Бързи здравословни въпроси и отговори – 4

• 68 331
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  • оттам, откъдето започва България
Водата не трябва нито да е топла, нито студена - със стайна температура. Слагаш сол и пробваш как е на вкус, трябва да се усеща добре соленото и правиш гаргара.
Със содата по същия начин. Аз ги правя отделно смесите.

# 436
Здравейте момичета,
от 5-6 дена ужасно ме боли гърло,нямам гнойни налепи,но е цялото обринато и сякаш зеленикаво...Лд-р ми каза ,че е на вирусна о-ва,но аз започнах да взимам антибиотик,щото вече не издържам. Cry
Много ви моля,кажете какво да пия,та поне малко да ме облекчи ? Praynig
То пих чайове с какво ли не,ядох зах.мед ,правих си компрес с ракия...-нищо...

Praynig Sad Praynig Cry

bouquet
300мл вода с 3 дафинови листа и 3 бонбона лукче се сваряват, докато се разтопят лукчетата . Пие се като чай

# 437
Здравейте момичета,
от 5-6 дена ужасно ме боли гърло,нямам гнойни налепи,но е цялото обринато и сякаш зеленикаво...Лд-р ми каза ,че е на вирусна о-ва,но аз започнах да взимам антибиотик,щото вече не издържам. Cry
Много ви моля,кажете какво да пия,та поне малко да ме облекчи ? Praynig
То пих чайове с какво ли не,ядох зах.мед ,правих си компрес с ракия...-нищо...

Praynig Sad Praynig Cry

bouquet
На мен много ми помага Ентитус Мед и Лимон, лютиво е малко защото има черен пипер и джинджифил, ми действа доста добре на гърлото.

# 438
Благодаря ви за отговорите ! Hug
Специално благодаря на  Доли и Дидка питка !!! Днес ,веднага отидох аз да се гаргаря със сода и сол и да ви кажа има голям ефект ! Hug Hug Hug Бях буквално отчаяна,но методът много помогна...пу,пу ,пу  Hug Hug Hug

Благодаря ви много момичета-безценни сте !!!

bouquet bouquet bouquet

# 439
  • оттам, откъдето започва България
fio', радвам се, че си получила облекчение, но не спирай с гаргарите докато не отмине.
И друг път, още докато усетиш, че не ти е добре на гърлото, действай по този начин. По-бързо ще се оправиш.

# 440
Момичета, обръщам се с въпрос към вас.
От известно време вечер преди лягане и сутрин усещам силна болка в петите. Особено сутрин, трудно ми е да стъпвам с едното стъпало и ходя на пръсти.. Костта и на двете стъпала е подута, червено-лилава на цвят и при допир усещам лек сърбеж (основно вечер). Мислите ли, че някакъв мехлем би ми помогнал или трябва да се обърна към лекар? Само да вметна, че зимно време често ми се случва. Досега е отшумявало без проблем и не съм обръщала по-специално внимание.. Имам плоско стъпало и ходя често пеша, ако е от значение.
Лек ден на всички!

# 441
  • Кьолн
От известно време вечер преди лягане и сутрин усещам силна болка в петите. Особено сутрин, трудно ми е да стъпвам с едното стъпало и ходя на пръсти.. Костта и на двете стъпала е подута, червено-лилава на цвят и при допир усещам лек сърбеж (основно вечер). Мислите ли, че някакъв мехлем би ми помогнал или трябва да се обърна към лекар? Само да вметна, че зимно време често ми се случва. Досега е отшумявало без проблем и не съм обръщала по-специално внимание.. Имам плоско стъпало и ходя често пеша, ако е от значение.
Лек ден на всички!
Аз мисля, че трябва да отидете на лекар непремено! Аз имам плоско стъпало и ми изписа стелки.Сега вече нито куцам, нито нищо! но трябва да ви види лекар!

# 442
Лек ден на всички!
Въх, как костта става червено-лилава? newsm78
Става дума за кожата, нали?
Студова алергия сигурно е. Аз я получавам на 4 пръст на десния крак. Посинява, надува се и сърби, защото кожата се разтяга. Получава се спазъм на кръвоносните съдове и кръвта не може да се отича. Личната ми изписа някакви хапчета, имах подобрение от тях, но ги пих само една зима. Реших, че не е чак такъв проблем при мен и не си заслужава тровенето с лекарства. Аз вечер си кисна краката в топла вода + морска сол, след това мажа с кремче за крака, масажирам, чорапки, терлички и така.
Относно дюстабана - стелки. И то индивидуални, направени по поръчка точно за теб. Във всеки голям град би трябвало да има лаборатория по ортезиране. Разпитай, намери я и си поръчай. Сама ще усетиш разликата после, а стелките ще си носиш дългииии години /нали кракът ти вече не расте/.

# 443
Утре сутрин ще си изследвам кръвната захар, отделно и хормоните. Бихте ли ме посъветвали дали нещо специално трябва да направя, освен да отида на гладно?
Имам предвид днес вечерта до колко мога да се храня, на Рожден ден съм, дали мога да пия чаша вино или нещо друго?
Дали би повлияло на изследването?

# 444
  • Sofia
Трябва да минат 10-12ч от последното хранене

# 445
Точно това си мислех и аз, че е студова алергия. Застуди ли времето, получавам я и на два пръста и на двете стъпала.
delia, не съм се изразила правилно.. точно така, кожата на подутия участък е с променен цвят. Simple Smile Ще взема под внимание съвета ви за стелки.
Благодаря!

# 446
  • Варна
Точно това си мислех и аз, че е студова алергия. Застуди ли времето, получавам я и на два пръста и на двете стъпала.
delia, не съм се изразила правилно.. точно така, кожата на подутия участък е с променен цвят. Simple Smile Ще взема под внимание съвета ви за стелки.
Благодаря!

Точно студова алергия е.Всяка зима получавам основно на пръстите на краката.Сърбежа е доста неприятен.

# 447
За студовата алергия - Рутаскорбин.
Аз имам на пръстите на ръцете. По същия начин се подува кожата.

# 448
Имам един въпрос - ако ходите на гастроентеролог по здравна каса в частна клиника (работеща и със ЗК). На един от вторичните прегледи ви дават направление за хоспитализация за колоноскопия. Може ли да се иде в друга болница да се направи или трябва в тази същата?

# 449
Може ли да се иде в друга болница да се направи или трябва в тази същата?

Аз знам, че всяко едно направление за хоспитализация може да бъде оползотворено, в която и да е болница / клиника, стига да имат свободни места, за да ви приемат, защото понякога и това е проблем. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт