Щастливи сме безкрайно знай, мами ще сме ние през МАЙ- ТЕМА 2

• 43 436
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
Аз още от сега не мога да се сгъна добре, че да се видя, та какво остава за напред. Най-вероятно ще се бръсна по спомен Grinning

# 601
Аз още от сега не мога да се сгъна добре, че да се видя, та какво остава за напред. Най-вероятно ще се бръсна по спомен Grinning
Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha  Ох, аз съм същата!!! А растителността много гъста е станала, даже под мишниците ми излизат едни гъсти черни косми като на мъж  Shocked Отврат!!!  Joy

# 602
Аз кола маска никога не съм могла да изтърпя, кожата ми е супер чувствителна и без нея, та дейтствам с пинсетка и тример специално за интимната зона, но последните няколко пъти ме измързя и хайде с бръснача. Ама голямо чекнене пада. Не че ми е чак толкова голям корема, ама ни е много малка и тясна душ кабината и не позволява много въртене особено с коремче, и само дето на челна стойка не заставам да стигна някои места Joy Йогата за бременни пасти да яде! hahaha Такива асани не са и сънували.

# 603
Здравейте, момичета!
След ФМ, резултата е - смесени чувства. Всичко с основните и важни органи на бебето е добре, расте си добре според седмиците, изключиха определени генетични болести, Даун и проблеми с вътрешните органи, но... има шесто пръстче на ръчичките. Не е сигурно колко е развито изобщо, защото си ги държа в юмручета, но все пак не се вижда ясен край на дланта. Както можете да предположите съм полудяла. Лекарите ни увериха, че операциите за този вид проблем на крайниците - както на ръцете, така и на крачетата са козметични. Че се извършват съвсем рано и няма и спомен за това у детето и т.н, но все пак съм притеснена дали всичко друго е наред с нашето мъниче  #Puppy dog
Записах си час за втора ФМ в началото на януари с цел да чуя второ мнение и дано този път отвори ръчички за да се види по-добре. Въпреки, че още е мъничко и не се знае дори в момента да има наченки на това до колко ще продължи да се развива или ще спре...
Някоя от вас чувала ли е подобно нещо, познавате ли подобен случай?!
Ще съм благодарна да пишете, защото в нета няма много мнения.

# 604
ZELA, не мога да ти дам мнение по въпроса, но и аз бих постъпила като теб. Изчакай да видиш как ще мине втората ФМ и какво ще ти кажат там. Опитай се да не се тревожиш, а се фокусирай върху това, че бебчето ти расте здраво и се развива нормално.  Hug

# 605
И аз не мога да помогна, изчакай за второто мнение и не се затормозявай отсега, нека да потвърдят , може и да не се е видяло добре Hug

# 606
За шести пръст съм чела, че Хали Бери има, както и Мерилин Монро е имала. Две невероятно красиви и известни жени. Важното е, че бебчето е добре и се развива както трябва. А и е прекалено рано да се каже, колкото и да са напреднали технологиите,  вероятността да не се е видяло добре е напълно възможна Hug

# 607
Zela, аз от моя позната знам, че ако е много слабо развито шетото пръстче го врзват стегнато с нещо като медицински конец и то си изсъхвало и падало само. Дано не ти прозвучи гадно, казвам ти го да те успокоя, че не е нещо страшно, а по-скоро като кожен израстък. Спокойно момиче, но одобрявам идеята ти за второ мнение  Hug

# 608
здравейте,  направиха ми амниоцентезата за сега успешно и ме попариха с дсе нови лоши новини -  скъсена матка 2,5 см  и малко околоплодни води..... не знам вече какво да правя и мисля и кога ще дойде денят в който ще чуя нещо хубаво...

# 609
Злати за скъсена матка ли говорим или маточна шийка? Ако е второто мисля че трябва повечко да лежиш защото е по-рисково и мисля се прави серклаж - манипулация при която се зашива част от маточната шийка което ще те предпази от спонтанен аборт. За околоплодните води знам че има начини да се увеличи количеството им ако са намалели мисля с медикаменти и повече прием на течности, но това би трябвало лекаря ти да каже. И двете неща не са толкова страшни и са поправими сега е важно всичко с бебчо да е наред, стискам палци за добри новини, бих те посъветвала да потърсиш и второ мнение от добър специалист.

# 610
Да Злати, сигурно имаш предвид скъсена шийка? Ако е така 2,5 не е толкова зле, но от тук нататък трябва да лежиш изцяло. Мисля,че за серклаж е късно вече. Мисля, че го правят около 14-18 г.с. , но не съм много сигурна. За околоплодните води съм чувала много течности, че е хубаво да се пият. Спокойно засега. Мама лесно не се ставало. После всичко ще си е заслужавало. Бъди силна

# 611
Скъсената шийка и малкото околоплодни води само с амниоцентеза ли се виждат? На обикновен ехограф не може ли да се каже?

Аз днес бях на фетална, която мина доста бързо, а не както всички казват по един час, уж всичко е наред и дано наистина да е така... Единственото, с което ме изненадаха беше, че човечето е момченце, а не момиче, както бяха казали по-рано, но на мен наистина вече ми е важно само да е здравичко и да си дойде навреме.

# 612
Скъсената шийка и малкото околоплодни води само с амниоцентеза ли се виждат? На обикновен ехограф не може ли да се каже?

Аз днес бях на фетална, която мина доста бързо, а не както всички казват по един час, уж всичко е наред и дано наистина да е така... Единственото, с което ме изненадаха беше, че човечето е момченце, а не момиче, както бяха казали по-рано, но на мен наистина вече ми е важно само да е здравичко и да си дойде навреме.

С обикновен ехограф и на обикновен преглед се виждат тези неща попринцип. Просто може злати да не е била скоро на преглед и сега да са се получили тези неща. Иначе знам, че шийка най-точно се измерва с вагинален, но ако с коремния е видимо, че няма проблем с нея, мисля, че няма нужда от вагинален.

# 613
Ясно. Аз просто се филмирах, че може и аз да го имам, но да не са го видели  Rolling Eyes
Някакви фобии са ме налегнали. Извинете за паниката  bouquet

# 614
red_balloon, сега всякакви паники са оправдани и извинени. newsm62 newsm62

Между другото да припомня, че ако някой иска да се включи в групата във ФЕЙСБУК може да ми пише Wink
P.S. групата е скрита и не може да се намери с ФБ търсачката.

Последна редакция: вт, 20 дек 2016, 20:23 от funny-bone

Общи условия

Активация на акаунт