Киста на яйчника – 2

• 93 213
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
А имаше ли кървене? Много ме притеснява, че не спира Sad
При мен преди да стане инцидента с кистата, имаше доста голям период на закъснение на цикъла, след което доста дълго кървене (около 2 седмици) и тогава разбрах за кистата. Но този продължителен цикъл не беше за 1 път. 4-5 месеца преди това още започна да ми става много дълъг МЦ. Бях ходила на прегледи и видима причина за това нямаше. Отдадоха го на обърканите ми хормони Thinking , които така и не влязоха в час вече 3год. Какви са тия лекари и чудо нз... newsm11

# 106
1:1 описваш моя случай, с тази разлика, че предните се удължаваха с по 1-2 дни, но с леко зацапване, не същинско кървене, и понеже беше по-люта зима и пътувахме насам натам го отдадох на това...

# 107
Ами твърде възможно е да се дължи на кистата, макар че аз като ходих на прегледи уж нямаше такава.. Не знам и при мен какво и как стана, но оттогава насам настана пълен хаос в цикъла ми. Януари месец почти целия имах ту кървене, ту кафеникаво зацапване, и като отидох на преглед ми казаха, че не е цикъл. А какво тогава е?! Crossing Arms Просто си кървя безпричинно... И това кървене започна по време на прием на Утрогестан, който ми беше изписан за лечение 3месеца. Като го започнах бяха минали 3-4 дена и започна кървене, което до края на Януари не спря. Сега през Май ми предстои преглед, дано да няма пак някоя изненада Thinking

# 108
НСЧ, като те чета и описваш мен преди 3 години. Дълго е за разправяне какво ми се случи, минах през 3 абразии и през кофти лекари, и през излишно пиене дълго време на синтетични хормони всякакви, в крайна сметка се оказа огромен полип, махнаха го скоро хистероскопски миналия месец.
Та съвета ми е да провериш и тази хипотеза.

# 109
А как се проверява за полип?

Сега през Май ми предстои преглед, дано да няма пак някоя изненада Thinking
Дано! Hug

# 110
С ехограф и добър лекар, в първите чисти дни на цикъла.

# 111
Февруари ходих първите чисти дни на профилактичен и ме гледаха на ехограф, лекарката, при която ходя е много добра. Проблемите се появиха на следващия цикъл (не настъпи). Възможно ли е да се е появил след прегледа? Бързо ли се формират тези чудеса?

Скрит текст:
Като се върна назад се сещам, че тогава, когато ме пропусна уж тръгна, но спря. Понеже нямах болки и се чувствах добре, направих тренировка (пътека и гирички), след нея спря. Не съм много наясно, но може ли пък аз нещо да съм причинила с физическото натоварване Tired

# 112
  • Варна
Може ли препратка към поста с билките ? Благодаря!

# 113
Човече, аз веднъж бях така, към 10 дена откарах и пих Дицинон, Метергин не помня имаше ли, и Калциум Фосфо Ц. Май няколко дена ги пих, преди да ми спре съвсем. Изчакай няколко дена, дано ти мине от тях. Peace

# 114
Може ли препратка към поста с билките ? Благодаря!

в темата за миомите.

Има и един препарат уоманиксин се казва, също е на билкова основа и го дават точно за това.
Аз отделно пих и нони в така по-големички количества и шансът беше на моя страна да се стопи за по-малко от месец, но предвид, че има вероятност кистите и отсамосебе си да изчезват, не мога да се подпиша, че тези неща са ме излекували. Факт обаче, че докторът беше силно изненадан, че се е смалила до 2 см толкова бързо. Още обаче не съм минала контрола, така че пак повтарям, може и просто шансът да е бил на моя страна.

# 115
Човече, аз веднъж бях така, към 10 дена откарах и пих Дицинон, Метергин не помня имаше ли, и Калциум Фосфо Ц. Май няколко дена ги пих, преди да ми спре съвсем. Изчакай няколко дена, дано ти мине от тях. Peace
Дано! Взех си и аз Калциум Фосфо Ц...
Никога не ми се е случвало и съм тотално ошашкана Tired

# 116
Уф, не смея да го кажа на глас, защото усещам напрежение в яйчниците, но май спря.
3-ти ден с Дуфастон. Остава ми още 1 седмица от курса през който ще се кръстя да не тръгне пак и после да мине леко. Че пък четох, че следващият цикъл след него бил по-обилен. Как беше при вас?

А да ви питам при вас установи ли се причина за появата на такава киста. Еднократно ли беше и възможно ли е да се случи от много силен стрес? Снощи докато се опитвах да заспя се сетих да сметна кога е била тази овулация, която не се е случила. И открих, че съвпада с датата, на която приятел си направи  неуместна шега с мен. Никога не съм се панирала така. Треперех, не можех да си поема въздух, направо не бях на себе си Tired може и да няма връзка, но съвпадението е интересно...

# 117
Човече, надявам се, че вече си се оправила. Hug
Не мисля, че еднократен стрес би довел до киста. Просто някои организми са си склонни да ги образуват.

# 118
Здравейте момичета.Нова съм в темата.За съжаление и аз ще се включа тук.Откриха ми киста 4/6 см.Доктора при който ходя е др.Стефанов от ин витро Тракия в Стара Загора.Изписа ми противозачатъчни и след цикъл да отида да видим дали е там и да решим ще започваме ли подготовка за ин витро.Потърсих второ и трето мнение защото тази киста много ме притеснява и имам болки.Ходих при др.Стоянов и др.Бузалов.Пуснаха ми туморен маркер са125 ,който е много завишен-169 при норма до 35.Много ме притеснява този резултат.И двамата са на мнения ,че съм за операция( съмнение за ендометриоза).Сега незнам какво са правя.Май ще се наложи лапароскопия, но незнам къде да я направя.Моля ви споделете опит .Който е правил в Стара Загора моля да каже при кой доктор.Благодаря ви

# 119
Здравейте!
Години наред (повече от 10 г.) се мъча с една раничка, многократно обгаряна, която един път изчезне, после пак се появи и т.н. Преди 2 дена бях на профилактичен преглед при гинеколог (веднага след като ми свърши цикъла), на който преглед се оказа че имам киста. За момента е 1.5 см. Не е голяма, но от дотук прочетеното стигам до извода, че обикновено (не винаги разбира се) кистата изчезва с цикъла. При мен я откриха веднага след него. Проблема е че след седмица заминавам в чужбина и няма да мога да я следя в близките 5 месеца, което не е никак малко време. Лекарката ми е изписала само противозачатъчни и ми е пуснала цитонамазка нищо друго. Питах я дали и какви проблеми може да ми създаде през тези 5 м. Тя ми отговори, че може да се спука, при което ще получа много силна и остра болка и да отида направо в спешното. Моля ви дайте ми някакъв съвет или кураж!
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт