Щастливи сме безкрайно знай, мами ще сме ние през МАЙ- ТЕМА 2

• 43 536
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
mims_861, друго си е като вече имаш опит  Simple Smile. Благодаря ти за Спок, поглеждала съм я отгоре, отгоре...още не съм сигурна, че е за мен, иска ми се нещо с по-нова информация.
Аз за първоначално съм харесала тази - https://www.book.store.bg/p21259/blizo-do-bebeto-vasilena-dotkova.html

# 151
Аз си купих още в началото "Какво те чака, когато чакаш дете" и съм очарована. Има съвети от зачеването, през цялата бременност - седмица по седмица, раждане, кърмене та чак до 1 година. 30 лв е книгата,дебела е, но има мн полезни съвети,някой от които не открих в интернет. Сега си чета седмица по седмица.

# 152
mims_861, друго си е като вече имаш опит  Simple Smile. Благодаря ти за Спок, поглеждала съм я отгоре, отгоре...още не съм сигурна, че е за мен, иска ми се нещо с по-нова информация.
Аз за първоначално съм харесала тази - https://www.book.store.bg/p21259/blizo-do-bebeto-vasilena-dotkova.html

Тя е стара тази на д-р Спок има къде къде по модерни аз я дадох като пример само.Хубави отзиви има за книгата щом ти е харесала си я вземи.Не се притеснявай за опита и аз бях така първият път не знаех много неща пропуснала съм много неща за които съжалявах и все си казвах че ако имам второ дете всичко което съм пропуснала ще го направя за него.И ти с второто че имаш опит Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: ср, 16 ное 2016, 15:30 от mims_861

# 153

Desit0 аз мога да ти кажа коя да не си взимаш  Laughing https://www.helikon.bg/books/263/-%D0%91%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5 … D0%B0_184014.html

Много отгоре-отгоре са описани нещата и нищо ново не научих от тази книга.

# 154
На мен ми препоръчаха на Харви Карп - Най-щастливото бебе май се казва. Този бил анти-Спок и с по-съвременни разбирания. Още не съм я взела, защото четох че пък е станал известен, защото бил лекар на децата на някои известни личности, та не съм убедена дали си заслужава.   
Другата която много ми препоръчаха е Изкуството да бъдеш родител на Д-р Фицхю Додсън, нооо и тя е супер стара и това малко ме притеснява.

Вероятно по празниците ще си взема все нещо да започна с четенето. Тогава се очаква да имам повече време, така че ако някой е доволен от някоя книжка нека да препоръча Simple Smile

И само последно да кажа, че планирам да посетя и някои от Училищата за бременни. Харесала съм няколко в София, на които съм ходила по странични причини по-рано и са ми се видяли полезни, но това като дойде голямото чакане през март Simple Smile

# 155
Здравейте момичета моя термин е за 24.05.17 г. тъкмо си направих феталната морфология и си чакам бхс. Много се радвам че ви открих. Има ли вече създадена група във фейсбук, че там по лесно ще ви следя. Хубава и уютна вечер bouquet

# 156
Здравейте момичета моя термин е за 24.05.17 г. тъкмо си направих феталната морфология и си чакам бхс. Много се радвам че ви открих. Има ли вече създадена група във фейсбук, че там по лесно ще ви следя. Хубава и уютна вечер bouquet

Здравей, добре дошла. За ФБ групата можеш да пишеш на лично съобщение на Galka_84 или funny-bone. Wink

# 157
Деси благодаря за споделеното мнение, днес точно в трамвая го зачетох и накрая си взех като твоето кремче, хем че много се изкушавах от портокала или ягодката понеже много им харесвам аромата ама знам ли с тия етертични масла  да не направя някоя беля.
Тединка ще докладвам в петък след прегледа какво са ми изписали. Аз от преди да забременея си пия Абофолик, освен фолиева киселина в него влизат и всички витамини от групата Б  и предишната ми гинеколожка ми беше казала че е подходящо да го пия до края на 5-тия месец, но явно колкото лекари толкова и мнения.
Ани съвсем не си сама с непоносимостта към месото, за мен лично не е кой знае каква изненада че тялото ми го избягва, предвид колко се обработва с какво ли не, преди година си докарах хормоален дисбаланс от пилешкото, което много обичам, но е тъпкано с хормони за съжаление и при по-чувствителни хора явно води до проблеми.
За книгите моята етърва ме заима с две от нейното бременеене, но не съм ги отваряла, за да споделя дали са добри, въпросите които ме вълнуваха намираха отговор засега в нета, а мисля след някой и друг месец да започна да посещавам Училище за бременни за интересните ми теми малко да се ограмотя, че всичко ми е ново  Rolling Eyes

# 158
Аз си купих тази https://www.book.store.bg/p179531/moeto-bebe-ot-1-den-do-3-godini-an-bakius.html, ама ми идва прекалено лирична. Ще ми се материалът да е по-синтезиран, без лиготии.  Rolling Eyes

Мисля да се запиша на курс за бременни, че съм много боса  Embarassed

# 159
Момичета, някоя от вас изпращала ли си е кръвната проба за бхс по еконт? Ще ви разказа защо - аз съм от Шумен, бсх правят във Варна в "Св. Марина". Понеже нямах време да организирам пътуване, час и всичко... говорих с вдна две дами, които твърдяха че по еконт са си пратили кръвен серум до Варна. От еконт също го потвъедиха... и аз така направих. За сега няма проблем, освен че резултатите не са излезли и почва да ми се покачва напрежението - въпреки че срока е до седем работни дни, аз изпратих кръвта миналия четвъртък -10.11.... та ако има някоя с моите тегоби да ме споделя.
Относно училището за бременни - бях подала молба към една организация тук, като си мислех, че курса ще е през януари, но ми се обадиха тези дни, че започваме от петък... много ми е любопитно какво ще е

# 160
Аз не мисля за сега да си вземам книга, но до края незнам какво ще реша.
Имам един въпрос- от няколко дена имам леки болки ниско долу, по- скоро са придърпвания. Все едно не съм ходила до   wc много време. Незнам дали да се притеснявами и да отида при аг-то при положение, че понеделник съм при нея.

Последна редакция: чт, 17 ное 2016, 09:49 от _Ани03_

# 161
........
Имам един въпрос- от няколко дена имам леки болки ниско долу, по- скоро са придърпвания. Все едно не съм ходила до   wc много време. Незнам дали да се притеснявам, а в понеделник съм на доктор и тогава ще я питам.

При мен има една много специфична болка от време на време от пъпа някак си надолу -като опъване- та ми обясниха (колежки) че това било се усещало когато бебе се храни... не знам при теб дали е нещо такова

# 162
sonibi- мисля че няма за какво да се притесняваш зависи лабораторията кога обработват този вид изследване, аз имах подобен случай с едни мои изследвания пуснах ги и ми казаха че до края на седмицата ще излязат, но не излязоха и аз умалях да ходя до лабораторията да звъня по телефона взех да се притеснявам и накрая отидох и питах по настоятелно защо вече две седмици ги няма, а те ми отговориха че нямали кола да ги изпратят предната седмица и ги изпратили сега а този тип изследвания лаборантите правели само в Петък и ми казаха в Понеделник да отида да си ги взема.Въпреки че сега се замислям нали БХС-то се прави до 48 часа след измерването на плода и вземането на кръв ти ще влезеш ли в тези 48часа.Мисълта ми е дали ще са точни резултатите не знам.

_Ани03_ И аз имам такова придърпване моето се проявява най често когато ставам от леглото, кихна или кашлям и питах моята докторка и тя каза че това е от разтягането на матката и най-често се проявява във втория триместър каза ако искам да започна да посещавам йога за бременни незнае колко ще помогне но няма и да навреди но аз самата не се виждам на йога.

Момичета вие замисля ли ли сте се за замразяване на стволови клетки? newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 163
За стволовите клетки все още не съм се замисляла сериозно. По принцип бих искала да го направя, но искам да се информирам повече по въпроса и да ми кажат цена и тн. и чак тогава ще преценя..

# 164
sonibi, не се притеснявай. Моите изследвания излязоха след повече от 10 дена. Това за куриера е практика, знам от мои познати в Кипър, че с БХС-то там само така се процедира - пращаш сам по куриер пробата до столицата  Peace

_Ани03_, аз редовно си имам леки придърпвания, а ако имам и газове са още по-силни  Laughing Мисля, че е нормално, ако не са силни. Hug

Аз пък тази сутрин се притесних, защото по принцип от началото на бременността си имам увеличено бледо вагинално течение, което док каза, че било нормално, но тази сутрин ми се стори малко по-тъмничко, бежавникаво и сега не знам как да постъпя. Докторът ми е мега зает, едвам запазих час за края на месеца. Освен да изчакам през деня да видя какво се случва и ако има нещо притеснително да бягам при друг? Thinking Confused

Общи условия

Активация на акаунт