С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 746
  • 860
  •   1
Отговори
# 60
Хубаво де, ама ако с кола отнема часОВЕ отиване и връщане, с такси ще й излиза доста солено.  Thinking

# 61
Ами, явно не я кара, а я изпраща пеш или с градския транспорт.  Thinking

# 62
Ами, явно не я кара, а я изпраща пеш или с градския транспорт.  Thinking
Сигурно според снахата на ръце я носи до дома ѝ...

# 63
Не знам. Все пак е  два пъти годишно. Вечеря споменава,вероятно е тъмно.Щом я викат да се разбират как да става.Ако сама минава да види децата денем е друго.Ако аз отида да гледам деца поканена,ще очаквам да ме изпратят някак. София  ми е непозната особено нощем.Хабер нямам от телефони на таксита.Бих се  надявала на помощ и намеса от тяхна страна.Не  знам при авторките,че  и двете са със сходни разбирания,как стоят нещата.Но  по принцип е човешко да се отнесеш  с добро.

# 64
  • София
И на ръце да я носи... Два пъти в годината ли е проблем?

# 65
Точно де.  И аз това питам?
Не стига, че е дошла да ни направи услуга, ами и изпращане до вкъщи изисква. Crossing Arms Whistling
 И то с часове.  newsm78

# 66
Явно за снахата е проблем...което е жалко.Ядосва се и за тези два пъти годишно и иска детегледачка, а мъжа ѝ не позволява.

# 67
По-скоро финансите не стигат – нито за детегледачка, нито за такси на свекървата.

# 68
  • София
За мен, не финансите- човещината не стига и липсата ѝ трови.
Снахата, преди всичко. Mr. Green

# 69
Ако свекърва  ми идва да гледа детето при нужда, аз съм заявила, че мога да я вземам и карам до нейния град, който е на 60 км от нашия. И да, всеки път бих я карала и в двете посоки, ако ще я ползвам като детегледачка. Сега пак я возим понякога в двете посоки, с разликата, че не ни гледа детето. Явно сме се прекарали  Laughing

ММ пък беше съгласен единия път да върне майка ми, на 200 км, обаче тя не се съгласи, защото беше през седмицата. Иначе в петъчен ден, вечерта след работа направо тръгваме. Хем да я приберем, а и да се видим с баща ми.

А пък в описания случай - става въпрос за 2-3 пъти годишно все пак. Не виждам драма. За колко големи деца става на въпрос, че се ужасяваш да прекараш сама с тях малко време?

# 70
По-скоро финансите не стигат – нито за детегледачка, нито за такси на свекървата.
Ей затова предложих свекървата да си плати за удоволствието да гледа децата на снахата.

# 71
Не  познавам баба да ходи  при внуче с празни ръце,от нямане  стиска  десетачка поне,че и носи  подарък.
Всичко се заплаща,няма безплатен обяд.Като не стигат финанси,става с време или внимание,кой  каквото има.Но  да изпитваш досада от присъствието на някого се усеща,не остава тайна.

# 72
Постъпките на човека са продиктувани до голяма степен от  неговия характер /а не само от възпитанието/. Ако по принцип е мрънкало и го е страх да предприеме нещо и да го реализира, то си остава такъв във всяка житейска ситуация. Ако , образно казано, е "мъжко момиче /момче/" , то си е такова дори и в ходене сам до автогарата, гарата. Може тази свекърва да си е просто страхлива, което за нарастващата престъпност по села и градове  е основателно. Не че изключвам възможността, но някак не ми се вярва да иска изпращане, защото желае да остане насаме със сина си.
Майка ми казваше, че "Неможан и Нещяна са брат и сестра." Не знам тази свекърва кой от тези образи е.
От друга страна, много оплакващи се снахи търсят някакъв дребен повод да се оплачат от свеки, за да бъдат приети  в темата. "Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак". Толкова дребнавости съм прочела тук, че чак или смях ме напушва, или пък искрено се ядосвам на такива. Също като при децата :"Госпожо, той ми каза "ммм". Много "голяма" работа, че синът изпраща майка си 2-3 пъти годишно и семейството през това време е драматично и невъзвратимо разделено, а семейната вечеря не се е състояла в пълен състав.

Ако искате може да развием тезата за Неможан и Нещян за вас самите и за тези около вас.

Последна редакция: сб, 12 ное 2016, 15:40 от K.A.G.

# 73
Изключително обидно и унизително ми се вижда на мен.  Sad

По темата: дразни ме с това, ....Не дай боже да я викам по-често, 3 пъти в седмицата например, няма да имаме личен живот.
Жалко, че се налага да изисква от сина си нещо, което елементарните добри обноски изискват. .....Не ти ли се струва нагло да очакваш да ти гледа детето, а след това да се лашка с градския транспорт, за да не ти се наруши нирваната
А иначе някои хубаво сте си пофантазирали за моя живот, колко часа е пътя, как се пътува и т.н.
Обаче ме кефят волните съчинения на някой потребители - кой прав, кой крив, без да се знаят подробности. Сега колко часа е возенето, с кола ли, без кола ли ... Ей сега ще ви напиша и подробностите, явно много ви влече да гледате в чуждо канче.
Нещо не сте ме разбрали. Аз не искам свекърва ми да гледа, искам нает човек и това е отстъпка и компромис от мен за мъжа ми. Уж. Компромиса е от мен че изобщо ще ми стъпи в къщата, не я искам. Мисля, че е достатъчен компромис, но не, трябва и други екстри да  има, провал на семейната вечер, след нея подреждаме по 2 часа, защото всички играчки са извадени, детето подстригано, абе не ми се влиза в по-гнусната част, че има много.
това е и неговото оправдание, не искам да наемам, да не ни бърка в бюджета
Аз предпочитам да наема човек, по ред причини, и в случая аз се съобразявам с него. А 2 пъти годишно е, именно поради горните причини. В началото, като се роди бебето, пак той ми я натресе, нежелана, изпращанията бяха всеки ден. Защо не иска да й плати такси, не мога да знам и не искам. Стиска ли се, държи на изпращанията ли, все ми е тая честно казано, има си причини.

Добре, дразни ме с това, че един ден му каза, в разговор по телефона "Ооо, я не ме занимавай, мри там ....". Надявам се това да ви прозвучи по-сериозно и показателно за що за човек става дума.

Бор_яна, за подаръците - няма. 1-2 пъти да е подарила подарък на детето. Другото /от първия ми брак/ бива пропуснато. А пари да даде - абсурд, 0 пъти.

Последна редакция: сб, 12 ное 2016, 12:02 от Анонимен

# 74
  • София
А, това с подстригването би ме вбесило.

Общи условия

Активация на акаунт