159 американски мами ронят сини сълзи след червените избори

• 128 720
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • Чикаго / София
Руми аз използвам бланката, която я има на сайта в консулството. Изпринтвам я и попълвам данните - паспорт #, дата на издаване и валидност, и пр. Каквото пише там.

Честит Празник на Буквите и от мен!

# 616
Всяка година пращаме детето със стюардеса или с наши приятели.Когато пътува със стюардеса не пишем пълномощно,но когато пътува с наши приятели пишем пълномощно само за от Бг.Пишем името на човека с когото пътува,всички дани,нашите имена и данни и на детето имената и данните.

# 617
sisi72, много интересно, значи на излизане от САЩ не ви искат нищо? Че то така всеки може да ти вземе детето и да напусне страната? Как е възможно?

# 618
Оттук не искат.

# 619
Ние също сме извеждали деца на наши приятели и не са ни искали нищо.Но аз не задължавам никой да ми вярва.Казвам всичко това от собствен опит.

# 620
  • WA, USA
Irka, аз това се чудех дали може да я ползвам тази бланка. Мерси че каза.

А колкото до пълномощното на английски - не ми пречи, без пари ми е и от общината го заверяват за 5 минути. Това на бг ми е по-зор че ще трябва да пътуваме 5 часа до Сиатъл за консулските дни, но пак е по-добре от това да летим до ЛА.

# 621
  • Чикаго / София
Да Руми няма проблем да се използва бланката. Нашите всичките Бг пълномощни са попълнени на тази бланка. Поне знам, че съм написала всичко, което те изискват, без да се чудя какво и как да пиша.

На английски винаги правим когато пътуват децата с някой друг. Когато са със стюардеса не се изисква, защото така или иначе се попълват документите от авиокомпанията. Пълномощното на английски винаги са ни го искали на летището при чекирането на багажа. Заверяваме го за 10 минути в банката.

# 622
  • The QC to be!!!
sisi72, много интересно, значи на излизане от САЩ не ви искат нищо? Че то така всеки може да ти вземе детето и да напусне страната? Как е възможно?
Jane, и аз това се чудех: познати които си пращат децата всяка година с баби/дядовци, точно това ми разправяха.

# 623
Ако искате ми вярваъте,но от щатите нито на нас,нито на наши приятели са искали пълномощно.

# 624
  • WA, USA
sisi72, вярвам ти разбира се просто не искам да създавам проблеми на баща си, който не говори английски и няма как да обясни какви са тези деца с него - затова писмо и пълномощно, което да показва на англо-говорящи летища. Както казах това ще ми отнеме 5 минути.
Българското пълномощно ми беше проблема и въпроса какво да включва, но ми се изясни. Да се надяваме че тази неделя ще успеем да го свършим това за да ми се маха от главата.

# 625
Руми, щом ще идвате в неделя, тогава е и Бг пикник на езерото Самамиш, ако ви се гледат други българи, музика и танци.

# 626
  • WA, USA
Да, ние затова го нагласите така, но ако ни доскучае ще отпрашим към плажа, че баща ми не е виждал океана

# 627
Jane, и аз това се чудех: познати които си пращат децата всяка година с баби/дядовци, точно това ми разправяха.

На мен миналия път ми поискаха за детето с българско гражданство само. Казах им, че имам само българско пълномощно, защото е за българските гранични. И тя ми вика "ми прочетете ми го"  Joy Преведох й го. Можеше и меню за ресторант да държа.

# 628
  • The QC to be!!!
Скрит текст:

На мен миналия път ми поискаха за детето с българско гражданство само. Казах им, че имам само българско пълномощно, защото е за българските гранични. И тя ми вика "ми прочетете ми го"  Joy
Преведох й го. Можеше и меню за ресторант да държа.
  Joy да, направо да им се чудиш!

# 629
Утре тръгваме отново, сигурна съм, че ще имаме нови истории за разказване Grinning

Общи условия

Активация на акаунт