Искам да кажа ... (95)_07.11-13.11

• 63 486
  • 823
  •   1
Отговори
# 600
Дъщеря ми тренира плуване при една треньорка, която като я видиш, ти изглежда ужасна, но всъщност не е. Обаче майките на приятелчетата на дъщеря ми отписаха децата от нея, някои прекратиха с плуването, други се записаха при друг треньор, който бил много мил. Да ама нашата треньорка е много по-добра от другия и разбираемо има много повече деца при нея.
Въпреки това, ако разбера че се е отнесла по подобен начин към детето ми, няма да оставя нещата така.

# 601
Даун, последният пример е с щерка ми, не със синът.
Дъщеря ми е едно от най- умните и добри деца в цялото училуще. Пее, пише стихове, никога не е злепоставила други дец, избягва интриги и т.н. Дадох пример, как учителите вместо да са в полза на децата, да им помагат и с гордост да се наричат учител, те ги смазват, мачкат. А, нали и децата имат права? Лично на теб, ако някой дойде и ти се извини, би ли му казала, че приемаш извинението, че все още си му сърдита. Казах на дъщеря ми, че в ситуацията госпожата е виновна. Изпитва- пише оценка, дори и да е 2, или пише забележка и всичко приключва. А не да потъпква детето и да го мачка.
Марипоса, може и да си права, но мен от квалификации не ме е страх. Стига да са само върху мен, да са правилни и на място, и да не засягат други членове на семейството ми. Ама едва ли.... понякога простотията ми идва в повече от претенциите че са НАЙ- НАЙ.

# 602
Мария, разбирам те, но не разбирам, защо не застанеш твърдо зад децата си?

# 603
Никога не съм си въобразявала, че треньорите на състезатели с високи спортни постижения само ги хвалят и им гукат. Крещи се, обижда се, и още как. Вербалното насилие си е част от системата, от методиката. Мотивация му казват някои. Не, че ми харесва, хич даже не ми харесва. Но работи. Виждам го при моите момчета и хандбала. Сравнявам различните треньори отблизо - при нас тренировките са отворени и родителите могат да присъстват в залата по всяко време и доста от тях присъстват. Крещи се, и още как. А по мачове как се крещи, не е истина. Когато започнаха да тренират, първите им мачове бяха истински шок за нас. Първата им треньорка имаше такъв език по мачове, че няколко пъти е получавала жълт и червен картон от съдията. Не ми беше любимка, обиждаше децата много лично и грозно. При големия не се е отразявало, но при малкия - да. Много е честолюбив и тънкообиден и няколко пъти е бил на ръба да зареже всичко заради нея. Няколко пъти се е налагало тя да му се извинява - правила го е. Но не е спряла да им крещи. Следващите треньори също - малко по-умерено, но си се вика. Но и хвалбите при успех не се пестят, публично при това - в сайта на клуба и в селския вестник. Това работи за мотивацията много повече от крясъците, разбира се.
Физическото насилие в клипа с треньорката в Бургас е недопустимо, категорично.

# 604
Белинда, аз шоколадово суфле правих по рецепта от Янчето. Много е лесна и става страхотно Heart Eyes
Скрит текст:
Ето я рецептата по-долу. Аз ползвах 70% шоколад на Линд и хубаво масло. Добавих от себе си и малко портокалова коричка. Формите ги намазах с масло и ги поръсих с какао и след това изсипах сместа. Моята фурна е с вентилатор, затова вместо на 220 гр., пекох на 200. Точно 12 мин. И отвън се опече, а вътре остана с течен център. Портокалът, който остана прибрах във фризера и после върху ледените резени слагах сладоледа и така не се топи бързо. Като обърна още горещото суфле и го ръся с пудра захар. Така става още по-хрупкаво
Продукти за 8 бр.

200 г натурален шоколад
200 г масло
140 г захар
40 г брашно
4 яйца
2 ванилии

Приготвяне

* Стопете на водна баня шоколада,маслото и захарта. Оставете сместа да се охлади.

* Разбийте леко яйцата с вилица и ги разбъркайте с шоколадовата смес. Накрая добавете ванилията и брашното.

* Намажете с масло и посипете с брашно алуминиеви формички за мъфини за еднократна употреба. Сипете шоколадовото тесто в тях и поставете формичките във фризера поне за 1 час преди печене.

* Изпечете сладкишите в предварително загрята фурна на 220* само за 10-12 мин. Спазвайте абсолютно температурата и минутите при печенето. Целта е бързо да се получи твърда обвивка,а вътрешността да остане течна.

Това е един изключителен десерт. Правих го вече няколко пъти. Много лесно се приготвя и е удобен,защото може да си стои във фризера ви и за го изпечете когато ви се дояде нещо сладичко. И в момента имам замразени сладкишчета. Препоръчвам ви го наистина горещо.

Рецептата е на Йоли
Само че аз не слагах портокалови корички и ползвах млечен шоколад, а не черен.Формички си купи алуминиеви еднократни, с тях е най-удобно. Сервирах го с ванилов сладолед отстрани и малко нарязан банан, много интересна комбинация се получи.

# 605
  • Варна
mariat , без да се обиждаш и аз съм на мнението
на  Down ... Не бива да отлагате според мен де,
жалбописането, пък и преместването. Нещата явно
ескалират в не добра посока. Успех и здрави нерви!

Даммм...  Mariposa, слугинчета и у нас работят от ранна
доба.  Peace Мечая си за прахосмук -робот. Коя от вас
имаше? Отзиви, доволна, недоволна...
Изтърсака ще навърши 7 години. Парти не ще, щял да
черпи в училище и толкова. Измислил е с какво даже,
мечета Барни и малки сокчета.

# 606
evil, това за мен си е достатъчна почерпка за класа. И по- лесно се разнася от торта. Пъk за у дома- торта и скромно парти.
И моя син тази година пожела парти у дома само с няколко деца. За сметка на това получи скъп подарък. Дано й дойде акъла и на щерката в това отношение. Вече е голяма и цял клас ми идва в повече на нервите от притеснения да не прекалят с кока- кола.  Naughty

# 607
Никакви светещи обувки повече. Изкараха месец, месец и половина  Whistling
Ама поне си начесаха крастата децата  Laughing

Мариат, мести децата щом не се чувстват добре.
Недей да се разправяш с други майки, особено ако не си присъствала. Децата имат много развинтено въображение, не веднъж съм хващала моите да украсяват някои ситуации.

И последно, относно примера за госпожата на малката. При на нас изпитват - оценка. Каквато такава. Ако си учил добре, ако не - твоя си работа. Ама няма днес искам да ме изпитвате, днес не искам. С две думи изобщо не е трябвало да се стига до извинения на госпожата, която тя не иска да приеме.

Колкото до треньорите - аз няма да понеса такова отношение, нито към мен, нито към детето ми. Затова и спортни върхове няма да се постигат от нас  Stop

# 608
селесте, много навреме ми идва постът ти. Simple Smile Аз си търся някакви онлайн уроци по испански, или пък ако може да ми препоръчаш учебник.
Нямам време след работа да посещавам курс, или поне не в зимните месеци.
А мога да се подготвям в къщи през това време.

Унижението на деца не го приемам. Независимо от треньор, родител и т.н.
Който е съгласен с това, ок...негов личен избор е как да си тормози децата, уж с идеята за медали, шампиони и т.н.

mariat, и да си споменавала, пропуснала съм къде живеете.
Малкият град и притесненията от това, не бива да стават повод за легален тормоз върху децата в училище.

# 609
  • Оптимист по принуда
Тази треньорка сигурно ще мине психотеста.

Добро утро.
Не бих си оставила детето в лапите на толкова изпушил човек.
Суфлето прекрасно звучи, мога да го пробвам.
 Не сме спали тази нощ, детето е с повръщане.
Историята на Светълчо за шефа с чесъна много ме разсмя.
Работила съм в колектив от 5 души, идваха ми в повече всяка с претенциите си /моите включително/, нямаше спойка никаква.

# 610
Evil, аз съм с робот от повече от 2 години. Взехме го заради котката - дългокосместа, трябваше да се прахосмучи всекидневно и ми писна. Сега пак се прахосмучи всекидневно, ама от робота. Доволна съм.
Roomba.

# 611
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Той искрено вярваше в силата на чесъна. Веднъж доведе внучето си в офиса - то пък носеше на вратлето глава чесън, като амулет.

И аз не мога да намеря никакво оправдание за унижението и оскърбяването на деца, никога.

# 612
  • Mediterraneo
Мария, разбирам те, но не разбирам, защо не застанеш твърдо зад децата си?

И аз това не разбирам. Съжалявам, но за мен наистина е несериозно това претегляне с месеци на плюсове и минуси, тежко обмисляне и в крайна сметка бездействие.

# 613
  • Варна
Абе, всичко е измислил дреб, облекчи ме честно
казано. Торта иска карамелена, залята с шоколад
и ягодка най-отгоре. направо се почесвам умно на
желанията му. Дивакинята за сметка на това е пълна
прахосница. Два лева да има три ще похарчи-талант.
За РД си е решила да  празнува в ескейп рум, иска да
поканим целия клас + половин село. Найс а?!
Който я вземе, тегло ще тегли  Laughing

rummi_pl ,викаш боклук са светещите... нещо марка
сещаш ли се?! Ако ми остане време днес ще отида да
погледна едни в реален магазин.

Сбъдваща, благодаря HugТочно заради котката персийка
и аз искам да взема. Натоварила съм Ловето да избира.

# 614
За тези прахосмукачки-роботи, явно сте без килими.
Космите от моята котка, навремето и с прахосмукачка не излизаха. Всички килими, веднъж седмично се чистеха с мокра кърпа. Колиничиш и с кърпата обираш космите. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт