Киста на яйчника – 2

• 94 076
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
А предният път, когато кистата не се е повлияла от лечението, пак ли е било примолут нор? И ако е така кажете на доктора да изпише друго. Над вашето мнение потребителка споменава друго лечение, от което има ефект. Явно често правите кисти, то зависи и какви са, но някои са доволни от разни билкови продукти. Би могло да се опита в тази посока. Лапароскопията е щадяща, но пак си е операция, рязане, упойка.

# 541
  • вкъщи
При дъщеря ми новините са добри, кистата я няма, само след лечение за седмица с Дуфастон и много обилен и болезнен цикъл.
Докторът каза да пие още 3 месеца Дуфастон.
Аз имам още месец време и ако е там пак ще има операция.

# 542
  • Сливен
А предният път, когато кистата не се е повлияла от лечението, пак ли е било примолут нор? И ако е така кажете на доктора да изпише друго. Над вашето мнение потребителка споменава друго лечение, от което има ефект. Явно често правите кисти, то зависи и какви са, но някои са доволни от разни билкови продукти. Би могло да се опита в тази посока. Лапароскопията е щадяща, но пак си е операция, рязане, упойка.
Не тогава лечението беше първо с едни противозачатъчни,после с други и тя пак разстеше.Не не е често да правя кисти.Взеха да имам проблем когато почнаха стимулацийте за ин Витро.Знам че лапарото е по щадяща имам една лапаро и две коремни операции,а преди две години секцио.Но имам прекалено много сраствания.Прималут нор съм пила преди 6 години когато цикала не ми идваше два месеца и нещо след двете операции които бяха в рамките на един месец.

# 543
на мен ми изписаха диане35 някоя от вас пила ли ги е
аз като ги пих веднъж кистата порасна
и колко време е курса на лечение ?

# 544
  • Сливен
Момичета добро утро!Да попитам когато ходите по малка нужда боли ли ви.Миналия път когато ме оперираха от кистата по същия начин ме болеше когато пишкам точно от дясно където е кистата.Във вторник съм на преглед.Доста ме боли тез дни яйчника

# 545
Момичета добро утро!Да попитам когато ходите по малка нужда боли ли ви.Миналия път когато ме оперираха от кистата по същия начин ме болеше когато пишкам точно от дясно където е кистата.Във вторник съм на преглед.Доста ме боли тез дни яйчника
боли малко да само че аз съм от ляво
какво пиеш

# 546
  • Сливен
боли малко да само че аз съм от ляво
какво пиеш
Бях 10 дни на прималут нор
Ще видим във вторник какво ще каже АГ-то но не ми харесва това че ме боли както писах предния път по същия начин беше и накрая бях под ножа

# 547
Здравей те,да ви разкажа за моя проблем и искам да ми кажете дали някой е с моя проблем.януари ми дойде 2 пъти в месеца началото и края,ходих на лекар каза ми че имам кисти и не ми предписа нищо каза че кисти не се лекуват с лекарства и трябва да чакам пак да ми дойде,но ми закъснява и се притеснявам😢

# 548
Нормално е при наличие на кисти да ти е нередовен цикълът, но да не ти предпише нищо е малко странно. Защо не отидеш на второ мнение?

# 549
Този лекар ми е второто мнение първо ходех при един ама тои всичко за пари прави той ми предписа лекарства обаче аз си препатих от такива лекари и ходих за второ мнение уш при по  добър лекар ама сега се обърках вече и незнам какво да правя

# 550
  • София
Отиди при специалист по онкогинекология. Разбери какъв вид са кистите, колко са големи, мини през изследвания.
И не оставяй нещата така. Малко странно изказване - първия лекар не си послушала, защото предписал лекарства, на втория не вярваш, защото не предписал лекарства...

Последна редакция: ср, 19 фев 2020, 23:00 от Sunshine_Reggea

# 551
Здравей те,да ви разкажа за моя проблем и искам да ми кажете дали някой е с моя проблем.януари ми дойде 2 пъти в месеца началото и края,ходих на лекар каза ми че имам кисти и не ми предписа нищо каза че кисти не се лекуват с лекарства и трябва да чакам пак да ми дойде,но ми закъснява и се притеснявам😢
пробвай с бял равнец
противоззчататъчни не вземай от тях кистите растат

# 552
Не мога да прецена какво да правя с моите кисти. Накратко от една година следя киста с размер 3 см. Не се повилява от хормонално лечение. Не расте, но и не намалява. Тумурните маркери са в норма. Бях за още едно менение на ехография на вътрешни органи, където се предположи, че кистите са 2 и са поне от 4 години защото преди толкова време при същия специалиист се виждаха два малки неспукани фоликула. Лекарката предполага, че с останали отще от тогава. На следващия ден минах ЯМР.  Кистите наистина  са две едната около 2 см, другата малко над 1 см. Данните за структурата на тъканите не показват да има злокачествени изменения. Не знам какво да правя. С няколко лекаря говорих и всеки казва ти си реши дали да правиш лапароскопия или само да ги наблюдаваш. От една страна искам да ги махна, защото ме притесняват, от друга и да ги махна десния ми яйчик има слонност да задържа фуликули и нищо не гарантира, че няма да се появят нови. От друга страна на 100% каква е кистата се разбира след като се извади и след хистология. От трета страна ако няма риск да се изродят в нещо злокачествено и ако не правят проблем, ако не нарастват и пр., не виждам причина да стоят още, при положение, че са там поне от 4 години. Дайте идеи, какво още мога да направя като изследвания и консултации. Не ми се иска да правя операция, ако не е наложително.

До сега не съм пробвала с билки, горчивки и разни подобни, защото съм скептик и не ми се вярва да помогнат при положение, че една година на хормонални не даде резултат, но съм склонна и това да опитам.

# 553
момичета при киста нормално ли е да ти се бави цикъла
миналия месец пих 21 дни диане35 и сега ми закъснява 2-ри ден вече  не ми идва

# 554
Здравейте. Извинявам се ако темата не е за тук но съм нова. Въпроса ми е следния:днес бях на гинеколог и ми откри киста 3см изписа ми антибиотик нямам менструация от 2 месеца. Опасна ли е тази киста

Общи условия

Активация на акаунт