Бързи здравословни въпроси и отговори – 4

• 68 371
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Може ли помощ, преди малко паднах много лошо на счупения си крак. Подува се малък участък . Нямам лед, нямам никакви мазила, как да спра подуването?
Йодасепт ще помогне ли, въпреки че няма рана?

Не. Риванол ще помогне.

# 181
Каква може да и причината за изтръпване на малкия и рядко на безименен пръст на лява ръка. Не се случва постоянно, най-често е сутрин след събуждане?
С невролог ли да се консултирам?

Травма и/или притиснат нерв...Да, с невролог....
Благодаря.

# 182
Здравейте, може ли да дадете координати на добър и съвестен зъболекар е София. Радиус до 40 мин. от НДК. Знам, че има отделна тема, но някак не се ориентирам.

# 183
  • София
Здравейте!
Моят въпрос- усещам напрежение в носа, та чак назад към носоглътката. Особено следобяд. Все едно някой ми надува балон вътре. Не е нетърпимо, не е и болка. Неприятно е. Преди 5 дни в най-големия студ се наложи да прекарам около три часа навън, в сряда миналата седмица. Прибрах се и започна да ме боли много гадно вътре в едното око. Мина ми. Обаче от следващите дни започна това неразположение. Едната ми ноздра е запушена, но не изтича секрет, обаче усещам вътре в гърлото да тече.
Подозирам, че е нещо подобно на синузит, случвало ми се е и преди две години, правиха ми снимка- нищо.
Пръскам спрей, слагам солен разтвор. Особено следобяд по това време ми е гадно. И основно от едната страна, където ми е запушена ноздрата.
Минаха ми и страшни мисли през главата, но наистина мисля, че е някакво възпаление. Как мога да оправя Благодаря!

# 184
  • Sofia
Здравейте, може ли да дадете координати на добър и съвестен зъболекар е София. Радиус до 40 мин. от НДК. Знам, че има отделна тема, но някак не се ориентирам.
кв.Лагера,ул.Добрич,МЦ"Пансанус",д-р Румяна Станчева,сряда и петък,другият кабинет е на ул.Одрин 95 в близост до мол София

Последна редакция: пн, 12 дек 2016, 17:37 от Doli

# 185
  • София

Д-р Христови, http://www.drhristovi.com/

# 186
  • София
Здравейте!
Моят въпрос- усещам напрежение в носа, та чак назад към носоглътката. Особено следобяд. Все едно някой ми надува балон вътре. Не е нетърпимо, не е и болка. Неприятно е. Преди 5 дни в най-големия студ се наложи да прекарам около три часа навън, в сряда миналата седмица. Прибрах се и започна да ме боли много гадно вътре в едното око. Мина ми. Обаче от следващите дни започна това неразположение. Едната ми ноздра е запушена, но не изтича секрет, обаче усещам вътре в гърлото да тече.
Подозирам, че е нещо подобно на синузит, случвало ми се е и преди две години, правиха ми снимка- нищо.
Пръскам спрей, слагам солен разтвор. Особено следобяд по това време ми е гадно. И основно от едната страна, където ми е запушена ноздрата.
Минаха ми и страшни мисли през главата, но наистина мисля, че е някакво възпаление. Как мога да оправя Благодаря!
Геломиртол + този адски спрей:
http://apteka.framar.bg/30017408/%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B4% … B3-5-%D0%BC%D0%BB

Прочети внимателно упътването на второто!

# 187
  • София
Здравейте! След прекаран миналата седмица вирус с температура и гадене, имам почти постоянно главоболие в областта на челото и слепоочията, и световъртеж. По принцип съм с доста ниско кръвно налягане, обичайното за мен е 90/60. Заради неприятното главоболие, реших да си го измеря (мислех си, че може да паднало брутално) и се оказа, че е 125-128/80 (мерено три пъти в разстояние на няколко часа). Чудя се, тази иначе чудесна стойност, счита ли се за висока за организъм, който нормално функционира при доста по-ниски, и възможно ли е това да е причината за гадното главоболие? 

# 188
Здравейте!
Геломиртол + този адски спрей:
http://apteka.framar.bg/30017408/%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B4% … B3-5-%D0%BC%D0%BB

Прочети внимателно упътването на второто!
При мен подобни симптоми се оказаха алергичен ринит и изкривена носна преграда. Sad Спрейовете не ми помагат изобщо, дясната ми ноздра е постоянно запушена, без секрети. Назодренът не съм го пробвала, но знам от унг-то, че за алергичния ринит не помага.

# 189
Аз имам полипи заради алергията, изписаха ми авамис и настояваха за кортикостероидни инжекции, които отказах. Но авамис помага...уви, докато го слагам само, но все пак...И да, нямам синузит, на снимка е чисто

# 190
.

Последна редакция: чт, 15 дек 2016, 09:56 от The Invisible

# 191
  • София
Благодаря, момичета! Аз съм изключително хипохондрично настроена Embarassed и си самопоставих ужасни диагнози. Ама от най-ужасните...
На всичко отгоре вкъщи ни натръшка един грип и картинката е пълна.

# 192
  • София
Ходих при личната, изписа ми Африн спрей и АБ Макропен , за да изчистим синусите. Confused Дали е подходящо лечение не зная, дано ми подейства.
ПС Сега като четох за синузит се потресох- едва ли не ако не се лекува, може да си умреш като стой та гледай.

Последна редакция: ср, 14 дек 2016, 18:31 от Валенцето

# 193
Здравейте на всички, проблемът ми едва ли е много сериозен, но за сметка на това е много досаден. От известно време насам забелязвам вълчи глад и то преди да ям, по време и след като се наям. Ям нормално по 5 пъти на ден, 3 основни хапвания и две междинни-леки. Говоря за глад придружен със зверско къркорене на стомаха. Най-лошото обаче идва вечер- един час след вечеря се започва, притъпявам с лъжица мед или нещо от сорта, но дори като си легна и се будя от глад.. На някой случвало ли му се е това? Нещо с инсулина да не е, нивата на кръвната захар да падат така? (изследвах се за диабет откомври, за щастие-отрицателни резултати, КЗ-в нормални стойности)

# 194
От вчера температура, постоянно се покачва с градус, стигна до 38.5 и после се сваля. Много продуктивна кашлица, от преди малко и носа започна да ми тече. Кащлям през половин един час, иначе се сдържам, защото всяко по-силно изкашляне стига до повръщане.
Пих Нурофен Стоп Колд вече 4 пъти от вчера следобяд, пия Парацетамол като имам Т, пръскам Хексоралетен спрей.
Пия чай за бронхи и клеева тинктура.
Нещо, което да ме вдигне бързо да ми препоръчате?
Като грип е, ама не точно, много ми е неприятно, постоянно ми се спи от тази Т  Cry Cry Cry

Общи условия

Активация на акаунт