Щастливи сме безкрайно знай, мами ще сме ние през МАЙ- ТЕМА 2

• 43 507
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
red_balloon за течението аз лично бих изчакала ден - два и ако продължи да е такова или пък да променя консистенцията си бих отишла при специалист. Може и да е нещо моментно - от храна, стрес или пък да ти пада имунитета...

# 166
За стволовите клетки не съм обмисляла сериозно въпроса, но след като беше поставен на дневен ред хвъртлих белтък на няколко сайта отгоре отгоре чисто информативно и за съжаление разбрах, ще не бихме могли да си го позволим чисто финансово  Cry Не и предвид , че в момента само таткото работи, а всички прегледи, изследвания, раждането в частна клиника са си цифра. Но ако можех да си го позволя бих го направила.
Ани аз също имам едни придърпвания и болки около пъпа на моменти когато съм седнала и много се приведа напред, не знам дали е същото но отшумява бързо като се понаместя или си легна.
red_balloon аз бих позвънила на лекаря си да се консултирам с него как да постъпя. В смисъл ако той смята че не е нещо притеснително по-скоро моментно да си спестя ходене на лекар извънредно, но ако пък има повод за тревога да се консултираш с друг специалист и да ти е по-спокойно, защото наближава уикенд трябва спешни кабинети разни да търсиш, ако се налага изследване на секрета не знам с лабораториите какво е положението събота-неделя....
Момичета да ви питам мажете ли с нещо перинеума? Нали лекарите съветват , за да е по-еластичен и разтеглив и при раждането да има по-малко разкъсвания от един момент нататък ежедневно да се масажира със специално подбрани масла. Интересно ми е и какво ще споделят мамите които вече имат зад гърба си едно раждане, пробвали ли сте и дали наистина е дало резултат?

# 167
Здравейте. Днес бях на преглед преди БхС утре. Бебчо върви 1 сед. напред и от 11 г.с излиза, че съм 12 г.с. На видеозона ясно се видяха няколко пъти атрибутите на момче и Аг-то каза, че ще е мн изненадана ако се окаже момиче, но не може да каже на 100%,а само на 90%. Laughing Аз съм чувала, че момченцата си личат по-отрано, а и все пак зависи от позата на бебчо.

така е.. за момченцата Simple Smile но когато е много рано могат да объркат пъпната връв с пишонката Wink

# 168
Да си довърша Simple Smile
Сега е док ми се обади и каза вообще да не се филмирам. В понеделник като съм на 4Д ще ми вземе и секрет, ще пуснем контролни изследвания и тогава ще видим какво ще правим Simple Smile Пуу дано нещо са замърсили предните в лабораторията  нищо да няма повече Sad

# 169
red_balloon Аз преди няколко седмици бях в подобно положение... имах си някакво бяло/бежово течение и една сутрин беше бледо кафеникаво. Веднага хукнахме към спешния кабинет на болницата и там си ме прегледаха - всичко беше наред и ми изписаха 10 дни Дуфастон. В амбулаторния лист пише, че е имало вагинално кървене т.е. не е просто течение. Аз лично по принцип нямам навика да ходя за щяло и нещяло на лекар, даже избягвам. Но съм си казала сега  при всяко притеснение без срам да звъня на лекар и да ходя на преглед ако е необходимо. Лично бих те посъветвала да отидеш да се консултираш с лекар за всеки случай. Тъкмо няма да се побъркаш от притеснение до понеделник.

mims_861 Повечето ми близки, които родиха скоро си замразиха стволови клетки и аз бих искала и ние да минем по този път, защото за сега поне можем да си позволим разхода, а и в семействата ни има случаи на заболели хора от състояния, които са лечими със стволови клетки и си мисля, че е необходима застраховка. Дано не се налага да ги ползваме. Мъжът ми обаче не е убеден и предстои да отидем да си поговорим с някого по въпроса да ни разкажат повече.

# 170
mims_861 Повечето ми близки, които родиха скоро си замразиха стволови клетки и аз бих искала и ние да минем по този път, защото за сега поне можем да си позволим разхода, а и в семействата ни има случаи на заболели хора от състояния, които са лечими със стволови клетки и си мисля, че е необходима застраховка. Дано не се налага да ги ползваме. Мъжът ми обаче не е убеден и предстои да отидем да си поговорим с някого по въпроса да ни разкажат повече.
Аз също искам да си замразим но понеже живеем в България и мъжът ми много много не се доверява,според него може и да има някаква измама  в цялата тази работа.А не са малко пари.

# 171
Като сме я метнали темата за стволовите клетки...кажете някакви ориентировъчни цени, че аз идея си нямам. Поне да се подготвя психически  Laughing

# 172
Като сме я метнали темата за стволовите клетки...кажете някакви ориентировъчни цени, че аз идея си нямам. Поне да се подготвя психически  Laughing
Предният път като бях на преглед АГ-то ми ми каза за тях(припомно де аз знам отдавна) но не можа да ми даде подробна информ. Струва м/у 4000 и 6000 лева при раждането вземат биолог. материал от пъпната връв на бебчето обработват го и го слагат в контейнетчета след това го изпращат мисля че в Англия там го замразяват дълбоко в газова камера и го съхраняват 25год. мисля че всичко е вкл. в тази цена и след 25 год. трябва да си доплатиш за съхранение ако искаш.Това е което знам аз ако някой знае повече или съм сбъркала нещо може да ме поправи или да ме допълни.

# 173
За стволовите клетки и аз съм се замисляла, но ММ е много недоверчив към всичко и всички в България, тъй че ще са едни преговори. Мисля обаче, че относно вземането на тези клетки е важно да попитате болницата в която смятате да раждате дали имат договор и с коя фирма точно. Моя близка видя трудности, защото тя искаше да замрази в една фирма, а болницата в която роди имала договор с друга. Абее българска му работа ще, а може би не е така масово, а е било единичен случай.
Аз да ви попитам - някой споменавал ли ви е преди преглед да не се мажете с лосиони и мазила? Док при които ходя на ЖК нищо такова никога не ми е споменавал, но този при който ходих за БХС-то и ФМ ми каза "другия път преди преглед не се мажи с кремове, че апаратите са високо чувствителни и оказва значение". Бях много учудена, никога не го бях чувала това

# 174
Здравейте, момичета Simple Smile Аз не съм писала от известно време, че не ми беше най -добре, но ви чета:)
И аз го карам като mims. горе-долу повдигането и повръщането се оправя (вече не е целодневно като преди) надявам се съвсем скоро да ми мине,  но и аз не мога да помириша никакво месо, което е лошо за хемоглобина,малко ми е по-нисък...
Имам и някакви контракции, за които въобще не подозирах и сега съм на но-шпа, но според докторката не е опасно. Май най-накрая се отървах от стрептококите, с които се борех.
 Но от два дни постоянно ми се ходи до тоалетна по малка нужда, пуснах една урина беше ОК, но сега пуснах стерилна и чакам... не знам, ако не е цисит какво може да е... а и днес като пусках стерилната си направих и ПКК и излезна, че имам малко завишени Еозинофили, в понеделник ще говря с Доки, но естествено се притесних.
Относно стволовите клетки и на мен ми се иска, но и моя мъж е против по същите причини като вашите, а и наистина е доста скъпо.

# 175
 summer_04, ако в обикновената урина няма някакви отклонения и в стерилната също не би трябвало да има някакви бактерии. Може би това, че постоянно ти се ходи до тоалетна се дължи на уголемяването на матката.

# 176
И аз от няколко дни съм с контракции, които според АГ-то са Бракстън-Хикс (фалшиви контракции,които подготвят матката), защото не са особено болезнени и са относително кратки. За всеки случай пих Но шпа и веднага се повлияха.

# 177
ted_in_ka, и аз си го помислих, но реших все пак да се изследвам, за да по-сигурно. Както и докторката каза да взема един Уринал, нямало да навреди.
Organza, а аз изобщо не ги усещах, само болки в кръста и се оказа, че е това. За 10 дни ще пия Но - Шпа, дано след това всичко да е наред:)

# 178
Здравейте,момичета Simple Smile В 15-та с. съм и досега нямах никакви проблеми,всичко беше ок нито повръщах,нито гадене, нито болки.. Но миналата седмица няколко дни имах пристягания и опъвания ниско в корема,в петък ходих на лекар,каза че матката е чувствителна и се получават леки контракции,изписа ми 1 седмица по 2 на ден Биолектра магнезий и каза,че ако отминат после да продължа по 1 и реално до днес нямах болки,само малко тежест ниско,но днес сутринта докато вървях усетих някаква по-силна тежест,без свивания и едновременно лека постоянна болка в десния яйчник която и продължава.. Много съм притеснена,на преглед съм чак на 29-ти,но ако това не отмине ще звъня на доктора.. Много се плаша с тези контракции,защото не знам колко сериозно може да е  Sad

# 179
Като сме я метнали темата за стволовите клетки...кажете някакви ориентировъчни цени, че аз идея си нямам. Поне да се подготвя психически  Laughing
Моя приятелка ражда в Майчин дом Варна и плати 5000лв. за замразяване на стволови клетки, мисля че беше за 25г.

Днес и аз си проверих резултатите от БХС..за синдром на Даун 1:6400, мисля че няма място за притеснение. АГ-то ми предписа Макмирор, 12 глобули вечер преди лягане. Отвратително е, през деня като се стича, може би цветът им ме отвращава..тъмно жълт..нямам търпение да приключа с тях. Аз вече 2 пъти стана имам някакви болки, по-скоро като мускулна треска е, обхващат цялата ми тумба и дори отива и към паласките..в понеделник бях при лекарката за болничния, обясни ми, че всяка болка е контракция и само ме стресна..а аз си мислех, че просто се разтягам. Някоя бъдеща мама дали е имала такива болки?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт