Щастливи сме безкрайно знай, мами ще сме ние през МАЙ- ТЕМА 2

• 43 501
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
Привет, мами! :*
И при мен резултатът от БХС е добър, нисък риск за Даун и др заболявания. Все пак чакам да дойде моментът за ФМ, да видим и там как са нещата. Сега съм 15 гест.седмица, покрай Коледа ми се пада да ходя на ФМ. При вас нали ви броят седмиците от дата на последна мендтруация? Защото аз сега съм към края на 15-та, а всеки път като отида на доктор, се оказва, че съм една седмица назад.....Някои казват, че често има такива разминавания, зависи като размери как го дава ехографа. Та не знам...
Иначе относно килограмите, чак не мога да повярвам, че още не съм мръднала. Храня си се, каквото ми се яде, но не тъпча де, и коремче си имам....Скоро ще се започне качването, няма начин...
Чета статиите ви тук 1-2 пъти в седмицата, защото работата ми е такава, че не съм на едно място и не сядам често на компа. По-нататък ще съм по-редовна Simple Smile
Леко и приятно бременеене на всички ви! :*

# 376
Мен само корема ме сърби. За сега се мажа само с обикновенно бебешко олио, но ще си взема и какаово.

# 377
Мен гърдите ме сърбят най-много  Thinking А не са пораснали кой знае колко, надявам се да не ми се появят стрии точно на тях.Иначе знам, че кожата изсъхва, когато сърби.

# 378
Мен пъпът ме сърби и опъва понякога. Мажа се с крем против стрии,  но от значение е да не се качат изведнъж килограми,  а постепенно,  за да има време кожата да се разтегне. Та не знам накрая какво ще се получи,  бременна без стрии не познавам.

# 379
Мен пъпът ме сърби и опъва понякога. Мажа се с крем против стрии,  но от значение е да не се качат изведнъж килограми,  а постепенно,  за да има време кожата да се разтегне. Та не знам накрая какво ще се получи,  бременна без стрии не познавам.
Има, има. Всичко е до кожа и ген. Ако си предрасположена ако щеш с най-скъпото мазило да се мажеш,пак ще се появят стрии. Ако не, и без много мазане и усилия няма да се появят. Моя близка започна да се маже чак в 7-мия месец и то не много редовно и няма нито една стрия  newsm78

# 380
Аз започнах да се мажа със студено пресован зехтин. Приятелка ми даде тази идея и съм много доволна, защото кожата спря да ме сърби, а и аз съм спокойна, защото със сигурност е безвреден. Сестра ми се маза с каква ли не скъпо струваща козметика и много се нацепи, накрая мина на мас и с това поне спряха да й излизат нови.

# 381
Благодаря ви много момичета за подкрепата, наистина ми действате окуражаващо.  Hug

# 382
Благодаря, момичета! :*
И аз знам за зехтин или маз, ако продължат сърбежите- ще пробвам и някое от тях. Отчитам и друг фактор, при мен специално, че кожата ми зимата по принцип изсъхва и има нужда от мазила, иначе дори небременна само зимата ползвах лосиони за тяло, иначе не. Явно си е и до кожа.
А относно стриите, и аз знам, че е до кожа- сестра ми примерно има 2 деца, не знам да се е мазала с нещо, няма никакви стрии, а аз от първата бременност имам- малко отстрани на така наречените дръжки, дупе и бедра, малко са, но ги има. Тогава мазах някакво бебешко олио.....Но явно аз съм предразположена Sad Това да е проблемът, всичко друго да е наред- в крайна сметка някои неща не зависят от нас!
Хубава неделя, мамчетаааа! Simple Smile))

# 383
Има един крем с мас и невен - Витасин се казва. Има го в аптеките, казват, че премахвал белези дори от операции. Не знам дали с него може да се махнат вече съществуващи стрии, но може да се опита. Малко гадно мирише, защото е натурален. Аз още не съм започнала да се мажа, защото си имам сланинка  Laughing и коремчето ми не е започнало да се опъва. Иначе смятам да мажа с маслото на Икаров против стрии.

Аз вече се оправям от тъпата настинка, слава Богу!  Praynig  Такова кашляне беше, чак мускулна на корема хванах, горката бебка, дано не съм и навредила, че голямо друсане падна  Praynig

Хубава неделя и от мен!  Hug

# 384
red_balloon не се притеснявай за кашлицата нищо й няма на бебка. Аз си я влачих повече от 3 седмици хем че пих и хомеопатия и беше ужасна , раздираща, като се закашлям чак в центъра на село ме чуваха Joy При мен беше обвързана с задна хрема и не вървеше да я подтискам с нещо защото през деня просто изхвърлях секрети от нощта. А за стриите защото както вече ви се похвалих си имам от ученичка съм пробвала много неща за мазане, но нищо не ги заличава.Моя приятелка козметичка ми обясни че това са разкъсани колагенови нишки и няма как да ги оправиш с масла и витамини. Може с някаква терапия с лазер или подобен уред който да въздейства дълбоко в кожата че да рестартира обновяване , но не съм се интересувала подробно  newsm78

# 385
С дъщеря ми качих 30кг, с нищо не съм се мазала и нямам нито една стрия пу пу дано и сега е така  Praynig

Искам да ви питам нещо: можем ли докато сме бременни да използваме конски шампоан? От няколко дена само за него слушам и реших да ви питам. Ще питам и АГ-то, макар да знам, че най-вероятно ще ми се изсмее на въпроса

# 386
Абе момичета, в средата на 19 седмица съм и още не мога да определя дали на моменти някой ме побутва отвътре или това са ми червата Rolling Eyes Четох по-назад в темата, че някои много по-рано вече усещат, а аз някак си не мога ясно да различа ритничета? Има ли и други такива между вас?

# 387
Абе момичета, в средата на 19 седмица съм и още не мога да определя дали на моменти някой ме побутва отвътре или това са ми червата Rolling Eyes Четох по-назад в темата, че някои много по-рано вече усещат, а аз някак си не мога ясно да различа ритничета? Има ли и други такива между вас?
Усещам 3-4 пъти дневно ясни движения на бебо, при положение че ми е първа бременост и съм в 18 г.с. Така е от 1 седмица и малко. Преди това си мислех, че са движения, но май ме е така. Това сегашното не мога да го сбъркам с нищо, но по-скоро си мисля че усещам не ритниците, а когато се завърта може би. Казват, че има значение къде ти е плажентата. Ако е на предната стена на матката, може да усетиш бебо по-късно. Аз съм с задна плацента и съм като цяло доста слабичка (незнам има ли значение). Но както цяло може да не го усетиш до към 20-21 г.с. и няма нищо притеснително в това. Не се филмирай, но определено мисля че ще различиш движенията на бебо от тези на червата.
iii, не мисля, че конския шампоан е много подходящ. Просто в него според мен има доста силна химия и ако можеш е хубаво да я избягваш. Аз например въпреки, че се боядисвам (сега с безамонячна боя поне) се старая максимално да избягвам химиите колкото мога разбира се. Мажа се с мас, въпреки че си купих олиото на матерна, къпя се с бебешки шампоан, ползвам бебешки прах за пране, не пия сокове и безалкохолни, внимавам с препаратите за почистване.  Не е много, но на някой може да им се стори супер маниакално даже. Моето мнение е да пропуснеш конския шампоан bouquet

# 388
Здравей, и аз се притеснявах,че нищо не усещам,аг то ми каза,че вече е време,аз съм края на 19 гс и вчера усетих леко подпиране около пъпа,едвам доловимо и онзи ден през нощта нещо като местене на червата в корема😊.Другият понеделник съм на ФМ ,надявам се пола да се види..Така,че не се притеснявай,първата бременност,особено,ако си имаш коремче и не си плоска ,ще усетиш движения съвсем скоро,яажното е да си спокойна.😃😉

# 389
Спокойно ,аз с първото ми дете усетих движенния в края на 5 месец да не кажа дори в 6 .... Сега с второто още нищо не съм усетила ,но съм в 16 г.с . Ще го усетиш скоро и после няма спиране Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт