Есен е цветна, красива, септемврийче навън не се спира - тема 10

• 63 371
  • 696
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Ние сме с 16 зъба. За оставащите 4 никакви индикации.

Гифът е супер.

Вики си обича гърнето и сутрин, обед, следобед си я слагам. Понякога е пълно, друг път не. Но нищо не казва. Пълни и памперсът. Не виждам скоро да го махнем.

Аз щях да се връщам на работа напролет, но го отложих за есента, когато Вики ще направи 2г. До тогава ще си се гледаме.

От известно време Викче спи малка по-добре нощем. Стана по-гушлива и близкият контакт с мен я успокоява. Даже одеве, като дойдох да си лягам, я намерих наполовина легнала на моето легло, наполовина на нейното /намерихме начин как да долепим плътно двете легла, преди време ви бях казала, че нейното легло е такова, че нямаше как да се долепи до моето, без да се получи луфт помежду им/. Става все по-сладка Simple Smile Все още се кърмим. Но на обяд без млеко не иска да заспива - хубавото е, че няма претенции да е кърма.

8-ми март си го прекарахме в къщи пред тв. ММ спа Simple Smile))

Последна редакция: нд, 12 мар 2017, 00:01 от Racel

# 526
супер сте си Wink И моят е доста гушлив. И казва толкова сладко "мама" ... Бонбонът ми той, много го обичам.

# 527
От известно време Викче спи малка по-добре нощем. Стана по-гушлива и близкият контакт с мен я успокоява.
Еха, чудесно Simple Smile И вие ще започнете да спите като хората, а на нашия фронт само пълно отчаяние и нищо друго  Confused
Ако започна да я гушкам, да пея, да я разнасям на ръце, люлея и каквото и да било подобно, на секундата пощръклява като бесен върколак  Confused Усеща, че с тези неща се опитвам да я метна и да пропусна или поне отложа кърменето и реакцията е много бурна. Започва да се мята, да ме рита, скубе и щипе  Confused
Няма спасение, изглежда ще я кърмя до първи клас... Не знам какво да направя, че да се откаже сама.
Нощем се буди все така по сто пъти. Яде вече достатъчно твърда храна, не ми изглежда да е гладна, кой знае какво иска. Зъби от поне 3-4 месеца нови не са се показвали. Тогава станаха 16 и сигурно още доста време няма да растат нови. Просто нямам идея защо се буди и защо така отчаяно не може да заспи обратно.

# 528
Здравей, и моето обича да суче, но аз май не бързам даго отуча. В смисъл, че ако се откаже от услугите ми, няма да се сърдя, но не настоявам. С по-големите ми се искаше да продължат да сучат, а те толкова яростно се дърпаха, че ми беше даже мъчно. Сега Дребчо компенсира Wink

# 529
Аз нямам нищо против да я кърмя денем дори по 3-4 пъти. Обаче вечер на приспиване понякога се отплесва по час и половина  Rolling Eyes Неудобно ми е да стоя в такава поза толкова време, изтръпват ми краката, гърбът ме боли ужасно. Ако прекъсна "връзката", веднага се разсънва и може часове да откара в игра, докато ѝ се доспи обратно.
Вчера се случи точно това. От 22:00 до 23:30 кърмене нонстоп. Заспа, опитах се да стана от леглото и веднага ревна. Разсъни се и накрая си легнахме в 3:00, до към 3:30 беше заспала. И до 9:30 имаше още 4 събуждания  Rolling Eyes
Скоро ще трябва да реша мога ли така да функционирам за в бъдеще или не. Колкото и разбиране да съм проявявала към това, че е бебе, на тази възраст вече е крайно ненормално...

# 530
ужас ... и моето се буди по няколко пъти на нищ, но бързо заспива. Някои от пътите се мъчим взаимно, но ако му дам да пие вода - захърква. Сигурно му е горещо на милото, не знам. На мен ми е горещо, но ММ настоява да пускаме печката все още. Цялата съм потна на сутринта, нощем пия по литър вода. Ама той не, та не ...

# 531
Понякога я гледам как спи и изведнъж без нищо видимо започва да плаче още насън, изправя се и чак после се събужда.
Пробвали сме и по-облечена и по-съблечена да е, ама не съм забелязала в някой от случаите да спи по-дълго. Мистерия. Дано поне като проговори да може да обясни какво иска  Joy Ето, хванах се за една надежда Simple Smile Сега остава да проговори, ама като гледам, няма да е скоро.

За сега казва няколко универсални думи, които имат по десет значения в различни ситуации. Интересното е, че вместо тя да проговаря все по-добре, аз все по-добре започвам да разбирам нечленоразделните думи  Laughing

# 532
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Леле,Юна,ти си голям герой bouquet Аз нямаше да издържа така.
Това с проговарянето и аз все си го мисля - тогава ще се решат всички проблеми,защото господина сам ще каже какво иска и защо реве ( а той постоянно реве) Laughing

# 533
  • Варна
Да и аз нямам търпение да проговори, доста често като реве не мога да разбера дали го боли нещо или иска нещо

# 534
да, ще реши някои от проблемите, ще направи място за нови  Joy Joy Joy
вие знаете ли какво е това нещо - да бръщолясва БЕЗ да млъква?

хах ... луда работа - не се изморяват да говорят, разпитват, (клюкарят). Дори и да няма кой да ги слуша, пак не млъкват. Ама това е нон-стоп бла-бла-бла-бла-бла ...в един момент не издържам и крясвам: млъкнете, бе, как не ви заболяха устите и ушите?!?!?

Или като идем на заведение - поръчвам там ядене, пиене, и лепенки за уста. В началото сервитьорката се изненадва, но после го приема на шега. За се сещат моите много да не говорят, че ...

# 535
О, този момент ми е много добре известен  Joy
Дъщеря е толкова бърборива, че на човек може да му се завие свят покрай нея. Ако не може да измисли какво да каже, повтаря едно и също.
Веднъж майка ми щеше да я води някъде и я предупреждава, че навън духа студен вятър и докато ходят, не трябва да приказва, за да не я заболи гърлото.
- О, значи няма да мога да дойда. Тая работа с мълчането не е за мен!

Joy

Леле,Юна,ти си голям герой bouquet Аз нямаше да издържа така.
То не е до геройство, ами до липса на опции. И аз не издържам, ама не виждам какво мога да направя. Тази нощ беше от същия тип. Като ми прикипи много, излизам от стаята да се поуспокоя малко, тя през това време се дере с всички сили, почервеняла и пищи, все едно мечка я гони в гората. Ако имах и най-белгла идея защо го прави  Thinking

# 536
хах .. това с мълчането не е за нея, а  Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha

# 537
Юна, не ти е лесно. Изпращам ти много сили и кураж и дано малката се поуспокои. И ние се пробуждаме много пъти нощем и не знам какво иска. Правя му мляко, преобувам го, давам вода, спи при пас....вече и аз се надявам, че като излязат зъбките ще се промени. Но не мога да се сравнявам с теб и честно казано не бих могла да издържа. Усещам се, че съм много изнервена, а детето не е виновно за нищо. Карам му се, а знам, че това са бели кахъри и на другия ден умирам от яд как не ми стискат нервите. Всички ме познават като доста спокоен човек. Явно успешно съм заблуждавала и тях и мен досега. Затова ти пожелавам сили и да са здрави децата, този период сигурно ще отмине. Hug
За говоренето да ви кажа интересна история на една моя далечна леля. Синът й плакал по цял ден в продължение на 4 години!! Той вече бил голям, но по цял ден Уааа, Уааа -  ревял. Тя го питала (все пак разбират на тази възраст много добре): Кажи, какво искаш, защо ревеш?? А той: Нищо не искам, Уаааааа и продължавал да реве. Laughing
И ние с гърнето никакъв напредък, а вече обмислят да не приемат деца в ясла ако са с памперси...кофти!!
 Момичета, ходихте ли вече консултация? Ще има ли кръвни изследвания или друго?
Аз имам цял списък с въпроси. Много неща взеха да ме тревожат. На първо място на главата ми си струва, че има някакво връхче, а отделно и нещо опипвам като лимфен възел и аз не знам. Опипвали ли сте главичките на децата си по-обстойно? Ще се радвам да пишете ако знаете нещо по въпроса. baby_neutral

# 538
и моята комшийка казва, че нейната дъщеря била ревливо дете, до 4ти клас постоянно ревяла. Защо ревеш, мари? Ами, реве ми се.
Ок, реви си тогава!
това е било преди 50 + години, ама на Wink

# 539
Ох, едно е да могат да говорят, друго да могат да обяснят какво искат. Сестра ми от ранното си детство на 2г има такъв случай, в който се е затруднявала да опише красноречиво душевната си борба и само повтаряла през сълзи "Не ща, ама искам"  Joy
Такава е женската природа, какво да се прави  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт