няколко в различни ценови категории.

# 633
# 634
  • FRANCE
Poliiii и електричар , много благодаря.

И пак едно питане. Миналата година си взех копчета тик так от "Gerry" София като си мислех че с клещите на Prym ще стане. Пробвах всякъкви матрици и не. Днес минах от там и се оказа че трябвало да си купя преса за около 70 лв плюс матрицата която не става на нищо друго освен пресата. Cold Sweat. Имате ли идея за някъкво друго разрешение. Благодаря.

Последна редакция: вт, 15 авг 2017, 00:20 от madame

# 635
Имате ли идея за някъкво друго разрешение. Благодаря.

Други копчета  Wink

# 636
# 637
А аз да помрънкам, че навръх рождения ми ден ни разбиха жилището и едно от нещата, които ми откраднаха е шевната ми машина :/ Много ми е мъчно за нея, беше почти нова, само на 2 години, Брадър. Сега ще трябва да инвестираме още веднъж в нова машина. Спряла съм е на Janome 603, обаче трябва да почакам поне месец Sad
Знам, че тук ще ме разберете, за това си позволих да пиша.

# 638
Кайлис, това е ужасно! Sad Дано скоро се сдобиеш с нова. Hug Уффф... на мен винаги ми минават такива мисли в главата като отсъстваме за по-дълго. Все си мислех, че на крадците търсят други неща и няма да помъкнат тежки машини... Имаме някаква застраховка, но не знам колко от цената на машините би покрила.

# 639
Здравей, madame! Мъжете винаги измислят лесно решение, за трудни проблеми. Така е и с твоят проблем. Не ти трябват скъпи матрици. Не знам дали имаш накрайник за кръстата отвертка? Казва се бит. Ако нямаш, купи си  от магазин за инструменти! Качествените струват 4-5 лева. Има различни видове, но избери за средни или големи по размер винтове. https://www.olx.bg/ad/komplektbitove-12-broya-magnitni-nakraynit … 8.html#8a3f82771f
 Използва се за поставяне във винтоверт и с него се завиват или развиват винтове и болтове. Уточнявам, че по този начин, съм поставил доста копчета. Направи проба, на парче плат, за да не поразиш копчета и дреха!  Добре е да имаш клещи за отвори или такава замба:  https://www.tashev-galving.com/041+JNX+138/%D0%97%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%B0
Но дори да нямаш, можеш да пробиеш плата с дебело остро шило. Направила си отворът в плата. Мушваш копчето през отвора и поставяш горната му част, която трябва да се занити! Поставяш дрехата на нещо твърдо и чисто! Вземаш бита в едната ръка и средно голям чук! Удряш бита не много силно, но така, че да разтвори копчето! Завърташ бита, така, че със следващият удар да разтвори копчето на равномерно разстояние от предишния удар! Копчето е готово. Същото правиш и с другата част на копчето! Пробваш дали се закопчава и продължаваш на дрехата! Поставил съм доста копчета и предполагам, че ще се справиш. Ако не ти хареса резултатът, трябва да си купуваш скъпите преси, които струват половин шевна машина. Пробвай копчетата преди да ги поставиш на дрехата! Има такива, които са хлабави и като ги поставиш, трябва да ги махаш, което си е трудна работа. Щракваш двете части и с права отвертка ги разделяш! Пробвай! В най-лошият случай ще поразиш комплект копчета и ще се откажеш. Лошият опит, също е опит. Освен бит, можеш да използваш метален център. Той е заострено по определен ъгъл цилиндрично желязо. Използвайки бита, занитеното място изглежда като цъфнала роза. С центърът изглежда по-добре, но пак може да цъфне само на едно място. Ето как изглежда един център, ако си представиш, че я няма дебелата част: https://markita.net/tsentar-vartyasht-morz-3-9311236.html

# 640
А може ли вместо бит -а да се използва обикновен пирон с подходяща дебелина.

# 641
Ето, че жените имат по-добри идеи от мъжете. Разбира се, че може, защото пиронът не е закален, но копчето е от много мек метал. Дай голям пирон на някой, който да го заглади като център и пробвай. Първият удар с чука да е по-лек, за да добиеш представа колко силно трябва да се удря. Може да пробваш с оригиналната форма на пирона, без да бъде минаван на шмиргел. Ако не ти хареса, тогава го дай да се изпили!

# 642
А аз да помрънкам, че навръх рождения ми ден ни разбиха жилището и едно от нещата, които ми откраднаха е шевната ми машина :/ Много ми е мъчно за нея, беше почти нова, само на 2 години, Брадър. Сега ще трябва да инвестираме още веднъж в нова машина. Спряла съм е на Janome 603, обаче трябва да почакам поне месец Sad
Знам, че тук ще ме разберете, за това си позволих да пиша.

Много съжалявам, Кайлис! Ужасно е някой да ти влезе в дома....  Sad

Уффф... на мен винаги ми минават такива мисли в главата като отсъстваме за по-дълго. Все си мислех, че на крадците търсят други неща и няма да помъкнат тежки машини... Имаме някаква застраховка, но не знам колко от цената на машините би покрила.

То не е необходимо да отсъстваш дълго, при една позната стана докато тя беше на фризьор. Застраховката връща актуалната стойност, но е много важно да не сте подзастраховани т.е. на ниска стойност.

# 643
Да, нашето жилище го разбиха докато бяхме в парка с децата, прибрах се да ги приспя и заварих всичко с краката нагоре. Застраховка имаме, но само за жилището, не за кражба.

# 644
  • FRANCE
Кайлис много неприятно. Май и на мен това ми е най големият кошмар. Дори с бижута бих се разделила.

Благодаря за съветите за моите копчета. Признавам си, по принцип купувам едни на Прим-8 евро за 10 Fearful и тези като ги видях не можах до им устоя. Никак не обичам да правя илици. Замби имам, отверки и пирони също Grinning

Общи условия

Активация на акаунт