Щастливи сме безкрайно знай, мами ще сме ние през МАЙ- ТЕМА 2

• 43 534
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
Привет, мамчета!  Да ви попитам колко често си хапвате месо и има ли нещо по-специално и може би необичайно, което ви се хапва често? Аз например си умирам за авокадо, портокалов сок и пилешка супа. Мога само това да ям. Днес много ми се приядоха скариди, но честно казано не знам как да ги сготвя  Grinning

# 421
Привет  Grinning
Аз предпочитам гамбони(това са подобни на скаридите,но 2ни на размер и ги правя на грил тиган с лимон ,чесън,магданоз и зехтин)а скаридите или само ги сварявам с вода и сол,и после ги хапваш с лимон и майонеза или към ориз...паеля.
Guendolin,благодаря ти,че сподели мнение за био-ойл.
Аз съм в 17г.с.и усетих бебето за 1ви път преди 2.3 дена,бях си легнала вечерта по гръб и го усетих съвсем ясно как ритка,но с ръка не се усеща, все още,а само от вътре  Wink
За спането е препоръчително на ляво и аз си слагах една възглавница с 1то.,не ми се даваха пари за възглавница за бременни,но знам ,че са много удобни.
Момичета, каква е тази коприва на таблетки,която пиете?

# 422
Аз измивам скаридите,  слагам ги в тенджера. Наливам един пръст бира. Когато бирата заври, започва пяната й да пълни тенджерата и така покрива всички скариди. Варя около 4-5 мин., докато станат оранжево- червени. Отцеждам после бирата и подправям със сол и лимон.Simple Smile

# 423
red_balloon, аз ходя в Щерев и ме таксуват само с влизането.... Взеха ми 40 лв за това 'удоволствие' среднощен преглед.
А за фолиевата вчера пак се допитах до лекарката ми и каза да я пия, нищо че в желязото имало, според нея няма да навреди, а и аз според генетичните ми изследвания не усвоявам добре, така че...
Simple Smile
А възглавница и аз имам, ама само една нощ съм спала добре с нея, нещо не мога да я нагодя Simple Smile

# 424
Здравейте мами и от мен.Моят термин е края на май.сега съм във 15 г.с.Всичко е наред чувствам се добре засега.Ако има група във face може ли да ме включите Михаела Кунчева 😊 Благодаря

# 425
Здравейте, момичета...да ви се оплача...имам прищипан нерв и от 2 дена страшно много ме боли кръста от едната страна и болката минава и през крака Shocked Направо се видях в чудо...във вторник съм при лекарката ми и ще видим какво ще ме посъветва. Аз и преди бременността съм имала такива проблеми и с физиотерапия и йога се бях пооправила. Довечера ще пробвам с някакви лека йога упражнения как ще се чувствам...поне като се движа и ходя и ме поотпуска. Проблема при мен е може би и че седя цял ден на работа пред компютъра и се схващам. Някоя от вас да се е сблъсквала с такъв проблем при предните си бременности?  Rolling Eyes

# 426
Здравейте момичета Simple Smile)) току-що приключихме с прегледа, АГ-то е почти сигурна, че ще си имаме девойка  baby_neutral и успокоява таткото, че просто ще трябва да ги шамари пред блока като порасне аххаа baby_neutral

# 427
Здравейте, момичета...да ви се оплача...имам прищипан нерв и от 2 дена страшно много ме боли кръста от едната страна и болката минава и през крака Shocked Направо се видях в чудо...във вторник съм при лекарката ми и ще видим какво ще ме посъветва. Аз и преди бременността съм имала такива проблеми и с физиотерапия и йога се бях пооправила. Довечера ще пробвам с някакви лека йога упражнения как ще се чувствам...поне като се движа и ходя и ме поотпуска. Проблема при мен е може би и че седя цял ден на работа пред компютъра и се схващам. Някоя от вас да се е сблъсквала с такъв проблем при предните си бременности?  Rolling Eyes

Здравей!
Имала ли си някакви проблеми с кръста преди това? Дископатия или дискова херния, установени?
Защото при раждането на първото си дете аз направих дискова херния, оказа се, че съм и с изправена лордоза- т.е долната част на гръбнака ми не е извита, както трябва, а се е изправила и от там проблеми...2 пъти ми беше засегнат крака и е страшна болка, притискане на нерв. Сега с втората бременност точно това се притеснявам, защото ме наболява вече, аз съм в 16-та гест.седмица, и се очаква с нарастването на корема да имам проблеми. Sad Вчера много ме боля крака цял ден, особено като стъпя на него, като тръпнене. Нямам идея при бременност какво ще е позволено да пием обаче за тези проблеми. Сподели, моля те, след прегледа, какво са ти казали.

# 428
Момичета, скоро тази година излезе ново проучване, че високите дози синтетична фолиева киселина и В12 се свързват с риск от аутизъм. Има я информацията на сайта на БТВ и Фрамар. Не знам колко е вярно, но лично аз не бих рискувала! Защо трябва да се предозира с каквото и да било?

За мента и коприва съм чела, че даже са препоръчителни. Аз лично напоследък пия по 3 чаши коприва с мента микс и много живнах, сутрин си ги търся  Grinning  За маточината мисля, че мненията са противоречиви, но от една чаша със сигурност нищо не може да ти стане. Аз чат-пат пийвам, защото много хубаво успокоява. А и ако ме заболи коремче или кръст пийвам по една лайка, също много отпуска. Е, гледам да не прекалявам. Но тези хвойни, гръмотръни са по-специфични и наистина не знам дали са подходящи. По-добре да не се рискува.

summer_04, таксуваха ли те в спешния център? Аз вчера през нощта ходих по спешност в Торакс, защото изпусках някаква прозрачна течност, която се уплаших да не са води и ме одрусаха 80 лв. за преглед + ултразвук  Shocked  Иначе докторът не установи нищо опасно, каза, че по всяка вероятност се изпускам по малко без да усетя  Rolling Eyes Но важното е, че бебе е добре  Hug
и
Здравей, не успях да открия тази статия за която пишеш. Аз вземам  B12 заради ниски стойности , по препоръка на лекаря ми. Ако е удобно би ли ми дала линка: bouquet

# 429
FreYa30, да, имала съм и преди подобни проблеми с кръста, но не чак дископатия..Обадих се днес на лекарката все пак да я питам мога ли нещо да направя, но тя ми каза, че никакви хапчета не мога да взимам. Евентуално да мажа нещо локално. За сега ще потърпя и във вторник след прегледа ще видим какво е положението. Надявам се само на бебчо да му е добре и да не му се отразява това нещо   Sad

# 430
krisi862, аз не съм лекар и не искам да звуча негативно и да всявам паника, но просто попаднах на тези статии, тъй като изследването е от тази година и реших за споделя  Hug

Ето линкове:Има и още, но като цяло се цитира едно и също проучване.

# 431
Аз гоеорих с докторката, за това че пия много фолиева и ми се натрупва. Тя каза, че нямало птоблем и реших да я послушам.
Иначе и моите стойности на хемоглобин не бяха толкова ниски, но ми изпоса желязото, защото бях отпафнала. И по-дибре да го пия от сега, за да не направя анемия по-нататък и да е по-трудно да се лекува.
И аз няма търпение да разбера какво ще е бебето, но още се крие Simple Smile)

# 432
Фолиевата киселина е водоразтворим витамин и именно това е причината да НЕ СЕ натрупва в организма. Изчела съм доста информация по този въпрос и ми е странно как доктори твърдят обратното на всеизвестни факти. Не говоря за прием над препоръчителната доза,а за стандартния дневен прием за бременни от 400 мг.

# 433
krisi862, аз не съм лекар и не искам да звуча негативно и да всявам паника, но просто попаднах на тези статии, тъй като изследването е от тази година и реших за споделя  Hug
Ето линкове:Има и още, но като цяло се цитира едно и също проучване.
Благодаря,нали за това сме заедно за да споделяме информация Simple Smile Аз се успокоих се като я прочетох.В проучването се говори за прекалено високи нива, а аз съм с много ниски на път към анаемия.Фолиевата я спрях към 14-та седмица, доки каза, че няма смисъл, защото си е свършила работата с невралната тръба.В статията се говори за синтетични витамини аз вземам суров B12, добит от естествени продукти, поне така се успокоявам Simple Smile И както казват да пази Господ и дано всичко е наред! Хубав ден  Hug

# 434
Здравейте момичета, аз съм в 17г.с и ще се радвам,ако мога да се присъединя към Вас.Включвам се директно с въпрос,а той е , колко килограми качихте до сега,притеснението ми идва от това ,че цял месец не съм мръднала на килограми и се питам дали това е нормално.(В момента съм в чужбина,но се прибирам другата седмица за постоянно и първата ми работа ще бъде да посетя доки, дано всичко е наред.Нямам търпение да разбера пола на Бебо! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт