Щастливи сме безкрайно знай, мами ще сме ние през МАЙ- ТЕМА 2

• 43 433
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте,
Реших се най-накрая и аз да се запиша. От доста време ви чета, но без да пиша.
В 18 г.с. съм с термин 23.05 Simple Smile Засега е момиче, според ФМ в 12 г.с. На 28 този месец съм на ЖК и се надявам да го потвърдят, че така хубаво съм се настроила да гледам момиченце...
Следя се в болница Вита и засега съм доволна. Още не усещам бебето да мърда или поне не съм разбрала. Доста ми е интересно какво е усещането.

Относно 6-те пръстчета на ръката искам да се включа с инфо. Знам за случай на детенце с по 6 пръстчета на двете ръце и двата крака. Случвало се. Не е нищо сериозно и драматично. Направили са 2 отделни козметични операции - първо на ръцете и после на краката, детенцето е било на 1 година. Всичко е минало бързо и дори не си личало, че ги е имало.
Така че, според няма място за притеснения, ако всичко друго е наред.

Аз исках да попитам нещо свързано с осигуровките. Имам си нужния трудов стаж и т.н., но понеже не съм се осигурявала на кой знае колко висока заплата, ми е интересно дали може да се довнасят със задна дата осигуровки?

# 616
Здравей SilverR, добре дошла Simple Smile За довнасянето на осигуровки със задна дата...мисля, че не става, но за всеки случай говори с човешки ресурси или със счетоводството на фирмата, в която работиш. Може пък и някоя мама с опит тук да каже как стоят нещата.  Хубава вечер  Peace

# 617
Здравейте! Благодаря на всички за отговорите! SilverR, добре дошла и доколкото ми е известно не можеш да довнасяш, но можеш да си надуеш осигуровките до края на бременността с цел по-голямо майчинство. Въпросът е до колко има смисъл-  трябва да се сметне на база по-високите осиг. с колко ще ти се увеличи майчинството и ако сумата не е голяма не знам дали има смисъл да ги даваш на държавата тези пари и после евентуално да си ги чакаш обратно...пък те ако нещо променят през това време...

# 618
Здравей, добре дошла , според мен и да можеш , няма смисъл , мин сума , която можеш да получаваш за първата година е 420лв, всъщност от догодина ще е 460лв

# 619
Силвър, за осигуровките не може да се довнася, защото данните се подават всеки месец.А да внасяш повече месеците до майчинство няма смисъл - накрая се вадят средно аритметично 18 месеца назад и дори да си внасяла повече 4-5 месеца от бременността, се обезмисля на база предходните 13-14 месеца. Преди време връщаха само 6 месеца назад и масово се осигуряваха на макс.доход, но с тези 18 месеца се промениха нащата.

# 620
Момичета, като стана дума за осигуровки, да ви питам и аз. При положение, че не съм работила от 3 години, а имам трудов стаж повече от 7 години, дали ще имам право на минималното  майчинство. Мисля да се запиша фиктивно другия месец, но не съм наясно има ли смисъл.

# 621
За придобиване право на парични обезщетения при бременност и раждане е необходимо да са изпълнени следните условия:към началото на отпуска лицата да са осигурени за общо заболяване и майчинство;да имат най-малко 12 месеца осигурителен стаж като осигурени за общо заболяване и майчинство. Дванадесетмесечният осигурителен стаж може да е прекъснат или непрекъснат и не е задължително да е положен непосредствено преди излизането в отпуск за бременност и раждане или при един и същ работодател;да им е разрешен съответният вид отпуск.
(чл. 10, чл. 48а, чл. 52а и чл. 53а от КСО и чл.3 и 4 от НПОПДОО)

# 622
Момичета, а за втората година, доколкото разбрах аз се полагат по 340лв на месец май, които не са обвързани с минималната раб. заплата и няма да ги увеличат? Някой може ли да потвърди?

# 623
Десито, точно така е, за съжаление.

# 624
Dareland, мерси. Срам нямат, ама да не започвам тази тема...

# 625
Да, така е за 2 година.

# 626
За придобиване право на парични обезщетения при бременност и раждане е необходимо да са изпълнени следните условия:към началото на отпуска лицата да са осигурени за общо заболяване и майчинство;да имат най-малко 12 месеца осигурителен стаж като осигурени за общо заболяване и майчинство. Дванадесетмесечният осигурителен стаж може да е прекъснат или непрекъснат и не е задължително да е положен непосредствено преди излизането в отпуск за бременност и раждане или при един и същ работодател;да им е разрешен съответният вид отпуск.
(чл. 10, чл. 48а, чл. 52а и чл. 53а от КСО и чл.3 и 4 от НПОПДОО)
Благодаря  Hug

# 627
Криси, задължително се регистрирай някъде на работа, има смисъл, за първата година ще си на 460, втората е 340 за всички.

# 628
Като се замисля за помощите около майчинството и се ядосавам малко. После се сещам за САЩ, където майчинството е 12 седмици и не е платено, се успокоявам. Ние тука сме богата работа  Money

Дами, вие започвате ли да усещате бушуване на хормони? Аз от 1-2 седмици се усещам доста лабилна. Лесно се ядосвам, разстройвам, постоянно съм мнителна... абе изобщо доста неприятна на моменти. Чудя се хормони ли са или нещо ми е скучно  newsm78  Laughing

# 629
SilverR, и аз съм така от седмица насам. Всичко ме дразни и ме занимават разни неприятни мисли, все не ми достига внимание. В началото пак бях така, още преди тест да си направя даже и се чудех защо искам да го убия мъжа ми. Simple Smile После ми мина , ама сега пак се филмирам нещо...

Общи условия

Активация на акаунт