159 американски мами ронят сини сълзи след червените избори

• 128 719
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • WA, USA
Няма значение какво ще им кажеш, те пак ще си вярват на техните си неща. Преди няколко дни слушах интервюта с хора гласували за Тръмп и пак същото си мелеха макар и да им даваха факти, че не е изпълнил нито едно от предизборните си обещания.

# 601
  • The QC to be!!!
Не знам Фея дали има ФБ, но ми трябва, а не се появява...

Аз стигнах нивото на супер сатюрейшън и ми е извън силите да дискутирам, че не са само лоши хората в щатите, че има прекрасни, приятелски настроени човеци там към всеки, че хич даже не са дискриминатори както например германците, и т.н. Но често и аз мисля като Руми = все тая какво говоря, някой ако е решил, че всички в щатите са последователи на тръмповата идеология защото той сега е президент... няма начин да ги разубедя.  Sad. Писах ли преди тук, че термина "trump up" решиха някои да го земянт с други термини?А точно този термин е често абсолютния който трябва да се използва в определени ситуации, написан е в един критерии които ние ползваме... ама на...

# 602
Момичета, извинявам се, че нахлувам тук, но има спешен въпрос и не знам къде да питам. Една приятелка заминава на бригада след седмица за няколко месеца. Открили са й заболяване, чието лечение ще трае шест месеца и трябва да се запаси с лекарства за там за период от поне четири месеца. Освен рецептата от лекарката, нещо друго трябва ли? Ще лети през Амстердам, ако има значение. Голямо количество са имуностимуланти, но има и лекарствени продукти. Благодаря Ви предварително

# 603
Ето информацията от US Customs: https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/1160/kw/medication%20restrictions

Лекарствата трябва по възможност да са в оригинални опаковки, с рецепта и/или писмо (на английски) от предписващия лекар, че са необходими. Доколкото разбирам от бегъл гугъл на форуми за пътешественици, лекарствата не се проверяват особено, ако не са в някакви фрапиращи количества, но все пак това са изискванията.

# 604
Така пътувах веднъж и аз, с лекарства и инжекции четвърт куфар. Исках си писмо от предписващия лекар, преведох го и оставих копие в куфара за всеки случай (почти всеки път ми проверяват багажа след чекиране), оригиналът носих с мен. Не ме провериха, никой нищо не попита.

# 605
  • The QC to be!!!
...лекарства, които не се разрешават да се внасят в щатите. Повече инфо тук: https://www.fda.gov/forindustry/importprogram/ucm173751.htm

Това е закона. НО........ закона бива нарушаван нон стоп. Който го хванат, хванат, който не... си ги ползва.

# 606
Не знам Фея дали има ФБ, но ми трябва, а не се появява...
Ей ме, ей ме. Много натоварено ми беше няколко месеца. Поне имам какво да покажа: завършен plant-based nutrition курс към Корнел Simple Smile

И нямам ФБ. От социалните медии имам само ИГ.

Беше питала дали малкото Фръцле яде жълти кивита. Яде всякакви.

# 607
  • The QC to be!!!
Finally! Вече почнах да се притеснявам бре Фея! Радвам се, че всичко е ок, и си била заета... пфу... човек да се чуди какво става когато изчезне някои любим потребител  Blush
Бях питала за PURE Juicer. Но май се ориентирах към него, остава да си го домъкна от щатите, защото нямат дистрибутори за Европа (с изключение на ОК, само там го доставят)!

# 608
Baby*Hug ИГ и Фликр показват, че съм жива Simple Smile Най-много да ме баннат от Форума скоро - изтрили са ми тема за веганството от Клюто. Преставяш ли си?! Била тенденциозна. Че каква друга да е, щом е посветена на определено нещо? Ако темата е за Бойко Борисов и в нея се обсъжда само той, тенденциозна ли е темата? Свобода на словото, ама чушки.

Внимавай, като купуваш ел. уреди от тук и смяташ да ги ползваш в Европа. Може да изгори двигателят заради различния ток. Сестра ми още държи една Неспресо машина, а аз не посмях да купя Блендтек за майка ми от тук. ММ (с електротехнически техникум) ми обясни проблемите тогава, ама аз съм забравила. Изискваше се някакъв допълнителен стабилизатор ли беше, що ли, дето щеше да тежи 30 кила и беше с размера на малък трафопост. Шегувам се. Половин куфар беше, ама нямаше начин да се занимавам.

Да не говорим, че губиш гаранцията.

# 609
  • The QC to be!!!
Фея  Hug мерси много за търпеливите отговори и супер инфото!!! За темата - никой няма да се занимава, освен ако някой потребител не е писал на модераторите (това е мое мнение де). Хайде да си направим нова. Ние още не сме стигнали до веганство, но на там вървим.  Grinning Вегетарианството добре ни се отрази и на кожа, и на настроения, и на здраве... бе изобщо много добре се отразява. Когато имам волята да се храня само с виган, усещам колко по добре се чувства организма ми, но пусти млечни продукти и мед (  Blush ) много ни е трудно да ги откаже, още повече пък сега, когато имаме снабдител на биволски продукти и на домашен бадемов мед. Та, прави тема, аз ще чета, ще се образовам, може и да се престраша да пиша. Simple Smile  Hug

За PURE Juicer имат и на 2та волтажа, това е хубавото, сравнено с този който ти ми беше посочила. Те правят за ОК и за това имат версия за 120 и за 230 волта. Аз си писах директно със собственика на фирмата и на дистрибутора за ОК, и гаранцията си важи, но не се сетих да ги питам да потвърдят дали този на 230 волта има проблеми в ЕС. Добра идея, ще ги питам и 2мата. Ако чакам да почнат да го продават в ЕС, ще е повече от година, чакат СЕ'с за ЕС и това отнема доста време. Ако преди това отида до щатите или много близък ходи, ще си го поръчам там и ще го домъкна - целият е 78 паунда!  Crazy

# 610
Фея, поздравления!

# 611
  • WA, USA
Някой има ли идея как се пише пълномощно за пътуване на деца с друг човек? Гледах на сайта на МВР че имат някаква бланка, но като питах в Консулството казаха да си го напиша аз. Има ли някакви изисквания освен име, дата на раждане и номер на паспорта на човека, който ще лети с тях?

Благодаря за помощта предварително!

И честит празник на буквите! Липсва ми че нямаме бг уще тук, беше забавно и празнично по това време с Джързи.

# 612
Руми, аз с чужд човек не съм си пращала още децата, но тук една цяла армия деца пътува всяко лято с различен родител и моите приятелки вадят пълномощно когато има консулски ден. Не знам дали ще има проблеми, ако пълномощното е подписано от обикновен нотариус - иначе да, име, номер на паспорт.

Да попитам вегетарианките - пиете ли някакви допълнителни витамини/ хранителни добавки?

И аз като Baby не мога да се откажа от животинските продукти и най - вече сиренето. Почти всеки ден с нещо си го хапвам. Месо не съм яла вече 9 години.

# 613
  • WA, USA
Да, аз на консулски ден ще го вадя да е подписано от консула, а тук ще направя на английски и подпиша пред нотариус (за пред американските/немските пазачи).

# 614
  • The QC to be!!!
Jane, вит. Д зимата, защото е облачно, че и лятото много облачно и няма начин да си натрупаме нужния.

Общи условия

Активация на акаунт