Есен е цветна, красива, септемврийче навън не се спира - тема 10

• 63 635
  • 696
  •   1
Отговори
# 150
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Моето диване и то е малък "разрушител". Все хвърля, блъска, любимо ми е да изкара тенджерите и една метална кафеварка и да ги удря в плочките  Mr. Green Аз давам да прави дивотии стига да не са опасни за здравето му.Иначе на шкафовете с лекарства и документи сложих стопери и си реших проблема.Последно обърнал напишканото гърне в хола, после счупил една стъклена купа, която докопал и ММ беше полудял.Искаше му се да го върже, но и нашето не обича да седи на едно място.А, да, вече нямам нито една стъклена ваза за цвята благодарение на него или татко му.Редуват се  Laughing
И според мен е до темперамент.Аз съм била много кротко дете, ама си имам хулиганче.

# 151
А с изсипването как са дечицата ви? Както казах, каквото и да докопа, веднага се изсипва - зрънчо, солети, кутия с книжки, кутия с лаковете ми, плик с играчки, всичко, всичко! Аз събирам, а тя след мен върви и събаря и хвърля и в един момент се отказвам да събирам и обикновено подът в хола и кухнята са непроходими от играчки и предмети и постоянно се спъваме   Laughing
Иначе и аз давам пълна свобода на моята бубка, а там , където не трябва да пипа, е затворено със стопери. В банята влиза слеь мен само, тя по принцип никога не стои никъде сама, абсолютно винаги идва след мен, ако аз изляза от стаята. Много голяма беладжийка е иначе Simple Smile но аз не й се карам, знам, че й е интересно и затова го прави Simple Smile

# 152
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Цитат
  Момичета, всички сте много мили и добри! От къде този късмет да стане такава хубава групичка тук?!?!  
И аз това се чудя Hug Страхотни сте!

За отношението на персонала в болниците ни нямам думи.Всички са се държали към нас отваратително винаги - и в родилното,и в болницата,в която бяхме един път с малкия.Това стерилизиране,чистене....знаят ли какво означава?На сина ми като новороден му плакнех шишетата на чешмата с веро,защото нямаше друг вариант Confused

Юна,твоята свекъвра ако види моето дете как се държи,сигурно ще се хване за главата.Май аз го отглеждам сякаш ми е второ....Не....все едно ми е трето дете Joy Голяма свободия е вкъщи.Обезопасила съм навсякъде,където има опасни неща и настава пълен хаус - детето се качва вече на дивана в кухнята.Оттам - всичко от масата се опитва и се събаря,след това се почва - качва се върху масата,ходи по нея,удря разни неща (дистанционни,купи) и накрая иска да скача от там на земята Crazy Ровенето по шкафовете и ваденето даже вече взе да му омръзва.Харесва да тряска със сила вратите им,също и интериорните врати.И като затвори вратата се ядосва и тръшка,че вече я е затворил и затова някой трябва да му отвори на мига.Онзи ден как си е отворил миялната не знам и взел един нож,с течен шоколад по него - и нашия си го облизва сладко сладко Laughing В тоалетната и той иска да бърка и да пуска разни неща,също и да развива рулото тоал.хартия.Ако нещо не стане на неговото следва зверски рев докато не стане.И да,хвърля и разпилява с кеф и даже се смее,когато види,че аз се ядосвам.Майка ми каза,че аз съм била същата,така че явно е наследствен характера отчасти.

Браво за прояждането и пиенето на вода.Моя още не пие никаква вода.Но за сметка на това - вече пие не един,не два,а три пъти АМ през нощта.Не знам как ще я караме така.Знам,че не се буди само от глад,но това е единсвения начин да го приспя.И много реве,буди се и реве жестоко #Crazy ooooh!

Ох,щях да пиша още неща,ама съм през телефона и ми е трудно.Хайде,приятен неделен следобед на всички Hug

Последна редакция: нд, 27 ное 2016, 14:43 от ♥ LoVeLy Wife ♥

# 153
И моя е мн непослушен, навсякъде се катери, хвърля, чупи.
Гледам да обезопася колкото мога, мн шкафове даже изпразних.

Последна редакция: нд, 27 ное 2016, 15:03 от Анонимен

# 154
  • Пловдив
Жулиета, чудесни новини. Много се радвам за вас. Сега си отдъхни, почини и зареди с добро настроение за предстоящите зимни празници  Hug

Аз отношение по беладжийстването не мога да взема - Вики още не ходи, а с лазене не върши никакви бели ... може да се промени, като проходи, но засега слуша и ми е спокойно.

Юна, и аз мисля, че е до дете. А и твойта свеки много опасна, как си позволява да коментира възпитанието, което им даваш  Sick  #2gunfire

Като чета все повече деца започват да не се будят нощем - аз още бленувам за този момент  Sunglasses Пантера, ще си правим с теб компания нощем  Вики се буди между 4 и 6 пъти

Тези дни се завърнах малко на работа - имаха нужда от помощ в кантората и по половин ден ходих. Много добре се чувствах. Викче безпроблемно се гледаха с баба й /моята майка/, даже един път заспа без мен - в количката обаче, с люлеене, като бебе, не като голям човек в леглото. Изобщо не ми е ясно как ще започне да спи без гърдите ми   Peace  ooooh!

# 155
Другата тема ще я кръстим "Коледната банда на септемврийските диванета" (това в кръга на шегата)  Mr. Green

Аз не смея да се хваля, защото след последния път като споделих за приспиването се налага да го приспивам по час  Mr. Green , но все пак да споделя някои неща.
От четвъртък Криско започна да кашля и му взех сироп Гринтус - да чукна на дърво много добре се повлия.Не исках веднага да го водя на ЛЛ, защото кумата водила нейното дете и сподели, че е лудница пред кабинета - деца за ДК, някакви с шарка, отделно други болни и реших да не го навирам веднага при вирусите.Очаквах да се разболее след Приорикса, защото му пада имунитета, а и аз две седмици съм болна, заразих и ММ.
Днес видях, че е излязал 7 зъб и снощи малко помрънка, но май от този Осадент наистина има ефект.Нямам намерение да оставам без него!
За болници не искам да чувам и на никой не пожелавам престой там.

# 156
  • Северо=Западналия край
Жулиета, радвам се за вас!

За поведението моят е.......... Прави пакости и като му кажа "не,не,не" той се усмихва и продължава само си приглася "да,да,да!". Всички играчки бие от земята, но за това е виновен батко му защото той е същият. За съжаление малкия копира всичко. Тамън в него ми беше надеждата Simple Smile Вчера украсихме елхата, е няма явно да имаме елха - всичко се разруши Simple Smile Взе много и да не ме слуша навън, винаги ходи в противоположната посока и като го дръпна за ръка следва търкаляне по земята. На заведение абсурд да се седне, ще иде да пипне всички посетители и да ги пита какво пият или хапват та барем нещо отмъкне Simple Smile Трагедия Simple Smile Да са ни живи и здрави другото ще мине.

# 157
А, по въпроса с ботушките аз взех тези и съм много доволна:
http://www.deichmann.com/BG/bg/shop/home-kinder/home-kinder-obuv … positionInList=10
Топлят много, лесни са за обуване, ходи добре с тях, изглеждат добре и цената е прилична.За сняг може да взема апрески, но то няма много при нас.Пък и с този вятър тук почти не става за излизане в снега.

# 158
Може би, защото ми е второ и не се впечатлявам много от белите му. Моят вика много силно по всякакви поводи, направо оглушах. Играе като хвърля едни топки и вдига много шум, катери се навсякъде и също иска да бърка в тоалетната чиния, като я види отворена. Няколко ролки хартия отвъртя. Изля една двулитрова бутилка олио на пода и целия беше омазан - целия, изрови ми всички саксии с пръст и корите на орхидеите. Изпокъса страхотни книжки с твърди корици. Mr. Green Но това е временно. После идват други дивотии и не се трогвам много много. В момента момчетата от нашия блок рисуват по стените на всичко, което се сетят - от обществени сгради до асансьор. Родителите им са пропищели и сами поискаха да участват децата в боядисване и възстановяване на щетите. А не бих казала, че нямат възпитание и контрол. Само да са ни живи и здрави децата, друго не искам!  Grinning

# 159
А, по въпроса с ботушките аз взех тези и съм много доволна:
http://www.deichmann.com/BG/bg/shop/home-kinder/home-kinder-obuv … positionInList=10
Топлят много, лесни са за обуване, ходи добре с тях, изглеждат добре и цената е прилична.За сняг може да взема апрески, но то няма много при нас.Пък и с този вятър тук почти не става за излизане в снега.

Нещо не отварям линка. Можеш ли пак да пробваш да ги изпратиш?

# 160
  • София
Юна, и моят мъник е така, само дето не му давам да влиза в тоалетната и да пипа там. И изообщо вече не ме интересува дали реве или не, защото той в реването като не получи каквото иска е мноооого слаб в сравнение с кака си. Нея едва я издържах с това пискливо гласче, което пронизваше всичко като ревне, а тръшкането й продължаваше ужасно много време, та неговото негодуване е направо като песен Simple Smile Иначе се катери навсякъде и пипа всичко, което не е играчка. Любимото са му печките тип духалка. Редовно ги „ремонтира”. Друго любимо е дистанционното. Много добре сменя каналите точно като се загледам в нещо. Постоянно ми се говори, как трябва да си знае мястото и да не му даеам да пипа друго, освен играчките си, но аз следвам един твой пост и не обръщам внимание. Защото си права - децата сега опознават света, ако ги ограничаваме, ще им покажем, че да си любознателен е нещо лошо. Естествено, не му давам да пипа опасните неща, а тук те са навсякъде и пак се налага да забранявам много неща. А също ме успокои и нещо друго. Каката беше и тя доста палава и пипаща, да не говорим, че беше залепена за мен постоянно (той сяксш по-не тича след мен). Чудех се и аз дали ще имам миг спокойствие някога. От известно време обаче започна да си играе сама, при това доста кротко, в сравнение с преди - прави си ферма с животни, строи си с конструктор, реди си едни стикита и даже май си разиграва сценки с тях и най-любимото - готви въображаеми манджи и ми носи да ги опитвам  Joy
Ами нищо общо с ровещото и катерещото се навсякъде дете от преди 1 година. А за нея в този период нямаше кой да ми говори как да я възпитавам и сякаш не съм отдавала такова значение на това, че разпилява всичко навсякъде и дивее. И малките ще улегнат, щом при нея се получи  Laughing.

Lovely Wife, като пие АМ по 3 пъти на нощ, сменяш ли му памперса? Случвало ли се е да пропусне и да е мокър? При нас пропусканията се бяха рзредили, но напослеък пак започнах да го преобличам всяка нощ. А преди 2 нощи даже го преобличах два пъти. Пие вечер по 150 мл мляко. Вода през нощта пие понякога, но само няколко глътки. Но той много се върти нощем и може и от това да е.

# 161
Кате, аз всяка нощ сменям памперс. Не си представям ако не го сменя какво ще стане. То понякога и за няколко часа е препълнен. Иначе като е мокър почва да реве и докато преобуя и сменя памперси, дрехи, той вече е много раздразнен. Нормално, и аз бих се разкиселила. Та, правя АМ и зареждам кърпички, крем, памперси и се почва. ММ дава млякото (някой път заспива с ръка подаваща шишето на малчо), а аз сменям.

# 162
Пантера, страхотно заглавие  Laughing
Рейчъл и Пантера, и ние сме в клуба на неспящите, става между 4 и 10, а понякога сигурно и повече пъти  #Crazy  Памперс не сменям, но и много рядко е пропускал и то като бяхме на  предния размер

# 163
  • София
Кате, аз всяка нощ сменям памперс. Не си представям ако не го сменя какво ще стане. То понякога и за няколко часа е препълнен. Иначе като е мокър почва да реве и докато преобуя и сменя памперси, дрехи, той вече е много раздразнен. Нормално, и аз бих се разкиселила. Та, правя АМ и зареждам кърпички, крем, памперси и се почва. ММ дава млякото (някой път заспива с ръка подаваща шишето на малчо), а аз сменям.
Значи не сме само ние. Аз иначе като го сменям той обикновено спи. Понякога ако се събудя преди да е пропуснал, успявам да спася дрехите, но почти всяка нощ сменям и дрехи.

# 164
За ботите, нещо ми дава грешка сайта на Deichmann, може да е защото съм през телефона.Тъмно сини кожени боти Fila, с грайфер за 39,90лв.

Откакто минахме на 5-ца от новия зелен памперс, нямам пропуск и не сменям нощем.Само сутрин около 6ч като пие АМ.Честно да призная и преди като го сменях по нощите не мажа с крем, не бърша с кърпи и т.н, само махам единия и слагам нов, че моят от всичко се разсънва.За преобличане да не говоря, пък камоли докато спи.
Тая сутрин след като си изпи млякото от 5.45 до 6.45 повтарях да заспива и че по това време се спи.

Общи условия

Активация на акаунт