Любители на кучета - тема 67

• 41 135
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • Русе
B & C, моята история с кучето стана като сапунен сериал Simple Smile
Предното хилядолетие имахме с ММ немска овчарка. За съжаление емигрирахме и я оставихме в близко село чрез една позната. Така и не разбрахме как е свършила нейната история но до ден днешен моя не успя да преживее раздялата с нея. Така и в мен стоеше идеята да го зарадвам някой ден с ново другарче.
Харесах това и направих цяла конспирация за да го докарам като изненада за ММ. И както става по филмите в последният момент всичко пропадна.Ами сега! За нас Сърбия не е на следващият завой и нямаше как да изляза "за малко" с колата. Признах си! Очаквах по-бурна реакция но гък не каза. Така вчера сутринта ММ се прибра от Монтана за да се върне обратно с мен и документацията  по същият път до Сърбия. И пак обратно до Русе. 12 часа на път излязоха.
Как преминахме границата? Не е за разказване че ще излезе като репортаж за нелегални мигранти и каналджийство  Mr. Green Не беше чак толкова нелегално ама...  smile3505
Децата бяха нетърпеливи. Те участваха в цялата конспирация, дадоха своя дял от цената му и сега го правят на лудо.
Ваксините: засега има само първата и едно вътрешно обезпаразитяване. Понеделник сме на разни процедури по график.

Давайте идеи как да го научим да ходи по нужда в банята? Купих пелени за да ходи на тях но нещо не му се чува още Sad И много вода пие. Нормално ли е?

# 121
  • Пловдив
Кучетата, които съм възпитала за пикаенето, като направи беля му натискам муцунката към локвата и с по-строг тон му се карам. Хващах ги и ги придвижвах до там, където исках да си вършат работата /едното ми куче последните си години си беше наумило една плочка в коридора и там правеше беля, без значение с какво третирах плочката като препарат или колко съм й се карала/ но при другите ми любимци е действало, последното си знаеше за пелената, но предполагам, защото е било изхвърлено и някой се е занимавал с него, макар в началото много бели да ми правеше, въпреки знанието си.

# 122

С триста зора успях да снимам кучето и да публикувам снимката  ooooh! Laughing

ПП. Методът с натискането на муцуната и карането го прилагаха родителите ми и имаше резултат. Проблеми с изхождането не сме имали. Е като остаря кучето започна да се изпуска, но това е нормално.
Аз не натискам муцуната на малчо, а тихичко и бързо избърсвам локвичката. Кучето не го прави нарочно и ако започна да му се карам има опасност да започне да се крие и да продължи да се изхожда в жилището. Също след време може да го прави за да си отмъсти и да ме накаже. Не давам да се разбере, че съм нервирана и вбесена като се изходи, а бърша и го извеждам.
Старая се да се информирам и прилагам новите методи на възпитание, които изключват насилието.

Дайте идеи как да го научим да ходи по нужда в банята? Купих пелени за да ходи на тях но нещо не му се чува още Sad И много вода пие. Нормално ли е?
Кучето е много мъничко и е нормално да се изпуска.
Ако ще се изхожда върху пелена те съветвам да купиш капки, които се капват върху пелената.
Моите са на Trixie.
Друг вариант е да намажеш пелената с урина от кучето.
Освен пелената е хубаво да си купиш и пластмасовата кучешка тоалетна в която се поставя пелената защото има голяма вероятност кучето да започне да си играе с пелената и да я разкъса.

Последна редакция: сб, 12 ное 2016, 20:20 от B & C

# 123
  • UK
Кучетата, които съм възпитала за пикаенето, като направи беля му натискам муцунката към локвата и с по-строг тон му се карам.

Това е ужасно и съм чувала, че не трябва да се прави!  Sick
Когато взехме Джинкс, при едно от първите напишквания, изцапахме с пишкано едната от пелените. Наблюдавахме го внимателно и когато проявеше признаци за пишкане - въртене в кръг, душене на земята, го слагахме върху пелена. В рамките на ден-два започна да пишка върху тях. Свикна много бързо.

# 124
Леле каква сърдита муцунка Grinning Сладурче е Макс.За пишкането и акането при мен се случва за около 7-8 дни.Но аз винаги съм имала много време ,когато взема малко кученце ...т.е.цялото време.По цял ден съм с него.Наблюдавам постоянно.То се вижда когато търси място да си свърши работата.Грабвам го и директно навън.Докато не се облекчи не го прибирам.Когато го направи бурно аплодирам.Общо взето през около два часа го извеждам дори и да няма признаци .Веднага,след като се събуди и веднага ,след като се нахрани .Ако го изпусна и вечпе е направило белята-нищо.Просто избърсвам и накапвам с някаква есенция.Ако го видя в процес го прекъсвам и навън.Ако сте решили в банята същшата прожедура,но не навън ,а в банята...Но там мирише на препарати,шампоани,ароматизатори...не знам,нямам опит.
 Месото се купува от едно място ,където човек е сигурен и има доверие на търговеца.Варя само пилешко,ако изобщо реша да дам.Останалото давам сурово.Купуваме и кръв от време на време.

# 125
  • Русе
Напоих пелената с пишкано но нещо не го влече на там. Преди малко с по-строг тон му се скарах че е пишкал  навън но не съм тикала муцката към локвата. Дано скоро има ефект. Той е в тоалетна и там освен ароматизатора няма други химии  newsm78 Още над месец няма да можем да го изкарваме така че трябва да свикне на пелената.

# 126
Напоих пелената с пишкано но нещо не го влече на там. Преди малко с по-строг тон му се скарах че е пишкал  навън но не съм тикала муцката към локвата. Дано скоро има ефект. Той е в тоалетна и там освен ароматизатора няма други химии  newsm78 Още над месец няма да можем да го изкарваме така че трябва да свикне на пелената.
А нямате ли балкон или двор ако сте в къща?
Ние първото куче го извеждахме на балкона в този период. Ако имах двор бих го извеждали в двора.

Последна редакция: сб, 12 ное 2016, 20:21 от B & C

# 127
  • UK
Ели, дай му време на кученцето. Все пак току-що сте го взели, още най-вероятно е стресирано и ще му трябва време да свикне. Помоли децата и те да го гледат - ако прояви някакви признаци да го поставят на пелената.  Hug

# 128
...
за животните, много мило от твоя страна, че си си направила труда да ми напишеш примерно меню! bouquet
Аз за съжаление нищо не разбирам от хранене на животни и нямам представа от какво имат нужда  Embarassed Crazy Надявам се да се образовам преди да съм разболяла или уморила малкото ни момче.
Водорасли, дроб от треска, сърца - от къде ги купувате тези продукти?  newsm78

Аз днес дадох на кучо сурово пуешко и за десерт ябълка  Mr. Green
Много му хареса  Grinning
B & C, аз дори опитвам да бъда полезен за половината популация домашни любимци и техните човеци. От снощи научих някои допълнителни обстоятелства около минералите и микроелементите и сега мисля, че малко опростяване на съставките няма да дойде зле.

-- 3 части месо

-- 1 част пилешки сърца

-- калциев цитрат от зоомагазин, 1% върху горното количество

-- 1/4 част слънчогледово олио

-- 1/10 част дроб от треска (от консерва)

-- няколко щипки изсушени водорасли (келп)

-- малко сол, особено при готвене с вода (бульонът от готвенето трябва да бъде изяждан)

Аз купувам сърца от Лидл. Водораслото Келп е от биомагазин Зоя. В руските магазини Берьозка има поне няколко вида консервиран дроб от треска

# 129
за животните , много благодаря! bouquet
А плодове и зеленчуци?

# 130
Освен отрова ръсят и рибарски кукички нанизани с месо  #2gunfire включително и в кучешките ограждения
Това в Пловдив ли,сега ? КОментира се май преди време в пловдивската тема,че в Кършияка имало нахвърлени отрови.Чудя се какво целят,тъй като тук (почти) няма бездомни кучета.

Мен много ме дразнят стопаните,които не си събират след кучетата.

# 131
  • Euskal Herria
Когато взехме Макс у нас, беше на три месеца. За около седмица привикна да ходи по нужда върху пелена в душ кабината. Като усетехме, че трябва да пишка, отивахме в банята, затварях вратата и докато не свърши работата, не излизахме. После махнахме пелената. Но аз си бях у нас, та имах възможност да го наблюдавам. И досега, като има нужда, ходи в душкабината, когато е сам през деня или е през нощта.
Взимането му съвпадна с време на проливни дъждове, просто беше невъзможно извеждането му. После вече нещата се нормализираха. При първото извеждане определено  беше го много страх. Постепенно привикна, започна и да ходи по малка нужда вън. Малко по-късно се научи да ходи и по-голяма.

# 132
за животните , много благодаря! bouquet
А плодове и зеленчуци?

Учените обобщават, че горските плодове са единствените растения, които вълците ядат. Имай предвид, че витамин B1, който е жизненоважен за мозъка, не изобилства в храната. Той намалява с около 25% при готвене. Добавянето на растителни съставки води до допълнително намаляване на неговото количество

# 133
Ако не става спелената , пробваш с обикновено шумяща найлонова торбичка, по някаква причина кучетата обожават да ги препикават .

# 134
Моето обожава да препикава коли и колела
Освен да сложа една гума или колело в банята Laughing

Общи условия

Активация на акаунт