Препарати за съдомиялна - 9

• 126 929
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • Burgas
Здравейте!Може ли да препоръчате препарат за съдомиялна  за деликатни съдове-порцелан,кристал и пр.Имам порцеланови чинии със сребрист кант,на които е отбелязано ,че се мият в миялна ,но с препарат без оцетна и лимонена киселина,та сега си търся такъв...

# 406
  • София
Извън темата - с какъв препарат миете на ръка - досега съм бил с Pur, но нямам навик за ползване на ръкавици и ми се ще нещо по-щадящо да взема?
Тези на Frosh мият ли?
Денк мит ползвам, по-кръглите бутилки и гледам да са балсамените, не прозрачните. От разните там ферита, пур, ехо-мехо се отказах, защото беше почнала направо да ми се бели кожата на ръцете от тях. С Денк мит нямам проблеми (аз също не ползвам ръкавици). Фрош не помня честно и да съм ползвала е било инцидентно, но повечето им препарати като цяло ми допадат. Та пробвай, ако тях си си харесал.

За миялната  - свикнах вече с кауфландските таблетки и все пак лидлските ми бяха по-добре, ще се оглеждам все пак. Но наличните още не са ми свършили, иначе съм решила да тествам и тези на ДМ, че ми е по-удобно за купуване от там.

borka01 - геловете на Сомат не стават ли за целта?

# 407
  • Mediterraneo
И още един недостатък, поне при моята - има някаква миризма, която остава по съдовете и дори после се усеща в шкафа, но това го оправям с ароматизатор за миялна.

Това не го разбрах. Остатъчна миризма на препарат оправяш с ароматизатор? Или остатъчната миризма е на немито?
Ароматизатор не ползвам.

# 408
  • Sofia
Вероятно препарата ви е повече - една таблетка е много за малка съдомиална.

# 409
Не съм си и помисляла, че неприятната миризма, която остава по съдовете може да бъде от таблетките, мислех, че си е от машината. Но сега като прочетох коментара на Тарталета помирисах една таблетка по-отблизо и да - оказа се, че това е миризмата, която остава по съдовете и тя в никакъв случай не беше нещо хубаво. Явно като се разтваря таблетката се засилва миризмата, защото не съм я усещала досега в кутията, в която ги държах. Веднага изхвърлих останалите ми таблетки! Благодаря много за подсещането:)

# 410
  • близо под тепетата
Ползвах праха на ДМ за съдомиялната, но не ми хареса много. И при мен я имаше тази миризма по съдовете. Сега съм с гел на сомат и съм доволна + няма я неприятната миризма.

# 411
Доволна съм от всичко на Somat - таблетки, гел, ароматизатор. Fairy също е ок. За почистване и профилактика съм ползва на ДМ само. Майка ми пък е доволна само от гел формули.
Поне за мен стигам до извода, че по-важна е самата машина, отколкото препаратите.

# 412
  • София
От известно време по дъното на по-високите чаши (стъклени, за вода, май са 250-300 мл.) остават като малки песъчинки, според мен неразтворена тсблетка. Чашите се мият на горния ред, ако има значение. Знаете ли каква може да е причината? Таблетките или миялната са проблема?

# 413
  • Варна
Здравейте,
Не знам дали тук е мястото да попитам, но имам проблем със солта на моята съдомиялна. От 2 години я имам и никога не ми е светвал индикатора за сол. Модела е бош spv40e60eu, 45 см, вградена. В инструкцията има индикатори за степен на твърдост на водата, но моя модел няма и не мога да настроя тази сол.
Чудя се сега дали направо да не заредя солта, която купих.

# 414
  • София
Имах съдомиялна в стария апартамент, но я оставих на нашите. Беше голяма на gorenje и си спомням, че от Лидъл купувах едни капсули, които се оказа, че мият много добре и капсулите винаги се разтварят. На медикс течния препарат също е много ок. Чат пат я пусках на най-дългата програма с гореща вода и слагах нещо за почистване отвътре на самата миялна, помня, че не беше скъпо и го купувах от Кауфланд. Някой по-горе беше попитал за продуктите на Фрош - уникални са. Парите си заслужават.

# 415
От известно време по дъното на по-високите чаши (стъклени, за вода, май са 250-300 мл.) остават като малки песъчинки, според мен неразтворена тсблетка. Чашите се мият на горния ред, ако има значение. Знаете ли каква може да е причината? Таблетките или миялната са проблема?
Според мен, проблемът е в ъгъла/наклона на чашите, особено ако са с високо столче и голям обем.

# 416
С две ръце за Somat.

# 417
  • Пловдив
Здравейте,
Не знам дали тук е мястото да попитам, но имам проблем със солта на моята съдомиялна. От 2 години я имам и никога не ми е светвал индикатора за сол. Модела е бош spv40e60eu, 45 см, вградена. В инструкцията има индикатори за степен на твърдост на водата, но моя модел няма и не мога да настроя тази сол.
Чудя се сега дали направо да не заредя солта, която купих.

И моята е бош и я имам от 3 години (взех я втора употреба). Настроих я за твърда вода защото в Пловдив е такава. Индикатора ми светна чак преди 2-3 месеца. Не знам дали е нормално толкова бавно да се харчи. Ползвам финиш all in one и може би затова.
Затова и мен ме интересува за колко време ви свършва 1 кутия сол?

# 418
  • Варна
В момента ползвам FINISH CLASSIC  и забелязвам проблем ... не съм сигурна дали е от таблетките, затова се допитвам. Като налея вода в измита чаша , се образува един "пръстен" от балончета по ръба на водата . Все едно има препарат, който не е изплакнат . Ако я изплакна преди да налея вода, няма такъв ... Пробвах с допълнително плакнене, но програмата ми за плакнене няма сушене и вадя всичко мокро.
Преди ползвах таблетките на Лидл и като че ли нямах такъв проблем. Не мога да се сетя дали започна с началото на употребата на Финиш , защото взех една голяма кутия , беше промоция с ароматизатор и ми се губи началото на проблема .

# 419
  • София
В момента ползвам FINISH CLASSIC  и забелязвам проблем ... не съм сигурна дали е от таблетките, затова се допитвам. Като налея вода в измита чаша , се образува един "пръстен" от балончета по ръба на водата . Все едно има препарат, който не е изплакнат . Ако я изплакна преди да налея вода, няма такъв ... Пробвах с допълнително плакнене, но програмата ми за плакнене няма сушене и вадя всичко мокро.
Преди ползвах таблетките на Лидл и като че ли нямах такъв проблем. Не мога да се сетя дали започна с началото на употребата на Финиш , защото взех една голяма кутия , беше промоция с ароматизатор и ми се губи началото на проблема .
Да не би да си с машина за 6 или 9 комплекта /кубче или 45 сантиметрова/?

За тези които бош-а не им харчел сол, ако използвате функция мултитаб е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт