С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 481
  • 860
  •   1
Отговори
# 840
Защо смятате, че ще се наруши това добро отношение, ако се постави въпросът?
Ако са нормални хора, не би следвало да има проблем. В този случай обаче се съмнявам, че нещата ще протекат цивилизовано, най-малкото защото е налице един Мунчо, който казва на жена си:"Ти говори с мама, че мен ме е страх да не я обидя." Явно синът смята подобен разговор не просто за обиден, а за толкова обиден спрямо Мама му, че предпочита жена му да свърши "мръсната работа". От друга страна, Саня 8 години живее по начин, който не ѝ допада, но не намира кураж да постави въпроса, а междувременно решава, че подписът в брачното свидетелство е факторът, който променя нещата. Fuck logic. #Crazy И на финала, свекървата, която не иска да отиде в жилището, което поне половината е нейна собственост, но държи да стои в жилище, което не е нейно. #Crazy Мила, родна картинка! ooooh!

# 841
  • София
В качеството си на каква 8 години по-рано Саня би имала право на глас къде да живее майката на гаджето й? За мен грешката й тогава не е била, че си е замълчала, а че е отишла да живее там при тези условия.

# 842
Аз пък все повече се убеждавам, че свекито много добре си знае какво прави. След случката със спалнята и ремонта се убедих. То и на мен ще ми е удобно да ми плащат сметките и да ме обслужват.
И освен на село, може да си иде при любимият син. Да не говорим, че сериозно подозирам, че се е месила и на другия син в семейството, което се е разтурило.
И тя го e направила пиянде😃 не е ли по-вероятно жена му да го е напуснала заради алкохола? Тя иначе за всичко е виновна, нали е свеърва, макар и не истинска все още. Виновна е че диша още.

# 843
В качеството си на каква 8 години по-рано Саня би имала право на глас къде да живее майката на гаджето й? За мен грешката й тогава не е била, че си е замълчала, а че е отишла да живее там при тези условия.
СЪгласна. Всъщност, тя нито преди, нито сега има право да определя къде да живее майката на мъжа ѝ. Но и преди, и сега има правото да реши къде, с кого и как иска да живее. След като е способна да обича мъж, когото го е страх да говори с мама, да не би да я разсърди и прехвърля топката на жена си, може и да е способна да живее с майка му.

# 844
Точно. Ако на мен толкова ми беше писнало, а ММ (милото мухленце) не иска да говори с майка си, аз щях да се изнеса. Но не се казвам Саня.

# 845
Ехе, къде отидохте пак.

# 846
Само че, една Саня , въоръжена със заветния подпис, става друга Саня.

# 847
  • София
СЪгласна. Всъщност, тя нито преди, нито сега има право да определя къде да живее майката на мъжа ѝ. Но и преди, и сега има правото да реши къде, с кого и как иска да живее. След като е способна да обича мъж, когото го е страх да говори с мама, да не би да я разсърди и прехвърля топката на жена си, може и да е способна да живее с майка му.
Съгласна съм с всичко, само с подчертаното не, защото след като участва в издръжката на "свекървата", това ѝ дава право на глас, а доколкото разбирам, даже нито синът, нито майка му участват в ежедневните грижи за дома, а това е изцяло грижа на Саня. Тук мама и синчето трябва да изберат кой "стол" предпочитат: 1. Саня няма права, но това означава и много малко задължения; 2. Саня има задължения извън санитарния минимум на всеки възрастен, но това означава и права извън санитарния минимум. Има и трети вариант – Саня се изнася. При всички случаи е нужен разговор на Саня със сина и на сина с майката.

# 848
миленака, да уточнението е справедливо. Peace

# 849
що да  е глупост. зависи как са финансово. ние  в момента плащаме две ипотеки - на семейното жилище и на това на майка ми / пак на наше име, но тя живее там/.

Повечето хора, ако и да работят по немалко, не са в блестящо финансово положение. А вие плащате две ипотеки, но и двата имота ще са на ваше име. Има известна разлика. Съществена при това.
Чудни сте за набиване на канчето. Защо си допуснала това, защо онова. Чунким вие никога не сте постъпвали наивно и глупаво Shocked

# 850
Чунким вие никога не сте постъпвали наивно и глупаво Shocked
Постъпвали сме. И след това се е налагало да си изсърбаме попарата, биейки се по главата с мисълта:"Как можех да съм такава патка?!"

# 851
Аз пък донякъде разбирам защо подписът води със себе си по-настойчива нужда да останат сами. Не е толкова заради статуса "съпруга". Просто сватбата е нещо голямо за много хора, а човек настрои ли се на такава вълна, иска да прави и други генерални промени. Вижда ново начало, бъдеще. Ето тя си мисли за бебе. И в това бъдеще те са си двамата семейство. Освен това наистина как ще стане с бебето? Хайде, първите 2-3 години да речем, а после? То ще расте, не може цял живот да спи между мама и тате, за да може бабата да властва в хола.

# 852
И тя го e направила пиянде😃 не е ли по-вероятно жена му да го е напуснала заради алкохола? Тя иначе за всичко е виновна, нали е свеърва, макар и не истинска все още. Виновна е че диша още.

Саня написа, че преди това е живеела в другото жилище да наглежда синът си. И да, обикновено безхарактерните синчета имат склонност да злоупотребяват с алкохола - те са толкова кадърни,  но все неразбрани и недооценени.

Абе, патова е ситуацията, ако не са разбрани всички замесени. От една страна Саня е права да иска да са сами, от друга и мъжът й има колебания, защото сега излиза, все едно, че майка му е изгонена и нежелана и от двамата си сина. Аз затова написах още в първия си пост, че и на него не му е лесно. И просто е жалко, че възрастна и уж опитна жена не се усеща, че реално не й е мястото в хола на маломерното жилище на младите. И наистина, отлагането на проблема е довело до задълбочаването му. Дано с един културен разговор и поставяне на проблема, се намери читаво решение.

# 853
  • София
В качеството си на негова приятелка от 6 години, която идва да живее на семейни начала в едно жилище, което той в този момент купува с ипотека.
И ако Саня наистина искаше да се чувства съпричастна и у дома си, трябваше да подпише тогава или най- малкото, да се включи с принос в придобиването.
Да, правила го е, като е плащала ежедневни разходи, но това е просто съквартиранстване, колкото и зле да звучи, щом нищо друго не е уговорено.
Майката е била тази, която е " помогнала с пари първата година".
С колко и защо, никой не казва.

# 854
  • София
В качеството си на негова приятелка от 6 години, която идва да живее на семейни начала в едно жилище, което той в този момент купува с ипотека.
Скрит текст:
И ако Саня наистина искаше да се чувства съпричастна и у дома си, трябваше да подпише тогава или най- малкото, да се включи с принос в придобиването.
Да, правила го е, като е плащала ежедневни разходи, но това е просто съквартиранстване, колкото и зле да звучи, щом нищо друго не е уговорено.
Майката е била тази, която е " помогнала с пари първата година".
С колко и защо, никой не казва.
А, Абсурд, ти кога се обърна на 180 градуса?

Общи условия

Активация на акаунт