Парфюмни размисли и страсти-204

• 109 717
  • 723
  •   1
Отговори
# 525
В един от бг сайтвете днес предлагат Balenciaga B. Balenciaga Intense "на уводна цена" - 50 мл за 77 лв. Стана ми интересна пирамидата, реших да разуча парфюма, но видях, че на фирмения сайт е на цена от 110 $. Как мислите, възможно ли е такова намаление като за въвеждане на нов аромат, или по-скоро нещо не е наред? Освен това има ли някой впечатления от парфюма?

# 526
  • София

Виждам хелиотроп и любопитството ми е провокирано сериозно Simple Smile. Благодаря, Бижу!

# 527
shokoladena, набързо и моето мнение за Aromatics in Black. Аз го харесвам много, но базата ме притеснява и спира засега от покупка. Започва чудесно прашно, горчиво, белоцветно - красота. И изведнъж все едно се появява съвсем нов парфюм - сладък, балсамов, почти ориенталски. За мен в базата няма абсолютно нищо общо с Noir Exquis L`Artisan, който е много фино гурме и е с далечен и загадъчен аромат на ядки...Тук сладостта си е осезаема, цветна е и изпълнена като при класическите сладости в парфюмерията (не от новата вълна). При Noir Exquis усещането е все едно се разминаваш, в студено време, с някой, който носи пареща чаша капучино от Nero, например, подсладено с течните аромати на ядки...Докато при Aromatics in Black, сладостта е по-амброва и класическа, въпреки, че го няма в пирамидата.
Смятам, че е много хубав парфюм. Като дойде напиши как го чувстваш. Аз също съм го сложила в списъка за по-нататък.

# 528
Вчера минах покрай Дъглас, но естествено не можех просто да го подмина, затова влязох да изпробвам няколко неща. Знам, че за повечето от вас тези аромати не са нищо ново, но все пак изпитвам потребност да си споделя впечатленията някъде.  Laughing

На едната ръка си пръснах Oud Wood - Tom Ford. Преди го бях пробвал на блотер, но и върху мен ухае все така божествено. Ароматът му ми навява асоциация за дъждовна гора или ако трябва да съм по-специфичен - облачен есенен ден в гората след дълъг и напоителен дъжд. Мирисът на мокрите, опадали и леко гниещи листа и клонки се смесва с чистия и свеж въздух наоколо. Това е един от малкото парфюми, които успяват да извикат в съзнанието ми толкова живописна картина. Друго, с което бих го сравнил е мирисът от сърцевината на току-що разрязано старо и мокро дърво.
По принцип тази категория аромати не са най-любимите ми (харесвам ги, но има други, които харесвам повече), но този ме грабна веднага и е на първо място в моята wish-листа. Жалко, че цената му никак не ми е по джоба...  Rolling Eyes

Върху другата си ръка исках да изпробвам нещо белоцветно. Спрях се на Jour D'Hermes Gardenia. Съдейки по нотките му, имах големи очаквания за него, но те не се оправдаха съвсем. Очаквах интензивен парфюм с малко по-изразена тубероза, но този се оказа по-спокоен и тих. Ароматът е мек, елегантен и леко сапунен. Приятен е, харесва ми, но трайността и проекцията му са разочароващи за мен - стои близо до кожата и издържа около 4-5 часа.

Изпробвах още няколко неща на блотер:

Aigner No. 1 Oud - в началото не ми хареса особено, но оставих блотерчето да "отлежи" и сега доста ми допада. Искаше ми се нотката на ууд да е малко по-изразена, но въпреки това парфюмът е много добър. Бутилката му също е много красива и е много подходяща за него. Ароматът е идеален за есента и зимата, особено за вечерно ползване.
Orchid Soleil - Tom Ford - този го бях пробвал преди, но много исках да си го припомня. Мек аромат, леко белоцветен и доста сладък, дори бих казал вкусен.  Laughing  Много ми харесва!
Sweet Like Candy - Ariana Grande. Въпреки че вече открих много по-добри и качествени аромати, продължавам да следя какво се случва в света на селебрити парфюмите, тъй като има доста добри попадения сред тях. За съжаление, този не е такъв - типичен плодов аромат с леки флорални акорди. Доста е захарен и всъщност е доста приятен, но поразително много прилича на поне 2-3 други от същата категория.

# 529

На едната ръка си пръснах Oud Wood - Tom Ford. Преди го бях пробвал на блотер, но и върху мен ухае все така божествено. Ароматът му ми навява асоциация за дъждовна гора или ако трябва да съм по-специфичен - облачен есенен ден в гората след дълъг и напоителен дъжд. Мирисът на мокрите, опадали и леко гниещи листа и клонки се смесва с чистия и свеж въздух наоколо. Това е един от малкото парфюми, които успяват да извикат в съзнанието ми толкова живописна картина. Друго, с което бих го сравнил е мирисът от сърцевината на току-що разрязано старо и мокро дърво.
По принцип тази категория аромати не са най-любимите ми (харесвам ги, но има други, които харесвам повече), но този ме грабна веднага и е на първо място в моята wish-листа. Жалко, че цената му никак не ми е по джоба...  Rolling Eyes

Абсолютно те разбирам за какво говориш. Лично аз не съм пробвала Том Форда, за който говориш, но това което описваш го има и в други аромати, които бях споменавала преди и за които Deetron се опита ми обясни, че се пробвам да оригиналнича. Така, разбира се, би се изказал, човек, който не е пробвал съответните аромати, но си позволява да пише за тях пренебрежително.

Ставаше въпрос за:
http://www.fragrantica.com/perfume/Demeter-Fragrance/Dirt-7782.html
и
http://www.fragrantica.com/perfume/Demeter-Fragrance/Thunderstorm-5966.html

Страшно успокояващи аромати, носещи много дзен усещане, връхлитат те спомени от детството, как си играеш навън след извалял се летен дъжд, когато затоплената прах е намокрена или как се разхождаш в есенна гора, с подгизнали листа. Уникално спокойствие носят тези аромати.
Ако можеш си намери пробички Peace
Предполагам, че Том Форд е по-изтънченият вариант на този тип аромати, Demeter със сигурност са по-буквални, но не пречи да се пробват.

Последна редакция: пн, 28 ное 2016, 14:02 от Zozina

# 530
Парфюмите на Demeter отдавна ги виждам по сайтовете и наистина изглеждат интересни, макар и на пръв поглед да са семпли.  Simple Smile  Май наистина трябва да ги пробвам скоро.

# 531
Парфюмите на Demeter отдавна ги виждам по сайтовете и наистина изглеждат интересни, макар и на пръв поглед да са семпли.  Simple Smile  Май наистина трябва да ги пробвам скоро.
Мисля, че има доста интересни неща сред тях, въпреки смешните и непретенциозни шишенца Peace

# 532
  • София
Nikolay87 -  Много хубав пост Hands Thumbsup
Интересно ми е, дали си тествал новото Армани - Armani Eau de Nuit Oud

http://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Armani-Eau-de- … it-Oud-38548.html

В него дървесното усещане е много по-силно изразено в сравнение с Aigner No. 1 Oud и ако ти се иска ууд в по-сочни дози, мисля че може да ти хареса.

Абсолютно те разбирам за какво говориш. Лично аз не съм пробвала Том Форда, за който говориш, но това което описваш го има и в други аромати, които бях споменавала преди и за които Deetron се опита ми обясни, че се пробвам да оригиналнича. Така, разбира се, би се изказал, човек, който не е пробвал съответните аромати, но си позволява да пише за тях пренебрежително.

Zozina - никъде не твърдя, че оригиналничиш или пък се отнасям с пренебрежение към парфюм описан от теб. Ако си останала с такова впечатлнеие - съжалявам и ти се извинявам. Дори във въпросния пост, който подозирам, че визираш, мислех че ти правя комплимент, но явно съм тотално погрешно разбран.

# 533
  • here and now
Момичета, повреди ми се помпичката на парфюма. Много моля за идея как да го доизползвам.
Благодаря предварително.

# 534
Като го отвориш и го пресипеш в друго шише. На точно този парфюм от 10 шишета май на 9 се разваля помпата. Иначе парфюмът е много хубав.

# 535
Пробвах Adjatay/The Different Company, даже имах неблагоразумието да пръсна директно на кожа. За мен: ужасно количество тубероза+известно количество кожа+някакво неумито животинче = главоболие до края на деня. За да стане още по-зле, нямаше възможност бързо да измия аромата, затова го търках с мокри кърпи, а те за беля се случиха с оня наситен синтетичен/химичен аромат на люляк, така обичан от производителите на почистващи/дезинфекциращи препарати (сигурно смятат, и с право, че бактериите гинат дори само от аромата), та комбинацията стана съвсем  Sick.

Но иначе съм доволна, понеже: а) купих си Noir Exquis/L`Artisan (разносен предварително благодарение на щедрата проба от мила съфорумка  bouquet) – фин аромат,  който, без да има „ядливо“ излъчване, ми създава жизнерадостно усещане за коледен базар, на който някой предлага печени кестени, друг – канелени „коминчета“, трети – сладкиш с мек аромат на ванилия, и всичко е с един фин оттенък на тлеещи насмолени дърва и на няколко зърна препечено кафе, прекрасен Heart Eyes; б) не си купих единствената La petite robe noir, която някога ми е харесвала – Eau Fraiche. Няколко пъти съм я пробвала, смятах, че безусловно я харесвам и все се притеснявах да не вземе да изчезне от пазара, та вчера, вдъхновена от намаленията, я понесох към касата дори без намерение да я пробвам отново. Добре, че някакъв здрав дух (откъде ли се взе newsm78) ме спря и все пак я пробвах отново – сега ми се стори хем прекомерно озахарена, хем задушливо-ядкова, че и с един даже леко гранясал привкус. За пореден път се убеждавам, че обонянието се променя и че е рисково да купувам „по спомен“.

# 536
  • here and now
Опитвах да го отворя, но не успявам.  Ще опитам пак. Благодаря.

# 537
Deetron, не съм го пробвал, но ще го имам предвид. Виждам, че във Фрагрантика го сравняват с Oud Royal. С него не успях много да се разбера - хем ми хареса, но хем имаше нещо в него, което не ми допадаше. Надявам се новият парфюм да няма този проблем.  Laughing  Благодаря за предложението!  Simple Smile

# 538
  • София
Опитвах да го отворя, но не успявам.  Ще опитам пак. Благодаря.

Пробвай с мъж и с отверка.
Както се отваря буркан  Peace

# 539
Момичета, повреди ми се помпичката на парфюма. Много моля за идея как да го доизползвам.
Благодаря предварително.

Алис, друг вариант е да прехвърлиш парфюма в шишенце Travalo (така няма да се налага да отваряш/чупиш бутилката).

Общи условия

Активация на акаунт