С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 468
  • 860
  •   1
Отговори
# 720

Така е, понякога хората инвестират във втори имот, други даже в трети имот. Някои инвестират в земеделска земя, застраховки, акции и какво ли още не.Аз смятам , че ако не е непосилно, винаги имам смисъл да се инвестират пари в още един имот (понеже не разбирам от акции Wink.
В момента живеем в наш апартамент, точно такъв, какъвто винаги съм си го представяла. Не бих се преместила, а бих намерила начин и дъщеря ми да има същото - дом, който ще харесват и двамата със съпруга си. Какво по-хубаво от това?
Противоречиш си, освен ако не искаш да кажеш, че би инвестирала във втори имот, който също не би дала на детето си, защото то би трябвало да си купи свой на всяка цена.
Втори имот бих дала от сърце на детето си. Документално оформено.
Ако има други виждания за жилището си, бих обърнала втория имот в пари и бих помогнала със сумата.
200 квадрата къща не бих строи ла. Не всеки иска да живее толкова близо с роднините, освен това е трудно продаваемо. И не на последно място строежът на такава къща наистина гълта много пари и трябва дълги години да живея в лишения и то заради неясен резултат. Нямам гаранция че един ден децата и половинките им биха живели там.
Едно от най важните неща за един имот освен локация, тип строителство и квадратура е да е бързо ликвиден.
Втори имот не би трябвало да се купува като се влагат емоции. Не са един и два случаите при които родителите купуват имот за детето че даже и го обзавеждат. В един момент детето казва, че не иска да живее в този апартамент а иска да си купи къща например. И тогава се започва " Ама как така, та ние за теб сме го правили, в никакъв случай няма да се продава, не ни уважаващ...." И т.н.

Последна редакция: ср, 07 дек 2016, 22:33 от veselka1

# 721
Боряна, точно така е.  Най-добре е отделно.

# 722
Такава ненавист имам към подобни увъртяни ситуации и имотни раздорни саги, че само като прочета нещо такова и ме втриса. А камо ли да се подложа доброволно на такова съжителство.

Имам много познати, които живеят заедно с майките си и не ми се мисли как ли се чувстват мъжете им. Не разбирам нито едното, нито другото като вариант.

В тази ситуация  тя  е сгрешила веднъж да излезе от дома си.И идва второ излизане.Трябвало е като се е задомил първи я син да го напъди  да си  създава дом.
Много точно.
На Саня ще кажа само едно- да можеш да се разхождаш когато, както и ако изобщо пожелаеш у дома си с гащи или без гащи е безценно.
Именно. Говори с мъжа си и ако той не предприеме нищо за измъкване от тази некомфортна ситуация, то самата ти се помисли хубаво дали се виждаш да живееш така с 1-2 деца поне още 20ина години.. Peace

# 723
Всеки има нужда да си затвори вратите зад гърба и насаме да се сърди,обича,прави каквото има нужда,изяснява  и лъже ,  каквото му  носи душата. Присъствие  на трети  и  стъпки  пред стаята  не са  помагали   и няма да помогнат на отношенията.
Сега си мисля колко наивна съм била  и не ми е идвало наум дори за  някои  неща.И съм мислила,че  всички са като мен. Мъжът ми се отдръпна и реши да се храним отделно  и дори не говори на майка си дълго време,след като чул какво говори  за нас,минавал  и прозорецът им отворен.Пък те колко са ни подслушвали-не знам.
Никога не ми каза какво са говорили за нас.Аз не съм правила сметки,но той  -да.И като знаят,че  нищо не плащат,даваха ми по 5 лв  за общи разходи,защото аз купувах ,после с годините стигнаха до 20 лв. Всичко плащах аз,като не ми стигнат, допълва мъжа ми. Той купуваше  дефицитните неща,на времето  имаше доста такива,с връзки.Другото аз.Ежедневните неща.
Толкова глупаво добра съм била ,като тази свекърва,наивна ,без сметка за себе си.
Но  в един момент  осъзнах ,не че бе възможно да променя нещо.Все пак съм била снаха на 19.От глупост.
Поне  няма да допусна  да се повтори това.Да  не се заричам,защото което не искаш се случва.

# 724
Контеса, като каза жени и майките им, се сетих за приятелка, която заживя с мъжа си в родния си дом, с майка си. Уж беше за малко, купиха си апартамент и го стягаха. Малкото стана почти 10 години и инициатора за това съжителство беше той. Неколкократно е изтъквал,'че му е гот да е обгрижван от две жени. Приятелката ми се побърка докато се изнесат, не й понасяше особено ситуацията, а аз се чудих как 10 години сядаха всяка вечер заедно да вечерят и да гледат ТВ. Аз не бих могла.

# 725
  • Северозапада
Аз се чудя, на бъдещата свекърва не и ли е неудобно, чисто физически, да се бутат 3мата н толкова малък апартамент. Тя няма собствена стая, спи в хола. Ако има нужда от почивка през дена, заема това общо пространство, а младите или си стоят в спалнята, или трябва да излязат. Докато бяхме в София и малката боледуваше, свекърва ми е идвала да я гледа за накакви периоди от време и беше неудобно за всички.

# 726
  • Варна
Саня може да започне издалеко да подхвърля в общи разговори, че като дойде бебето /живот и здраве скоро/ тяхната спалня ще я направят детска стая, а те ще се пренесат в хола да спят. И да следи внимателно реакциите на свеки. Може пък оттам да се отвори вратичка за откровения разговор, който чака.

# 727
  • където ми харесва
Една свекърва ви накара да пишете 15 страници едно и също?! А представяте ли си на Саня какво й е?

# 728
  • Най-красивата страна
Аз се чудя на тази свекърва,защо е зарязала майка си сама на село,а тя с бута при младите в малкия апартамент. ThinkingЕдиният син  пияница и не я иска,а при другия е тясно и тя пак стои и не се сеща.

# 729
Адел,не е ни накарала свекървата,а  животът.Да  живееш  в Биг Брадър е  нещастие.Там им плащат  и все пак е  за кратко.И те  не издържат всичките,дори за пари.

# 730
  • където ми харесва
Бор_яна, ясно ми е на мен това.
Просто се зачудих, такива ли сме наистина? Та тя почти цялата тема е заета от този казус, авторката беше обидена нееднократно, свекървата от Осана до Разпни го...изобщо....умеем да дъвчем другите, а колко са на мястото на Саня и си трайкат, за да не ги захапят и тях в темата....

# 731
Нормално да се разтягат локуми, няма много свекървенски изцепки напоследък. Какво ще рече да си трайкат и то в анонимен форум? Тук е най-лесно да си излееш мъката, ако не си много обидчива да се засегнеш от думи на непознати. Някои си осъзнават проблема и търсят решение, други се примиряват, трети остава тихишко да си се бунтуват.
 Да Саня приключи със сагата, можем и ние да започнем новата тема на чисто Wink

# 732
Аз се чудя на тази свекърва,защо е зарязала майка си сама на село,а тя с бута при младите в малкия апартамент. ThinkingЕдиният син  пияница и не я иска,а при другия е тясно и тя пак стои и не се сеща.

Наистина ли се чудиш? Или просто защото е свекърва , е винаги виновна. Сигурно само за да пречи на младите.

# 733
  • Най-красивата страна
Да,наистина се чудя,защо не отиде там,където наистина ще е полезна и където ще има достатъчно място.Предполагам,че бабата на село е доста възрастна ,а е зарязана сама.

# 734
Няма как да разберем. Другият син е сам с деца. Може би за да помага на тях.

Общи условия

Активация на акаунт