С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 489
  • 860
  •   1
Отговори
# 705
Тия, които я съветвате да ходят Саня и мъжът й на село, кой предлагате да плаща ипотеката на сегашното жилище?
И защо да правят ремонт на дефекта чужд имот, а да не влагат в придобиване на собствено жилище?

# 706
  • София
Тия, които я съветвате да ходят Саня и мъжът й на село, кой предлагате да плаща ипотеката на сегашното жилище?
И защо да правят ремонт на дефекта чужд имот, а да не влагат в придобиване на собствено жилище?
Никой не я съветва да ходи на село.

# 707
  • София
Да, определено е нужно на свекървата да й бъде казано в прав текст , че си позволява повече, отколкото е нормално!
Което всъщност е?
Нормално е ако пере чужди дрехи в пералнята на авторката с нейният прах за пране и за нейна сметка ток и вода най-малкото първо да попита дали може.
А по отношение на съветите свекървата тепърва да си купува жилище-тази жена е навършила пенсионна възраст преди 2 години, съвета е напълно неуместен!

# 708
Аз не бих изгонила свеки директно,но ще поискам сметките да се делят и няма да съм съгласна чужди дрехи да се перат в моята пералня.

Въпросът е на кого е пералнята.
Има ли значение на кого е пералнята като аз купувам прахта и омекотителя и плащаме ние тока и водата?

И все пак, чия е пералнята. В обществена пералня  пера с мой прах и омекотител, но това не я прави моя.

# 709
  • при късмета
Обаче в обществената затова си плащаш на място за тока и водата. А свекървата освен тях и препаратите са ѝ безплатни

# 710
Тя Вени хубаво досурка лафа за пералнята.
Но хайде да попитаме самата пералня тя чии дрехи иска да пере?  Laughing

# 711
Голямо издребняване.Сложен казус,не искам да съм на мястото на нито една от двете.Ама  пък да живееш  заедно с години,все  има оплетени  и финанси и отношения.
Дразнила съм се от присъствие   и  обноски  на девер.Заобикаляха ме като  празно пространство и  личеше колко незначителна съм,въпреки  да не съм делила  свекърите.Поне  първите осем години като тук.После с времето  се хранехме отделно,освен когато са ни на гости  и  по празници.Но   двора,хладилника и мазето общи.Дразних се как веднъж не се постара поне да наготви  с мерак,когато можеше ...Не  ща да си спомням,добре е забравата.
Но  пък да ми  мерят праха и   стотинките за храна заедно ми се вижда гадно.
В тази ситуация  тя  е сгрешила веднъж да излезе от дома си.И идва второ излизане.Трябвало е като се е задомил първи я син да го напъди  да си  създава дом.
Не  бих стояла ,не искам  и при мен да идват.Докато се движа най-доброто е да съм сама,то най-доброто бе да е  жив мъжа ми,ама и  при не я не се е получило и  става за подмятане насам натам.Но  е на грешното място.Да  не дава господ ...

# 712
Тя Вени хубаво досурка лафа за пералнята.
Но хайде да попитаме самата пералня тя чии дрехи иска да пере?  Laughing

Аз от Саня нищо не разбрах, освен че иска да махне свекървта.  А дори още не е женена.

# 713

Веселка, ти си направила и пояснението по-нататък. Моето решение е да държа пари в имота, в който и живея, а не на сметка в банка. По ред причини.
Така е, понякога хората инвестират във втори имот, други даже в трети имот. Някои инвестират в земеделска земя, застраховки, акции и какво ли още не.Аз смятам , че ако не е непосилно, винаги имам смисъл да се инвестират пари в още един имот (понеже не разбирам от акции Wink.
В момента живеем в наш апартамент, точно такъв, какъвто винаги съм си го представяла. Не бих се преместила, а бих намерила начин и дъщеря ми да има същото - дом, който ще харесват и двамата със съпруга си. Какво по-хубаво от това?

# 714

Аз като правила къща, лишавала се от много неща  и пестяла всяка стотинка,докато  строихме, мога да кажа, че не е лесно да си оставиш дома и да се изнесеш.

Аз това не бих го направила. Домът, който сме си купили си е наш и не смятам във времето да го отстъпвам на детето си. Смятам също, че това ще е за нейно добро, както и за наше. Бих помогнала с удоволствие с пари, за да може да си купи един ден свой дом, какъвто си избере и там да се чувства в къщи.

Веселке,
Скрит текст:
ако имахме пари примерно за нова двуетажна къща или за 2 еднакви апартамента, нямаше да се изнесем. Но имахме пари само за едноетажна къща   с холокухня, спалня и сервизни. Пък и за какво ми е къща с 200 км.м жилищна площ и още 100 кв.м сутерен?! Много съм си доволна от това наше решение. Осигурихме на децата ни дом, а не да се стискат цял живот, както ние с баща им. Впрочем големият ми син и снахата   сега си строят  вила в близка вилна зона.

# 715
  • Най-красивата страна
А ако бях на мястото на свекървата,щях да си отида на село при майка си в голямата къща.
Нали не е далече от града,а и бабата сигурно има нужда от помощ.По-добре нея да гледам,от колкото сина пияница.И не бих останала там,където не ме искат. Hug

# 716
  • София

Така е, понякога хората инвестират във втори имот, други даже в трети имот. Някои инвестират в земеделска земя, застраховки, акции и какво ли още не.Аз смятам , че ако не е непосилно, винаги имам смисъл да се инвестират пари в още един имот (понеже не разбирам от акции Wink.
В момента живеем в наш апартамент, точно такъв, какъвто винаги съм си го представяла. Не бих се преместила, а бих намерила начин и дъщеря ми да има същото - дом, който ще харесват и двамата със съпруга си. Какво по-хубаво от това?
Противоречиш си, освен ако не искаш да кажеш, че би инвестирала във втори имот, който също не би дала на детето си, защото то би трябвало да си купи свой на всяка цена.

# 717

В тази ситуация  тя  е сгрешила веднъж да излезе от дома си.И идва второ излизане.Трябвало е като се е задомил първи я син да го напъди  да си  създава дом.
Много точно.
На Саня ще кажа само едно- да можеш да се разхождаш когато, както и ако изобщо пожелаеш у дома си с гащи или без гащи е безценно.

# 718
Много софиянци започнаха да се изселват на село.

И не само софиянци. Наши съседи скоро си купиха къща в село на 8 км от града ни. Сутрин идват на работа в града, вечер се прибират. Отстъпиха етажа си на сина, който още не е женен.

# 719
0Всеки има собствено решение  как и какво да направи.Отстъпили са на сина си,но са уредили за себе си дом.Със свои  съображения.Предвидили са да не се бутат заедно и си пречат,да няма диктат в нито една посока.То  и това ще  е за сина им (синовете) някой  ден. Но  заедно при днешния  живот си е жива мъка за всички.

Общи условия

Активация на акаунт