Щастливи сме безкрайно знай, мами ще сме ние през МАЙ- ТЕМА 2

• 43 538
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте дами, да ви попитам пиете ли още фолиева киселина  Thinking

# 136
Здравейте, искам да запитам знаете ли вече пола на бебчо, чувам край мен казват момичета, че още 12-13 седмица са им казали, аз съм 15-та а още нищо...Предполагам зависи и от апарата и от позата на бебето, но вече искам да знам и да започна да купувам полека лека дрешки, играчки, мебели...

На мен в 12 г.с. ми казаха, но много често после казват друго. Така че не бързай Simple Smile поне няколко пъти да ти потвърдят със сигурност Simple Smile

# 137
Фолиевата и аз още си пия, но в петък съм при доки на преглед и тя спомена, че  за втория триместър вече ще ми предпише комбинирани витамини, понеже се получават дефицити в тялото и на други важни елементи. Аз съм си харесала Актив Мама на Допелхерц и като цена са доста добри, а и ги дават за периода на бременността и кърменето и ако изписаните покриват същите депа, а са на доста по-висока цена ще се допитам и до фармацефта и мога да си взема тях.

# 138

Guendolin1980 кажи после какво ти е препоръчал лекаря. На мен моята ми каза да си взема някакви витамини без значение какви...направо ме хвърли в големи чуденки  Thinking

# 139
И аз за момента пия само фолиева киселина с уговорката,  че след няколко седмици ще започна комбинирани витамини. Моят АГ препоръчва Огестан.

# 140
От самото начало пия фолиева и Биозин мама, защото съм доста кекава относно здравето и исках от самото начало да приемам и витамини. Доволна съм  Thinking

# 141
Аз не пия фолиева киселина поради простата причина че забравям вечер, витамини пия Биозин Мама защото те са единствените който нямат Йод а аз заради щитовидната жлеза ми е забранено да приемам Йод под каквато и да била форма и дори в минимални количества така че нямам избор не намерих други без Йод. За ФМ в третият триместър ако няма конкретна причина не знам дали ще ходя.Симптомите като напрежение в гърдите и дискомфорт на стомаха ми отшумяха отдавна но гърдите ми не спират да ръстът и май маи трети сутиен ще сменям но не ме болят, но с гаденето не мога да се справя то е постоянно и когато е най-тежко си вземам по една кока кола и от газировката ми минава преди го правех с газирана вода но ми втръсна пък и обичам сладко, така ми се пие кафе понякога но само като се доближа до него и се отвращавам а месо не съм яла не знам от кога и готвено също наблягам на хамбургерите обаче си ги поръчвам без месо и като кажа" Месото ще го платя но няма да ми го слагате" и те ме мислят за луда как мога да ям хамбургер с картофи, 2-3 вида салата и кетчуп и майонеза. Силно се надявам всичко това скоро да отмине.

# 142
На мен доктора ми каза да спирам фолиевата киселина към 14г.с. Не ми е изписвал други витамини да пия, но при следващия преглед ще разпитам, че то си идва и зима и трябва да се подкрепя малко срещу бацилите Simple Smile

# 143
На мен док ми каза фолиевата да я пия до края на бремеността, защото се оказва, че освен за гръбначния стълб е важна за нивото на желязото в организма, т.е. предпазва от анемия по някакъв начин.

# 144
 Значи не съм само аз която не може да яде каквото и да е месо, мискех, че ми има нещо  Laughing
 За сега само ФК пия. Доки каза, че ще ми изпише други витамини като спре органогенезата, защото вит. А оказвал някакво влияние, но не разбрах какво точно.
А за симптомите- всички ми преминаха, но пък от 1 седмица ме мъчи запек и от него ме понаболява корема Confused

# 145
И ние вчера бяхме на БХС и ранна ФМ. Видяхме си бебока Simple Smile. Беше много вълнуващо, мърдаше с ръчички и крачетаи даже по едно време си скри главичката:). Имам предположение за пола, но не е на 100 %. Баткото беше с нас, защото много искаше да види бебето. Беше много развълнуван и той. Сега си чакам резултата от БХС,но се разочаровах че кръвта не се праща вече в София, а си я изследват тук в Бургас в лаборатория Лина. Дано всичко е реално се моля.
За сега пия фолиева киселина, но след седмица ще започна да пия витамини.

# 146
Guendolin1980, относно маслата, както предполагах, мазничко е, не попива веднага. Стоях вероятно 20тина минути поне гола и не беше съвсем попило, но иначе ми хареса. Ще си го ползвам с удоволствие.

# 147
Здравейтеее! Аз отново се изгубих за доста време Laughing
Новата тема е страхотна! Браво Simple Smile
При мен всичко е наред, нямам никакви симптоми, а гърдите преди това много ме боляха, месо неможех да погледна, а по принцип без месо изобщо не сядам да ям 😀, но сега горе-долу всичко е наред.От време на време само ме придърпва ниско долу, но се надявам да е нормално.
За килограмите не ми се говори  Crossing Arms и без това съм предразположена да си качвам, а сега вече съм 3 кг отгоре - почти 16 г.с. съм.
Опитахме да видим пола, но бебо е голямо швъкало 😀 и се криеше и нищо не видяхме.С предна плацента съм което означавало, че по-късно ще го усетя, но имам чувството, че вече 1-2 пъти мнооооого леко го усещам, но може и да си внушавам.
Ще се радвам и аз да влезна във ФБ групата, там вероятно ще съм по-активна 😀

# 148
Момичета, а купихте ли си вече книжки за отглеждане на бебо, първи стъпки в това начинание и т.н.?

# 149
Момичета, а купихте ли си вече книжки за отглеждане на бебе, първи стъпки в това начинание и т.н.?
Не съм купувала и мисля да не купувам на мен ще ми е второ дете но с първото майка ми ми даде книгата на д-р Спок когато аз съм била бебе и да ви кажа нито веднъж не съм я отворила всичко го има в нета каквото те интересува можеш да го прочетеш от Интернет

http://store1.data.bg/nickykar/GRIJI%20ZA%20BEBETO%20I%20DETETO.pdf даже венга ти давам книга Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning

По скоро се замислям да си купя бебешки дневник и кутийки за бебешки съкровища че такива неща нямаше (или не съм знаела че има) когато раждах синът ми и сега искам да купя и направя всичко което не съм направила за него,даже отливки за ръчичка и краченце ще купувам от един сайт че са много евтини а тук в БГ са по 10-20 лв

Последна редакция: ср, 16 ное 2016, 15:15 от mims_861

Общи условия

Активация на акаунт