С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 511
  • 860
  •   1
Отговори
# 645
Общото между снахата и свекървата е сина-съпруг. Той да решава проблемите, няма какво да оставя те двете да си дерат очите.

# 646
  • Варна
Явно в темата идва Кали - 2.
Първата се кротна, друга тръгва по пътя и.
Аааа, и дума не може да става за сравнение... Аз съм в пъти по-нагла снаха. Кротнах се, щото стана на моята, ама в нашия случай апартамента си беше и е 100 % собственост на изгонената свеки и плюс това аз издържах съжителство само две-три години. Къде ти цели осем, аз да не съм светица?

# 647
Хм, чета, чета и се чудя защо и другите не четат и как си измислят факти. Къде ги четете тия първоначални вноски, тия стартове и какво беше още. Авторката е написала нещо съвсем друго и от него не става ясно в какъв размер е била тази помощ, че да се правят генерални изводи как едва ли не, благодарение на свекървата се е купил този апартамент, че платила дела на сина си от бащиния му и прочее измислици. Нека боравим със споделените факти, а те са следните :

Апъртаментът е купен с ипотечен кредит от приятеля ми. Той го и изплаща. Имаше малка помощ от нея първата година, но от тогава си го плаща сам.
Оттам насетне, помощта по изплащането и поддържането на имота, в който свекървата живее се изразява в следното, пак по цитат от авторката:

.....големият й син (братът на приятеля ми) който е на 40 години, все още е дондуркан от нея независимо, че е женен и има 2 деца....... Просто на свеки й е удобно след работа да му напазарува, да му сготви и изпере.След това се прибира при нас. Всичките й пари отиват за него ...... Тя живее в нас, яде в нас дори понякога донася дрехите за пране на брат му в нас. Не прави нищо. Аз чистя, готвя. Пазаруваме и плащаме сметките ние с приятеля ми. Тя нищо освен да седи пред телевизора.
Всички други сценарии, които се разиграха с тази пъвоначална помощ са просто спекулации, предвид, че не разполагамес други факти, освен дадените от авторката. Та нека се придържаме към тях.

Иначе, споделям мнението, че не е трябвало изобщо да се съгласява с такива конфигурации и на време да си каже мнението. Обаче, понякога човек от възпитание и човещина, такива си ги набива, че... Както е казал народът - обърне ли се колата, пътища много.

Wish, съгласна напълно!!!
Много добре чета и не си измислям факти, а предполагам. Информацията е оскъдна и рядко се включвам по такива имотни казуси, защото имат няколко страни. За да се набута тая жена там, значи има нещо-синовен дълг, уговорка, финансова подкрепа.
 Аз съм била потърпевша от уговорки между снаха и свекърва, подло постъпка от едната, желание да помогне на детето си от другата. Не е изнесена цялата история, а и не е нужно де. Искаше да си сподели мъката, ние отново цяла тема ще я дъвчем.

# 648
  • при късмета
Никога няма да разбера, защо свекървите разсъждават "Нищо няма да подарявам на снахата", "Няма да дам/отстъпя имот на сина, за да не му го вземе снахата", а не "Осигурявам детето си". Наистина никога няма да го разбера.
До сега една снаха не е взела имот на мъжа от преди брака, освен ако не го наследи. Но не говорим за преживял съпруг, а тук винаги става дума за жив и здрав син, създал семейство. Освен наследяването няма законов начин снаха да придобие собствеността на имота. Независимо дали той му е отпреди брака или наследство. И двете не се делят при развод.
В най-лошия случай и при най-грозния развод, единственото което би магра снахата е да ползва имота до пълнолетие на децата, но собственост НЕ придобива. Даже наем плаща за това, че и тя живее там.
Затова никога няма да разбера.
Не знам и откъде идват и разсъждения, че подаряваш на снахата, като я няма законов механизъм да вземе нищо. От егоизъм и невежество най-вероятно

# 649
  • София
Absurt, детето винаги обича родният си дом, но мислиш ли, че партнъорът му ще обича и той същия този дом и ще го приема за свой?
Освен това, човек може да "спести " пари по различни начини. нали не си представяш, че хората държат едни пари по сметки и чакат да им дойде времето, за да ги дадат на децата си да си помогнат за жилище?
Пари могат да се държат в недвижим имот, земя, за тези, които повече разбират от финанси и в други инструменти.
Обичам родният си дом, но винаги съм искала семейният ни дом с мъжа ми да го обичаме и двамата, да сме си го купили и да е наш. За мен няма друг вариант. А освен това съм и винаги съм била в чудесни отношения с родителите си и все още считам този дом И за мой дом Simple Smile.
От сега говорим с дъщеря ни, че един ден, когато намери нейният човек и създадат семейство, ще си купят техен дом, който ще изберат и обичат и двамата, така както ние с баща и. И винаги ще сме зад нея с каквото можем.
Значи, съгласни сме, че детето обича собствения си дом- там, където е родено и израснало.
Но, по твоята логика, то трябва да спре да го обича, защото партньорът му може да не го заобича.
Поради което, трябва и двамата да заобичат някакво друго място, където да си купят заветните тухли, които да изплащат цял живот? newsm78
За мен, това е доста неразбираемо, а и друго си мисля- ако ти си 1 дете и имаш едно, от какъв зор да се гърбите с придобиването на трето жилище?
Никой и нищо не е занесъл на оня свят. Peace

# 650
Изчетох всичко, и всичко се свежда отново до това, че мъжът ти е този, който трябва да реши въпроса
Проблемът не е снаха/свекърва, а син/майка и мъж/жена
Но от личен опит знам какви са "мъжете" в такава ситуация. Като програмирани генетично. Почти невъзможно е да се реши въпроса, без ти да си "оцапаш" ръцете и да свършиш черната работа, тест да вдигнеш скандал, за да му служиш за предлог. После цял живот ще бъдеш "лошата" обаче  Wink

мдам, за съжаление често стават така нещата
Аз не виждам проблем в това, че 8 години са живяли със свекървата и вече не искат. Така или иначе, компромисът е бил от Саня. Надали ако някой /т.е. мама и мамин златен/ й бяха казали: виж какво, имаме 2 варианта - мама да живее с нас или мама да живее с /другия си син, майка си/ - тя щеше да избере първото. Тя е кандисала /съобразила се е/, заради тяхното удобство.
Но това съобразяване има край, някак естествен ход на живота. Идва ред и другите да се съобразят.
Хич да не говорим, че апартаментът е малък. Хич да не говорим, че те хол /където да си поканят гости или каквото щат да правят/ нямат. Хич да не говорим, че и бебе ще има и ще трябва да се слага в спалнята. Е като стане 1ви клас това дете, и тогава ли ще спи в спалнята при мама и тати? За да й е угодно на свека. И тогава ли ще кажете, че ето видиш ли, 8 години са живели заедно преди детето, после още 7 с детето, толкова време е изтърпяла, защо чак сега иска свека да се махне и семейството да остане само? Ми нормално е - при едни обстоятелства съжителство със свекъри е подходящо, при други не е.
Да се бутат 3ма и дете в 60 квадрата, за да имат личен живот вечер? Наистина ли мислите, че това е единствения вариант?

# 651
  • при късмета
А ако партньора на детето също толкова си обича дома, което би била нормално, в този ред на мисли? Само с единия ли трябва да се съобразяват? Със сина предполагам, защо пък със снахата

# 652
И 8 дни няма да издържа без самостоятелен хол, с ежедневна компания на когото и да било. Как си търпяла, Саня, толкова години не знам. Не ви ли беше тясно, неудобно, нямахте ли кофти ситуации?

# 653
И аз незнам от къде такова търпение и толеранс от мен. Неудобно е. За тези години сме канили наши гости 1-2 пъти...
Не правим нищо в нас без да се съобразяваме с нея

# 654
  • София
А ако партньора на детето също толкова си обича дома, което би била нормално, в този ред на мисли? Само с единия ли трябва да се съобразяват? Със сина предполагам, защо пък със снахата
Няма опасност да се замислиш- комплексът мира не ти дава! Mr. Green
Става въпрос за това, родителите да предоставят самостоятелно жилище на детето си.
Ако се случи и от двете страни да го направят, а дано младите успеят да решат къде им е по- добре да живеят.

# 655
  • Бургас
И аз незнам от къде такова търпение и толеранс от мен. Неудобно е. За тези години сме канили наши гости 1-2 пъти...
То от много съобразяване сте се докарали до тук. А редното е тя да се съобразява с вас, защото не си е в къщи.

# 656
  • София
Ще ти кажа откъде- твърде дълго си живяла при гаджето и явно, не си била сигурна дали ще стигнете въобще до сватба, затова си се съгласила на всичко.
Била си в категорията " приходяща", независимо от колко години сте били заедно.
Била си там, когато е купил жилището, но с нищо не си успяла да се ангажираш, а си останала приятелката с приспиване.
След 8 години, какво можеш да искаш- та, това си е дори не заварено положение, а ситуация, постигната с твоето участие и одобрение.

# 657
Идва ми да те хвана за ушите. Писа, че си с този мъж още от училище, а сега си около 30. Значи си прекарала хубавите си най-млади години по описания от теб начин??? ooooh! ooooh! ooooh!

# 658
Absurt, детето винаги обича родният си дом, но мислиш ли, че партнъорът му ще обича и той същия този дом и ще го приема за свой?
Освен това, човек може да "спести " пари по различни начини. нали не си представяш, че хората държат едни пари по сметки и чакат да им дойде времето, за да ги дадат на децата си да си помогнат за жилище?
Пари могат да се държат в недвижим имот, земя, за тези, които повече разбират от финанси и в други инструменти.
Обичам родният си дом, но винаги съм искала семейният ни дом с мъжа ми да го обичаме и двамата, да сме си го купили и да е наш. За мен няма друг вариант. А освен това съм и винаги съм била в чудесни отношения с родителите си и все още считам този дом И за мой дом Simple Smile.
От сега говорим с дъщеря ни, че един ден, когато намери нейният човек и създадат семейство, ще си купят техен дом, който ще изберат и обичат и двамата, така както ние с баща и. И винаги ще сме зад нея с каквото можем.
Значи, съгласни сме, че детето обича собствения си дом- там, където е родено и израснало.
Но, по твоята логика, то трябва да спре да го обича, защото партньорът му може да не го заобича.
Поради което, трябва и двамата да заобичат някакво друго място, където да си купят заветните тухли, които да изплащат цял живот? newsm78
За мен, това е доста неразбираемо, а и друго си мисля- ако ти си 1 дете и имаш едно, от какъв зор да се гърбите с придобиването на трето жилище?
Никой и нищо не е занесъл на оня свят. Peace

Това, че ще заобичаш ново място, което ще изградите с твоя партнъор, съвсем не значи, че спираш да обичаш дома, в който си израснал.И няма вариант, в който моите родители да се изнасят, за да мога аз със семейството ми да си живеем там, където те са градили цял живот. Нито на мен ще ми е сладко, нито човекът до мен би се чувствал добре. Вместо да положим малко усилия и да си купим нещо свое. Освен това не е нужно човек чак да се гърби, за да придобие още едно жилище, още повече ако и на него са му помогнали да го придобие и не изплаща някакви неземни суми за кредити. От друга страна, разбирателството в семейството и всеки от членовете му да се чувства у дома си няма цена. Считам за много по - голяма помощ да се помогне на децата с някаква сума за първоначална вноска за жилище, за да придобият свое, пък както каза, никой нищо не е занесъл никъде, и това на родителите един ден пак ще е за тях
 Ако човек има повече имоти, нищо не пречи някои от тях да се дават под наем, например, тъй като не може да се живее на няколко места едновременно. Варианти много, важно е какви са целите на даден човек/семейство

# 659
Варианти много, хората взимат различни решения и всеки смята неговото за правилно.
 Аз знам, че не искам да се изнасям никога, никъде, заради порасналите ми деца. Дано успея да ги възпитам и изуча, така че сами да си вадят хляба и осигурят жилище, а аз ако мога да помагам.
 Съгласна съм с последния пост на АбсурТ към Саня, но мисля и да не я съдим толкова, дано си подреди нещата.

Общи условия

Активация на акаунт