Парфюмни размисли и страсти-204

• 109 823
  • 723
  •   1
Отговори
# 375
Уууу Фенси Найтс, харесвааам го! Simple Smile Подари ми го една много мила моя дружка, някъде от чужбина bouquet

# 376
Да не говорим, че засичам огромна разлика между западния вкус и руския. Рускините (без да обобщавам и да ги слагам под общ знаменател всичките) са любителки на пищни сладки парфюми, западните потребители са с доста богата парфюмна история и парфюмни спомени, майките им са ухаели на недостъпни за нас тогава неща и са изградили съвсем различен парфюмен вкус. Ние българките, не знам къде сме в картинката и не искам и да се замислям. Ощетени сме донякъде от липсата на пазар на парфюми по соца и сега се запознаваме с някакви класики, които зад завесата са били достъпни на повечето хора....за съжаление. Peace
Записвам се и аз в темата. Zozina, чета и аз руската фрагматика и според мен си много права, но също обърни внимание с какво умиление говорят за топличкото чувство, което им дават сладникавите аромати. При тях е студено, това е още една особеност, която обяснява вкуса им. Естествено и соца влияе. Моята майка работеше в кореком и 80-те години, когато хит на пазара беше Бич Може /или нещо от сорта/, вкъщи имаше шанели, ланкоми, диори, нина ричита и пр. Ето така пък аз намразих всички сладки, смолисти и пудрови аромати. Дразнят ме, идват ми задушливи, спарени, претенциозни. Харесвам свежи, цитрусово-цветни. Руснаците използват често една дума във фрагматиката - политкоректни. Аз работя с хора и се старая да си подбирам ароматите, че да не бъдат натрапчиви. За Коледа вече си направих подарък, чакам да пристигнат: три Гучита - Premiere EDP,  Gucci II EDP, Gucci Guilty Stud Edition EDТ - последните две на сляпо и един Just Cavalli EDТ - е той вече малко тежък ми идва, но примерно ще го ползвам през почивните дни. Поръчала съм 30-тина проби и от други аромати, така че продължавам да ви следя, намирам тук доста нови идеи.

# 377
Темата много широка и едва ли има един отговор, харесват сладории заради времето или заради соца...все тая. Времето при шведите също е сурово, но имаме Byredo и Agonist, например...При англичаните, климатът също не е от най-приятните, но не се поливат с течни ванилии...Не е това...При тях е комбинация от много фактори...Моето наблюдение (като човек, изчел част от класиките в литерарурата им) е че предпочитат пищното във всяко едно отношение...и смятам да спра до тук, защото темата огромна.

# 378
  • Germany
Zozina, ако си чела и в оригинал руските класици, няма как да не стане ясно, че руснаците са с толкова богата култура, език и душевност, че не биха се задоволили с нещо по-малко от пищно  Simple Smile. Шегата настрана, но истината е, че са най-предпочитаните клиенти, и освен, че се създават специални колекции, ориентирани за руския пазар, то почти навсякъде, както и тук в Германия,  във всяка парфюмерия има поне един руско говорещ. Винаги, когато отида в непозната парфюмерия и ми чуят славянския акцент се явява някой, който да ме консултира на руски. Иначе наблюденията са ми, че рускините и украинките се интересуват много, следят новостите, отворени са за ориенталски и различни аромати. Колкото до сладостите, мисля, че тенденцията в парфюмите е такава, и не зависи от националността. Веднага ще дам за пример Германия, където младите хора носят основно аромати от типа на Ла ви е бел. И то масово, носят ги и мъже и жени. Работя на място, на което на денонощие се превъртат между 2000 и 2500 клиенти. Основните аромати, които се носят от хората между 20-40 години са именно сладки. Имаме и служебен парфюм, който ползват всички колеги, независимо от пола и сексуалната ориентация, нямам идея, кой го купува, но обикновено е или Black Opium, или La vie est belle. Ароматизаторите за въздух също са дуплики на Ла ви е бел. Но пък имам и наблюдение върху друга възрастова група в Германия, жените над 70 годишна възраст почти навсякъде ухаят на http://www.fragrantica.com/perfume/Maurer-Wirtz/Tosca-3645.html и  http://www.fragrantica.com/perfume/Nina-Ricci/L-Air-du-Temps-1014.html SickИ двата са много масови, усещат се в кафенета, метрото, ресторанти, магазини. Фрау Бекер, която ме мореше с пантерата на Картие не можа да ме умори, но ми се оплака, че й свършил, и сега ползва Тоска Sick С нея шансовете й да ме убие с парфюм са много големи. Не харесвам нито ванилени сладости, нито такова невъобразимо животинско алдехидно  ретро, но ако трябва да избирам между двете злини,  то с две ръце съм за  La vie est belle и всичките му братовчеди  Mr. Green

Аризона, много ме зарадва   Hug Още по хубави емоции да ти донесе. Голяма тръпка е този парфюм  Heart Eyes

Куражче, лошо е това с апатията. Аз пък преоткривам отдавна неизползвани неща в гардероба си. Онзи ден една клиентка беше с http://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Jasmin-Noir-3750.html, и аз просто полудях, като усетих колко хубаво й стоеше. Едва дочаках да се прибера вкъщи и да се напръскам с него. Два дни бях в прегръдката на най топлата и секси гардения в парфюм за мен. Абсолютна, непреходна и женствена класика е този аромат . Мек, удобен, чувствен и с характер. Усмихвах се сама. Днес пък си припомних, защо толкова много обичам Lady Vengeance  Crazy Мисълта ми беше, че понякога няма нищо лошо в това, че ни липсва парфюмно вдъхновение. Хубавите ни парфюми си стоят в гардероба и ни чакат да ги забележим  Mr. Green

# 379
Не бих казала, че нещо много ще се увеличи трайността. Много е хубав лосиона, но е страшно скъп, а на мен парфюма ми трае по цял ден и няма смисъл да го вземам. Не бих те посъветвала и теб, ако ще го вземаш само заради удължаване на трайността. Hug
Другите хора усещат ли парфюма върху теб? Да не би да привикваш към него и да не си го усещаш сама и затова да смяташ, че е нетраен? Колко пъти пръскаш?

Денси,  Hug
Аз и друг път съм писала за нетрайността на Коко Ноар, и пак ти ми беше отговорила, за което благодаря. Нито аз, нито околните го усещат след половин час, това е Tired , бих искала да е така, но уви. Пръскам поне по 6-7 пъти, купуван беше от ПШ. Сега пак ще го подновя, но този проблем с трайността ме притеснява. Знам, че е скъп лосионът, почти колкото 35мл парфюм, кремът е още по-скъп. КМадмоазел е трайна върху моята кожа, както и Шансовете. Нетраен е последният фланкър /внучката Simple Smile/, както и Ноар.

# 380
Коко Ноар също има мистериозно ориенталско женско ухание, любимият ми нюанс, но...не съм ползвала парфюма, нито лосиона! Но по принип лосионите също ухаят доста силно! bouquet
Имах лосион на Ангела на Тиери Мюглер, още като отворех шкафа с козметиката миришеше страшно! Но дали и при Шанела ще е така, не знам newsm78 Мадмоазела е страшно траен парфюма...пръскам два пъти и както казва една колежка винаги познавам кога си пристигнала на работа, казва го с удоволствие...Simple Smile

Мими, благодаря bouquet
Относно ТМюглер, то и парфюмите са бластери, може да се очаква, че и лосионите ще са с подобен интензитет. Аз не се спогодих с Ейлиън и го размених, Ейнджъл също не е мой, друго не смея да тествам на бранда..

# 381
Елиан, права си Мюглерите са доста специфични и натрапчиви, затова трябва да съм в особено настроение като реша да съм с тях Hug Но дъщеря ми не им прощава, яко пръска моя парфюм #Cussing out
Виж Шанел е друго нещо, никога няма да сбъркаш луксозното им излъчване, обожавам ги! Simple Smile

# 382
Елиан, права си Мюглерите са доста специфични и натрапчиви, затова трябва да съм в особено настроение като реша да съм с тях Hug Но дъщеря ми не им прощава, яко пръска моя парфюм #Cussing out
Виж Шанел е друго нещо, никога няма да сбъркаш луксозното им излъчване, обожавам ги! Simple Smile
Шанелите са ми слабост и никога не им изневерявам. Обикновено съм с Алюр, но винаги имам Коко и Коко мадмоазел. Много пъти съм опитвала да им изневеря, но винаги съм се завръщала към първоначалната си любов.

# 383
Денси,  Hug
Аз и друг път съм писала за нетрайността на Коко Ноар, и пак ти ми беше отговорила, за което благодаря. Нито аз, нито околните го усещат след половин час, това е Tired , бих искала да е така, но уви. Пръскам поне по 6-7 пъти, купуван беше от ПШ. Сега пак ще го подновя, но този проблем с трайността ме притеснява. Знам, че е скъп лосионът, почти колкото 35мл парфюм, кремът е още по-скъп. КМадмоазел е трайна върху моята кожа, както и Шансовете. Нетраен е последният фланкър /внучката Simple Smile/, както и Ноар.
В такъв случай, най-добре отиди в магазин и се намажи леко по шията с лосиона и пръсни парфюма отгоре, както обичайно се пръскаш. Така ще можеш сама да видиш дали ще ти се увеличи трайността и дали си заслужава да платиш цената на лосиона. Можеш да помолиш и да ти отсипят в кутийка за вкъщи. Носи си кутийка, защото някои магазини нямат и така няма да ти откажат. Лосиона има тестери навсякъде мисля. Интензитета на излъчване на аромата на лосиона знаеш, зависи и от това дали кожата е много суха, нормална, мазна.
Само да ти кажа, на Шанел линиите за тяло имат лека разлика с парфюмите. Няма как да миришат точно на парфюма. Примерно при Шанел №5 пудрата за тяло е произведение на изкуството, но аромата и е доста по-лек от ЕДП. Hug bouquet
Да се похвалиш, много ми е интересно как ще е при теб.  Heart Eyes Hug bouquet
През определен период от време искам лосиона и се замислям за него, и после се отказвам, и после пак. Grinning

# 384
Алюр и Алюр Сенсуел на Шанел реформулирани  ли са? Носила съм ги преди 6-7 години сигурно, мисля в петък да си взема, но да не са ги направили по-слаби.

# 385
Денси,  Hug
В такъв случай, най-добре отиди в магазин и се намажи леко по шията с лосиона и пръсни парфюма отгоре, както обичайно се пръскаш. Така ще можеш сама да видиш дали ще ти се увеличи трайността и дали си заслужава да платиш цената на лосиона. Можеш да помолиш и да ти отсипят в кутийка за вкъщи. Носи си кутийка, защото някои магазини нямат и така няма да ти откажат. Лосиона има тестери навсякъде мисля. Интензитета на излъчване на аромата на лосиона знаеш, зависи и от това дали кожата е много суха, нормална, мазна.
Само да ти кажа, на Шанел линиите за тяло имат лека разлика с парфюмите. Няма как да миришат точно на парфюма. Примерно при Шанел №5 пудрата за тяло е произведение на изкуството, но аромата и е доста по-лек от ЕДП. Hug bouquet
Да се похвалиш, много ми е интересно как ще е при теб.  Heart Eyes Hug bouquet
През определен период от време искам лосиона и се замислям за него, и после се отказвам, и после пак. Grinning

Задължително! Другата седмица ще е, няма да ми откажат в ПШ да отсипят лосион, редовен клиент съм им. А Коко Ноар, ееех, ще го подновя, влюбена съм в аромата Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Алюрите не знам дали са реформулирани, нека експертите да кажат, миналата година си взех ЕДП и Сенсуел, имат отлична трайност и проекция при мен.

# 386
Алюр и Алюр Сенсуел на Шанел реформулирани  ли са? Носила съм ги преди 6-7 години сигурно, мисля в петък да си взема, но да не са ги направили по-слаби.
В последните 16 години не съм забелязала да има промяна Simple Smile.

# 387
  • Бургас
Много харесвам Алюр Сенсуел и Коко Ноар.Върху моята кожа са с много добра трайност над 7 часа първия.И аз не съм забелязала тези два парфюма да са реформулирани.

# 388
Мда, именно за оригиналите става въпрос (бяха задължителни в моето училище). И отново да, руснаците са кралете на излишествата в много отношения. Знаем ги всички като клиенти, отношението към тях е по принцип такова, тъй като те са плащащите на деня...но нещата се променят, фокусът се измества към китайските клиенти (доколкото наблюдавам). Дори попадам и на китайски парфюми, което до сега беше рядкост, известно е, че дамите от източния свят не ползват парфюми или ако ползват са много бледи такива. Нека да се включат дамите, запознати с източните порядки...Говоря за това:
https://www.shanghaitang.com/en-uk/fragrance/silk-road-fragrance-collection
изцяло китайски бранд, ангажирали са Carlos Benaim като парфюмер и Mario Testino за рекламната кампания, т.е. нещата са абсолютно професионални по всички стандарти.
Мисълта ми беше, че пазарът е динамичен и руския клиент не е това, което беше. Рускините са точно толкова информирани парфюмно, колкото и всяка българка, която се интересува от това (не мисля, че са нещо повече в това отношение).
А що се отнася до Ла Ви, за съжаление аз не мога да споделя романтичните нагласи на kovatcheva по отношение на това нещо. Неслучайно и Ла Ви и Опиум са ползвани при вас, като  фирмени парфюми и играят ролята на дезодоранти, каквито всъщност са. За мен тези парфюми са едно заразно зло и специално първият нанесе непоправими щети върху парфюмния фон. Донесе пълно обезличаване и оеднаквяване на парфюмите и благодарение на това, дизайнерските парфюми са един потъващ кораб (по мое скромно мнение). Предпочитам в пъти "бабичките" пред творенията на Лореал, която се оформи като фирма за битова химия, а именно "детските шампоани", които бълват под формата на парфюми. Разнообразието при тези шампоани (на опаковката са забравили само да напишат 3-6 години) се състои във водещото плодче - ягодка, малинка, къпинка...
За мен това е чалгата в парфюмерията. Абсолютно предвидими, посредствени, нахални, зли и зле направени. Каквито и нотки да са изброени и да твърдят, че имат тези парфюми, те биват заглушавани и притъпявани (ако изобщо ги има тези нотки) от една обща лепкава сладост. Това е McDonalds-а на парфюмерията и никога не съм била политкоректна за тях. Първи в т.нар. гурме тенденция е Thierry Mugler, които за мен са първи и единствени (не е случайно, че има хора, които не могат да ги носят, докато всички обичат Реймънд а.к.а Ла Ви е Бел).
Но както каза ти, се ползват и се купуват.
Тук не ги усещам, за мой късмет. Младите жени са по-екстремно настроени и миришат на какви ли не странни неща (понякога дори си мисля, че си ги забъркват вкъщи), същото важи и за младите мъже. Може би еднообразието се усеща само при мъжете на възраст 50-60, те ползват единствено и само Terre d'Hermes, което за мен е един голям плюс.

# 389
Благодаря ви  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт