Парфюмни размисли и страсти-204

• 109 830
  • 723
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Моля, помогнете ми в дилемата -  Citizen Queen Juliette Has A Gun  или  Vengeance Extreme Juliette Has A Gun .  Не съм пробвала нито един от тях, но имам отливка от Lady Vengeance  и имам известна представа какво да очаквам.
Много бих искала и двата, но дядо Коледа хич не е ларж и трябва да направя избора си.
 bouquet

# 346
Добре би било да намериш малка пробичка и да ги тестваш. Аз съм за градската кралица.

# 347
Не бих те посъветвала да купиш точно тези два парфюма насляпо. Потърси проби задължително. Лично аз не харесвам нито един от двата и много нося Lady Vengeance.

# 348
Deziderata, този Houbigant звучи много добре, като си го купиш ще е интересно да разкажеш по-подробно за него. Simple Smile
Аризона, Jared Leto е голям красавец, но според мен има тайна договорка с дявола - изглежда на 24, а всъщност е на 44 Joy
Да ви разкажа за последната ми импулсивна покупка:
http://www.fragrantica.com/perfume/Orla-Kiely/Orla-Kiely-10039.html
От много време го заглеждам, но все не намирам тестер и накрая го купих....Това е една много приятна и сладка смокиня, която е забъркана с малко черен шоколад и поръсена с кокос. Кокосът го няма в пирамидата, но аз ясно го усещам. Не усещам дървесни нотки. За мен е сладък парфюм, но притежава тази сладост, към която съм толерантна, а не от химичната и полепваща по ноздрите. Сладостта е приглушена . Смокинята няма нищо общо със смокиново сладко от типа на Fleur de Figuier Eau de Parfum Roger & Gallet, който за мен е ужасно сладък и непоносим, тук смокинята е сурова, но добре узряла. Според мен, е подходящ за всички сезони.
Парфюмерът е Anne Flipo, тя прави, мисля, зелената градинска серия  на Jo Malone. А шишето си е дизайн на Orla Kiely, която е известна ирландска дизайнерка. Ако погледнете в google, ще видите, че сте попадали на нейни щампи, но не сте знаели, че са нейно дело...те са много характерни (стлизирани листа и цветя). Общото излъчване на парфюма е много момичешко и свежо, нещо което може би, ароматите на Marc Jacobs би трябвало да бъдат, но не са...

# 349
  • гр.Добрич
Момичета, вчера пръснах на блотери Обувката на Каролина Ерера и Синята рокля на Герлен, обаче не ги надписах. В началото ми бяха много идентични, но днес единия блотер е почти измирисан и има някаква остра нотка, а другия си е все така силен. Кой ли може да е силният аромат от двата?

# 350
  • Пловдив
Според мен е Синята рокля. При мен се усеща и на другия ден. Ако е и плодов - той е.  Simple Smile

# 351
Моля, помогнете ми в дилемата -  Citizen Queen Juliette Has A Gun  или  Vengeance Extreme Juliette Has A Gun .  Не съм пробвала нито един от тях, но имам отливка от Lady Vengeance  и имам известна представа какво да очаквам.
Много бих искала и двата, но дядо Коледа хич не е ларж и трябва да направя избора си.
 bouquet

Зависи, какво ти допада. На мен парфюмите на JHAG не ми харесват и вероятно бих поискала от Дядо Коледа трети вариант Simple Smile
Но ако трябва да избирам по-малкото зло, то ще е "Екстремно"-то Simple Smile

# 352
  • Бургас
Според мен Обувката е почти измирисания блотер и при мен беше така,адски слаб парфюм.На другия ден не ухаеше на нищо.

# 353
  • гр.Добрич
Bright Crystal,  lili_78, благодаря момичета bouquet

# 354
  • София
Цитат
Ароматът на чистото етерично масло от здравец е доста по-нежен. Чудя се защо не го срещам в парфюми. Много го обичам, а и има много хубав терапевтичен ефект (ароматът също)

И аз много обичам здравец и маслото му. Знам само един парфюм, в който се използва - и то специално български здравец - Pear & Olive Slumberhouse, ако не греша. Използва се и в църковното миро у нас. Доколкото знам е труден за бране, а и не може да се осигури стабилна реколта, за да се сключи договор за износ примерно.

# 355
Да споделя впечатленията си от Rose Infernale Terry de Gunzburg, както обещах.
 Никак не ми харесва този парфюм. Сухи, супер подправкови рози с дим и много пипер. Много подправка и то кофти такава, се разкрива на кожата ми. Голямо разочарование. Затова никога не трябва да се купуват насляпо. Шише, сок, капачка, лилав цвят.... съблазнителни работи за мен и....една голяма греда от пробата. Мъжа ми също не го хареса.
Обичам млади, свежи, росни рози. Даващи живот и усещане за миризма на цветя, на любов и свежест.
Тези са всичко друго, но не и това.
Този бранд вече не ме вълнува много. Продаваха се в България гримовете By Terry, на дамата била творчески директор на YSL Beauté, но имаха големи претенции и същите цени без покритие. Много бързо си заминаха обратно заедно с щендера.
Парфюмите май също за мен са такива. Едни дертове по-малко.

Последна редакция: пн, 21 ное 2016, 22:40 от densi

# 356
  • София
... например едно от  Расасита ми е нещо от рода на Том Форд табако ванил, само че, вместо ванилия, има мед, но не от пикливия, а захаросан, с добавка чудесна кожа  Crazy Crazy Crazy Мрачнотия до шия, но много шикарен и далече от класическите арабски идеи.

Deetron, би ли споделил кой Rasasi е този, моля!  Hug

selfie - Разбира се, с уудоволствие   Mr. Green
Става въпрос за Rasasi Dhanal Oudh Nashwah - http://www.fragrantica.com/perfume/Rasasi/Dhanal-Oudh-Nashwah-41261.html

Eто го и моето бутилче - предлага се само в един вариант - 40мл

Скрит текст:

Много хубав парфюм за моя вкус - въпреки, че съдържа привидно страшната комбинация от ууд и кожа, чудесно е пипанат и омекотен от нотки на захаросан мед, ядки и малко амбър. Не казвам, че е копие на ТФ Табако-ванил, напротив - има си свой характер, просто гледа в сходна посока и вярвам, че тези, които харесват стила на табако-ванил, биха оценили и Nashwah подобаващо.
Ууда в Nashwah не е страшен, дори по-скоро бих го определил като нюанс, по-близък до западното възприятие за дървесен аромат, отколкото ууд в типичния хард вариант. Особено ми допада внушението за опушена ядка.
Днес бях с него на работа и се чувствах чудесно Simple Smile

# 357

Става въпрос за Rasasi Dhanal Oudh Nashwah -

Благодаря, DeetronHug Ууудоволствието е мое!  Grinning

# 358
Хора, трябва ми парфюмен съвет, че съм много боса по темата Grinning

Решила съм да подаря парфюм на един приятел, но съм с ограничен бюджет. Търся траен мъжки парфюм, но не прекалено тежък (той в момента ползва един, който на мен ми мирише на сапун, tbh Grinning но е супер силен и държи много време), до около 40 лева. Тия 40 лева са ми най-голямото притеснение, защото доколкото гледам на пръв поглед от сайтовете, по-качествените са от 50 нагоре?

Иска ми се да мога да отида до магазин и да тествам (приемам насоки и за места, където мога да го намеря, в Пловдив освен в DM не знам накъде да се ориентирам да търся, честно Laughing ), вместо да го поръчвам на сляпо от интернет.

# 359
В Пловдив може да отидеш до магазина на Венера козметикс.Парфюмите са на много добри цени. bouquet

Общи условия

Активация на акаунт