Киста на яйчника – 2

• 93 197
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
До седмица след спирането на Оргаметрила е нормално да дойде цикъла.

# 91
  • София
Привет, отново
Ами аз си чакам вече 5ти ден, цикъл-няма! Звъннах на док, ако не дойде до понеделник пак на доктор и ще пия естроген.....поне така каза, дано поне кистата да я няма, че доста ме понаболя и изведнъж спря, дано се е махнала....

# 92
Вече 3 ти месеца минаха след като ми направиха лапароскопска операция на киста на яйчника и сега усещам леки болки ниско долу !!! Това нормално ли е???

# 93
Да не те пробожда нещо от овулация? Едва ли има връзка с операцията.

# 94
Трябва да ми дойде другата седмица дано да е от това ,че само лоши неща ми се въртят в главата

# 95
От 3 до 7 дена най много 10 дена идва цикъл след прием на Оргаметри, строго индивидуално при всеки, при мен на 3-4ти ден  Peace

# 96
  • София
Привет, отново
Аз явно съм от по-бавните, дойде ми МЦ на 6тия ден. Нещо обаче ме наболва след МЦ, доста ме срязваше през цикъла, дано се е спукала тая гад или поне да е намаляла. Стискайте палци другата седмица док ме вика да я види, а до тогава ще се ослушавам боли ли и как боли, а след спукване на кистата не би ли следвало да приболва няколко дни....все пак не е малка киста 4.8/3.6 см.....да не говорим, че почнах да си мисля дори, че расте и затова боли....абе филми яко в моята глава....!

# 97
Здравейте!
Извинете за нахлуването ,влизам да попитам дали сред вас има момичета с дермоидна киста?  Не съм чела темата назад . Бих се радвала да обменим малко опит . Няма да досаждам с въпроси ,преди да разбера дали е подходяща темата за задаването им Wink .

# 98
И аз се включвам пак...След спукана киста през Ноември, за която не са ме оперирали, не знам това добре или зле е, но сега след цикъл започнаха някакви болки на същото място - ниско долу вдясно. Не са силни и нетърпими, а точно като неприятно опъване и то не постоянно. За овулация е рано, а и при мен предположенията са, че такава изобщо не настъпва. Доста ми е притеснено да не се окаже пак от киста тая болка...За съжаление гинеколожката няма свободни часове сега, а и предстоят празници, така че ще почакам за преглед.

# 99
И аз при вас Sad
Миналия месец ме пропусна, никога не ми се е случвало, имаше за малко някакво кафеникаво зацапване и това беше. Предположих, че е от промените във времето, и понеже току що ми беше минал профилактичния преглед, не потърсих лекар.
Сега като тръгна, няма спиране. Първите 3 дни нормално, но на 4-ти вместо да намелее и на 5-ти да спре, както е по принцип, се засили направо до кръвопролитие.
Отидох на лекар, като споменах, че имам миома обвиниха нея (разположението й е такова, че никога не е правила проблеми, имам цикъл по часовник), но на прегледа се видя киста на десния яйчник, функционална, 3.5 см, което наведе нещата в тази посока. Имам боцкане в дясно от време на време, никакви други болки.
Изписаха ми 3 дни Метергин и Дицинон, намаля, но не спря. След тях ми изписаха Дуфастон за 10 дни, 2 х 1.
Искам да попитам, ако някой е минавал през подобно нещо, след кой прием на Дуфастона спря и как се развиха нещата след това?

# 100
И аз при вас Sad
Миналия месец ме пропусна, никога не ми се е случвало, имаше за малко някакво кафеникаво зацапване и това беше. Предположих, че е от промените във времето, и понеже току що ми беше минал профилактичния преглед, не потърсих лекар.
Сега като тръгна, няма спиране. Първите 3 дни нормално, но на 4-ти вместо да намелее и на 5-ти да спре, както е по принцип, се засили направо до кръвопролитие.
Отидох на лекар, като споменах, че имам миома обвиниха нея (разположението й е такова, че никога не е правила проблеми, имам цикъл по часовник), но на прегледа се видя киста на десния яйчник, функционална, 3.5 см, което наведе нещата в тази посока. Имам боцкане в дясно от време на време, никакви други болки.
Изписаха ми 3 дни Метергин и Дицинон, намаля, но не спря. След тях ми изписаха Дуфастон за 10 дни, 2 х 1.
Искам да попитам, ако някой е минавал през подобно нещо, след кой прием на Дуфастона спря и как се развиха нещата след това?
При мен, след като се установи наличието на кистата, пих Оргаметрил. Не помня точно каква беше схемата, но на следващият цикъл като отидох, почти беше изчезнала. До по-следващия нямаше и следа от нея. Но при мен се развиха доста странно нещата. Тя се е спукала и така установихме, че я има, като в спешното не разбраха какво е "това нещо", само знаеха, че изтича течност в корема и ми казаха да съм в готовност за операция. Веднага на другата сутрин отидох при гинеколожката ми, която поясни, че е киста, която се е спукала (със съмнения за изтичане на кръв в корема), но някак се е запушила може би от кръвоносен съд, след което започна да набъбва, защото той изтичал в нея. #Crazy Shocked Така ми го обясниха, нямам идея така ли е или не. Но важното е, че се махна без операция, за която в спешното упорито настояваха. Така, че опитай и ти с каквото там са ти изписали и дано изчезне! Peace

# 101
А имаше ли кървене? Много ме притеснява, че не спира Sad

# 102
Не се сърди човече, в една друа тема беше постнала рецепта за лечение с билки, аз почти същите съм ги използване за стопяване на киста. Пих и други хомеопатични, натуропатични и прочие глупости и в крайна сметка дали от добра случайност или тия неща подействаха, но се стопи много бързо. Не ти пречи да пробваш билките, особено ако предния път са ти подействали. За кръвотечението - трябва да ти измерят хормините по схема. Помоли ги. Докторите често не го правят, а директно изписват хапчета или ти казват "Наблюдение". И последно, руптура на кистата е изключително много силно болезнено състояние и течността остава в корема, не се отича в матката и през нея.

# 103
За съжаление се появи докато ги пиех, затова не мисля, че ще помогне...
За хормоните, исках, но въобще не ми обърнаха внимание, друг гинеколог ли да търся или да ида при ендокринолог направо?

# 104
Знам. На мен 4ма (всички от добър, по-добър) не ми пуснаха първоначално.
Можеш да опиташ при друг, тъкмо и за второ мнение. Ендокринолога по-различни ги изписва, гинеколога слага и разни други в изследването, като някои изобщо не се покриват от НЗОК.

Общи условия

Активация на акаунт