Парфюмни размисли и страсти-204

• 109 825
  • 723
  •   1
Отговори
# 330
Аз не искам да кажа абсолютно нищо крайно лошо за имитационната парфюмерия, защото имам четири такива парфюма, два от които носих с голямо удоволствие цяло лято и ви уверявам, че те не се развиват в посока мокър парцал. Затова подчертах, че тези са от възможно най-лошо направените, за съжаление. Опитах се да го пренасоча към по-добре направени и по-добра марка за такава парфюмерия, но като чу цените, преглътна бръснарски ножчета... нищо че купи и продаде 3 коли тоя месец, от порядъка на 20 до 50 000 лв. Crazy Тук имаме 100 мл за 8 до 10 лв, зависи от популярността на парфюма. И това не е изблик на снобария. Ползвам някои неща от имитационната парфюмерия, както написах.

# 331

Мирише ми на дебела и запотена негърка.
Крайно неподходящо сравнение, честно....

# 332
Извинявам се, но ако жената си харесва парфюма, защо трябва да бъде разубеждавана да го носи, когато и както поиска?

Четейки и аз това се питах,доста пъти се е случвало да усетя парфюм на колежка който не ми допада,но никога не бих си позволила да направя коментар,доста неумесно и грубо ми се струва Rolling Eyes.Все пак е въпрос на вкус,това че на мен не харесва няма никакво значение,аз избирам парфюма си да харесва на мен ....не ме интересува особено дали се харесва на други.
В много фирми си има дрес код за парфюмите, като изискването е никакъв парфюм, или много лек такъв! Съобразяването с другите е елементарен акт на уважение, който не е лошо да проявяваме, когато работим в затворени пространства.

# 333

Кое му е неподходящото? На мен ми мирише точно на това.

# 334

Расистко се нарича.

# 335
  • София
Мюглерите по принцип не са парфюми за офис. С малки изключения.

# 336

2016 сме, отиваме към 2017, този език не се толерира никъде вече, просто като информация, нищо лично...

# 337
  • София
Извинявам се, но ако жената си харесва парфюма, защо трябва да бъде разубеждавана да го носи, когато и както поиска?

Четейки и аз това се питах,доста пъти се е случвало да усетя парфюм на колежка който не ми допада,но никога не бих си позволила да направя коментар,доста неумесно и грубо ми се струва Rolling Eyes.Все пак е въпрос на вкус,това че на мен не харесва няма никакво значение,аз избирам парфюма си да харесва на мен ....не ме интересува особено дали се харесва на други.
В много фирми си има дрес код за парфюмите, като изискването е никакъв парфюм, или много лек такъв! Съобразяването с другите е елементарен акт на уважение, който не е лошо да проявяваме, когато работим в затворени пространства.
И за градския транспорт ли има код  newsm78 Въпросът ми беше насочен повече към това, че не би трябвало да налагаме собствените си предпочитания/предразсъдъци по отношение на парфюм на някой друг. В случая дори не ставаше въпрос за нещо долнопробно...но беше представено точно така. Субективните ни възприятия са точно това - субективни и не би следвало да се опитваме да ги превръщаме в обективни. Това беше идеята.

# 338

Peace

# 339

Peace
Да, те са тежки....затова, извън офис Simple Smile

# 340
В един офис на работа имаме жена, която има непоносимост към всякакви аромати - та за там се поръчват специални течни сапуни ( за тоалетните) без аромат и всички колеги/колежки не използват парфюми. Мисля, че въпросната жена има алергия или нещо подобно, но аз бях учудена как се правят специални поръчки за сметка на компанията на сапуни, препарати и всичко.

Разбира се, че като си в офис трябва да се съобразяваш. Както и в самолет.

Вчера отново без да искам се озовах в Сефора и си харесах Jimmy Choo Illicit и Prada Candy, eдин от всичките, запомних му шишето - розовко

ММ каза, че D&G The One (женския) му е любим, така че го очаквам за Коледа  Mr. Green В момента съм с един тестер на D&G Pour Femme Intense и не ми допада особено

Наскоро открих Hypnotic Poison и само докато го помирисах и се сетих колко много хора са ми миришели на него, адски позната миризма, но ми хареса и популярността му не ми пречи.

# 341

2016 сме, отиваме към 2017, този език не се толерира никъде вече, просто като информация, нищо лично...
Думата негърка, никога не е била обидна в Бг!

# 342
Аризона, отвя ме с този възторжен пост! Отново ще пробвам ХП ЕдП, въпреки че не съм готова за нова любов.
В петък ходих да си взема последната поръчка- Самсара ЕдТ  Heart Eyes и пробвах на кожа този аромат:
http://www.fragrantica.com/perfume/Houbigant/Quelques-Fleurs-Royale-5357.html

Завладя ме на мига, което не ми се е случвало отдавна. Ароматът е комбинация от нещо много добре познато и драйдауна на Готие Класик ЕдП. Чудя се дали това не е Джулията от моето детство, или нещо което е носила майка ми. Много ми е познато, аха да се сетя и пак мислите ми тръгват към Готие Класик. Не е същия, пак има нюанс а ла 90те, но не така осезаем, пудрен е, и същевременно пухкав както аз ги обичам. Издръжливост 12 часа, издържа и отмиване + душ. Утре ще си го взема и няма да го слагам под елхата, веднага ще го отворя.

За гореспоменатия Захарен Ангел мога да кажа, че е един от най-носените от мен парфюми за сезона пролет-лято и много ми го хвалиха. Никой не се е оплакал.
Аромати в градския транспорт не ми пречат, дори обратното. Все по-често срещам Слона откакто се застуди, както и Ангел. И шипри долавям, познах Мицуко миналата седмица, прекрасен беше.

# 343
  • The Evergreen State
Kikamora думата не е обидна сама по себе си но ти я използваш обидно. Съвсем добронамерено ти казаха хората, ако искаш поучи се. Наясно съм че няма голяма надежда някой да бъде превъзпитан във форум но и намирам смисъл когато обществото което сме всички ние се явява корект и не си мълчи от добро възпитание когато нещо не е наред. Това е моето мнение и по случките които разтърсваха форума в последно време. Нямам намерение да влизам в полемики по тези въпроси повече.

По повод на обилното поливане с парфюми мисля че в някои ситуации сме длъжни да се съобразяваме с околните, например когато сме на работното място, в болницата или в колата и самолета. Не смятам за нарушение на добрия тон ако някой направи забележка за силен парфюм.

# 344
  • Варна
Здравейте, за темата  bouquet

Приятелят ми се е захласнал по един парфюм, в една туристическа агенция е надушил и дори попитал какъв е за да ми го купи. Спрях го разбира се, но ми стана интересно, за пръв път проявява толкова настоятелен интерес
http://www.fragrantica.com/perfume/La-Perla/J-Aime-1549.html
Някой има ли наблюдение, доста е стар, а аз не съм пробвала нищо на Ла Перла.

Общи условия

Активация на акаунт