Щастливи сме безкрайно знай, мами ще сме ние през МАЙ- ТЕМА 2

• 43 446
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
red_balloon чудесна новина, много се радвам и за вас момичета които вече знаете пола на бебоците. Аз търпеливо ще си чакам още две седмици когато ми е прегледа с надеждата пъпната ни връв да не е пак между крачетата и да ми кажат със сигурност дивойка или момък ще е. Че с таткото си имаме и закачка по въпроса  Party Моите прегледи са през месец, и ако няма проблем мисля по-начесто не е и необходимо. А януари живот и здраве мисля и на ФМ да отида и да приключа с въпросните прегледи. Никакви късни БХС-та. А и втора ФМ може да не правя. Всички тези изследвания освен че ме карат да се страхувам, да чакам с затаен дъх  поредния резултат и да се вкарвам сама в разни филми някак ми пречат да се радвам на прекрасното нещо което ми се случва и да пропускам ценни моменти. Моя колежка роди преди малко повече от година в родния ми град където почти не се дискутира БХС и ФМ, самата тя докато не й казах не беше и чувала какво е това, имаше прекрасна и спокойна бременност и здраво момченце на финал. Та съм решила от другия месец на йога за бременни да ходя, ако доки ми разреши и на масаж за мами, музико или смехотерапия или всичко което може да повлияе положително на мен и детенце, а на лекар освен задължителния преглед по ЖК неща да стъпвам повече. Желая на всички ви леко бременеене и дано всички сме щастливи и усмихнати мами през  май.

# 316
Аз не съм от Варна,  но съм в болничен. Не разбирам, кой да ми иска пари за болничен?
Извинявам се за късния отговор
Този който ми издава болничния.
Болничните се издават по ЛКК и сега с втората ми бременност искат да си го плащам. Всеки месец болничен по 20лв
Преди никога не съм давала и 1ст.
Аз също, докато бях в болничен, заради повръщането плащах по 16лв. Това е за комисията, която подсписва болничния, така ми бяха казали.
Аз съм в болнични от самото начало на бременността понеже имах проблеми и не съм дала и стотинка за болничен.

# 317
За болничен не съм дала и стотинка и няма и да платя макар, че този ми е първия болничен. До края сигурно ще съм в болнични, защото средата в която работя е по-рискова,макар работата ми да не е тежка. До 9-тата г.с. док. ме викаше през 2 седмици, първо за установяване на бремеността, после за сърчице, после в 9-та седмица да ме запише за ЖК. Ако всичко е наред ЖК е един път месечно. Аз в 4-тия месец ходих всяка седмица, защото имах проблем и за да ме следи. Абсолютно всеки път ме гледа на ехографа, нищо че ни се полагат по ЗК само 2/3. Не са ми поискали и стотинка, нито за прегледа нито за болничен. Всичко е до лекаря.  bouquet Иначе и аз мисля,че един път месечно е достатъчно, макар,че ми е малко притеснително, като не съм видяла бебо цял месец. Винаги съм се питала нашите родители как са ни износили без всички тези изследвания и прегледи. Но тогава са били спокойни и аз се старая да съм такава и позитивна

# 318
Здравейте,момичета !
Ще се радвам да ме приемете в групата.Казвам се Анелия,на 35г. съм от Варна.Това ми е втора бременност с термин 29.05.17г.Имам момиченце на 5г.8м.В момента съм в 14г.с.Днес започнах да чета темата,ще се включвам,когато имам време - все още ходя на работа.
Приятна вечер!

# 319
Ако искам да раждам в Надежда задължително ли е да ходя на жк там?

# 320

Най-сигурно е ако си се спряла на лекар да говориш с него как стоят нещата. Защото аз примерно ходя във Вита и бях чела че може да си ходиш на ЖК някъде другаде, но поне месец преди раждането трябва да посетиш лекаря при когото искаш да родиш няколко пъти да те прегледа, да се запознае със направените ти изследвания едно-друго и после няма проблем. Е да ама не, моята етърва която е раждала там и ми препоръча своята лекарка каза, ще тя не се съгласява да изражда жени, чиито бременности не е следила лично! Не зная дали важи и за другите гинеколози или е изключение, просто затова е хубаво да си говориш с лекаря, да няма неприятни изненади.
Анелия добре дошла  bouquet.

# 321

Най-сигурно е ако си се спряла на лекар да говориш с него как стоят нещата. Защото аз примерно ходя във Вита и бях чела че може да си ходиш на ЖК някъде другаде, но поне месец преди раждането трябва да посетиш лекаря при когото искаш да родиш няколко пъти да те прегледа, да се запознае със направените ти изследвания едно-друго и после няма проблем. Е да ама не, моята етърва която е раждала там и ми препоръча своята лекарка каза, ще тя не се съгласява да изражда жени, чиито бременности не е следила лично! Не зная дали важи и за другите гинеколози или е изключение, просто затова е хубаво да си говориш с лекаря, да няма неприятни изненади.
Анелия добре дошла  bouquet.
Понеже съм от Сливен и си ходя тука на жк и на фетални в Надежда.взех си час при Генадиева обаче не ми съвпадат на един ден с феталната и трябва да се разкарвам през 2дена(600км)пак да бия.Ако отида след 24г.с дали ще ме приеме?

# 322
Щом ще ходиш на ФМ там питай лекаря който те преглежда каква им е процедурата или на регистратурата за повече информация. Както казва една приятелка "Кой бяга от 1600-2000лв?" колкото обикновено е едно раждане в частна киника. А и предвид че пътуваш наистина отдалече може би ще проявят разбиране. Практиката на много мами е да се следят при един а да родят при друг, още повече че не всички аг-та израждат, въпросът е че някой правят проблем и хубаво да си питаш специалиста, дори и само по телефона да си наясно. Не виждам защо не.. newsm78

# 323
Здравейте момичета   Hug
Вчера бях на БХС при д-р Чавеева. Каза, че всичко е наред с бебчо и се развива добре. Ще си имаме още едно момче   Crazy
Резултатите са 1:15 800 за Даун и 1:20 000 за останалите две. Лекарката каза, че е много добър резултат и няма нужда от второ БХС.
  Hug
Иначе сърцебиенето продължава и в комбинация с ниското кръвно не се издържа. Изпрати ме на ендокринолог да видим какво ще каже   Confused

# 324
Здравейте,момичета !
Ще се радвам да ме приемете в групата.Казвам се Анелия,на 35г. съм от Варна.Това ми е втора бременност с термин 29.05.17г.Имам момиченце на 5г.8м.В момента съм в 14г.с.Днес започнах да чета темата,ще се включвам,когато имам време - все още ходя на работа.
Приятна вечер!

Здравей, и аз съм от Варна, със термин 27.05. При кого следиш бременността си?
Аз съм при д-р Василева. А планирала ли си къде ще е раждането?
Днес си записах час за доц Виолета Димитрова в София, за ФМ (предстои ми пътуване и реших да се възползвам), надявам се да остана доволна.
Иначе БХС-то и кръвните са много добри. Вече съм в очакване само на ФМ, за да съм напълно спокойна.

# 325
Щом ще ходиш на ФМ там питай лекаря който те преглежда каква им е процедурата или на регистратурата за повече информация. Както казва една приятелка "Кой бяга от 1600-2000лв?" колкото обикновено е едно раждане в частна киника. А и предвид че пътуваш наистина отдалече може би ще проявят разбиране. Практиката на много мами е да се следят при един а да родят при друг, още повече че не всички аг-та израждат, въпросът е че някой правят проблем и хубаво да си питаш специалиста, дори и само по телефона да си наясно. Не виждам защо не.. newsm78
Говорих с информацията..каза,че ако искам да раждам при тях не било задължително да ходя на жк щом си водя най-важните прегледи(фм)при тях.След 30г.с.каза да се запиша час при Др.Ослеков и само да се запознае със случая и да ме прегледа един два пъти,и нямало да има проблем да раждам в Надежда.Вчера питах Михова дали е задължително да съм при тях на жк и тя каза,че нее.Отложих си часа при Генадиева Thinking

# 326
Говорих с информацията..каза,че ако искам да раждам при тях не било задължително да ходя на жк щом си водя най-важните прегледи(фм)при тях.След 30г.с.каза да се запиша час при Др.Ослеков и само да се запознае със случая и да ме прегледа един два пъти,и нямало да има проблем да раждам в Надежда.Вчера питах Михова дали е задължително да съм при тях на жк и тя каза,че нее.Отложих си часа при Генадиева Thinking

Имам няколко приятелки, които раждаха в Надежда без да са направили и един преглед там. Просто като тръгнеш да раждаш - носиш си всичките документи с теб и те приемат. Вече ако е секцио, и знаеш предварително че ще е така, може би е хубаво да си избереш лекар и да те погледне за всеки случай и да се запознаете Simple Smile

# 327
Iva-42 и eli-23, добре дошли!
Първо не се доверявайте на това БХС, той е разплакал много бъдещи майки със здрави деца.
Според мен няма смисъл да се прави наново.
По-скоро вървете на добър специалист по фетална морфология и той може да види, дали се виждат ехографски измемения и да ви насочи към амниоцентезаили кръвен тест за тризомии. Може и на второ мнение да се отиде за всеки случай.
Ели, ако все пак не се открие нищо притеснително на ехографа, както не се е видяло първия път, но наистина се притесняваш, направи амниоцентезата, но моят съвет е първо да видиш, какво ще те посъветват лекарите.
Желая успех и здрави дечица и на двете ви!  Hug

Съжалявам, че толкова късно отговарям .По моя въпрос АГ ми каза вариантите. Единия е повтаряне на скрининга,а  друия амниоцентеза .Аз реших да е амниоцентеза за да се знае на 100% и сега на 12.12.2016 трябва да съм в София за процедурата. Лошото е, че колкото повече наближава, толкова повече ме хваща страх ... Днес реших да потърся мнения в интернет и направо се отчаях .Малко е на късмет работата , една абортирала ,друга- не ..... Говорих с жени ,коита са минали през процедурата ,но са много по големи от мен и всичко е минало нормално при тях няма лоши последствия . Надявам се и при мен всичко да е наред и да мине успешно амниоцентезата.  Praynig

# 328
  • Варна
Здравейте,момичета !
Приятна вечер!

Здравей, и аз съм от Варна, със термин 27.05. При кого следиш бременността си?
Аз съм при д-р Василева. А планирала ли си къде ще е раждането?
Днес си записах час за доц Виолета Димитрова в София, за ФМ (предстои ми пътуване и реших да се възползвам), надявам се да остана доволна.
Иначе БХС-то и кръвните са много добри. Вече съм в очакване само на ФМ, за да съм напълно спокойна.

Здравейте, и аз съм от Варна. Записана съм при д-р Кузманова. За раждането се чудя между Майчин дом и ВИП-а на АГ. Може би ще реша след като ги посетя в дните на отворени врати.
И на мен ми остана само ФМ. Ще ходя при д-р Стоилов в Добрич на 22.12.

# 329
Кога са дните на отворените врати?
Първото ми раждане беше в АГ, без избор на екип, без ВИП, останах много доволна от лекарите и акушерите.
Стаите не бяха перфектни, но аз почти не ги помня от еуфорията, единственото голямо неудобство беше, че нямаше работещ контакт в стаята, а само в коридора и трябваше да си зареждам телефона там.
Майчин дом с тези 600лв за нормално раждане ми се струват грешни пари...не знам, чудя се.
Моята ФМ е на 14.12

Общи условия

Активация на акаунт