Бързи здравословни въпроси и отговори – 4

• 68 402
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
От 2-3 дена имам течение.
Без мирис, по-скоро е като ... подмокряне.
Съвет какво да правя? Нещо бързо и ефикасно?
За посещение на лекар, знам.

# 286
   ЧЕСТИТА НОВАТА 2017 ГОДИНА! ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ ДА БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!

От 2-3 години имам от време на време сърбеж в гениталната област. Този сърбеж продължава за кратко време. След 1 час дори няма следа от сърбежа. Появява се при носене на превръзки, след цикъл и овулация и дните преди да дойде менструалният ми цикъл. Ходила съм при няколко гинеколози и те ми казаха, че всичко е наред. Микробология са ми правени няколко пъти и всичко е наред. Нямам инфекция и гъбички. Един гинеколог ми предписа крем Canensten. Не ми помогна. По съвет на гинеколог си направих изследване и за кръвната захар. В нормални граници е глюкозата. Бельо нося само памучно. Прашки изобщо не нося. Не са ми удобни и за мене това не е бельо. Не мога да намеря каква е причината. А при бръснене постоянно започва да ме сърби гениталната област. Затова прекратих да си бръсна гениталната област. Не знам каква е причината за този сърбеж, който се появява от време на време.

# 287
# 288
На какво се дължи зачервяването по лицето ?
Изключвам фактора притеснение. Уж е здрав и не е с високо кръвно ,но се притеснявам. Предположения? newsm78
Отнася се за приятелят ми . На 30 е.

# 289
На какво се дължи зачервяването по лицето ?
Изключвам фактора притеснение. Уж е здрав и не е с високо кръвно ,но се притеснявам. Предположения? newsm78
Отнася се за приятелят ми . На 30 е.
Студова алергия?

# 290
Aми и лете и зиме е така. Предполагам ,ако е от студа ще е така само зимата. newsm78

# 291
  • Sofia
Може да е розацея Thinking
Със светла кожа ли е,пие ли алкохол,яде ли пикантно,люто?

# 292
Не му е светла кожата ,не е и съвсем смугла ,по средата е някъде.  newsm78 Розовее. Пие ,но  не системно и по скоро с мярка ,за лютивото съм сигурна ,не обича Peace  като му е студено е зачервен, от студено на топло също , от баня като излезе ,като пийне. Преди да тръгна с него мислих ,че е с кръвно ,т.к е характерно за мои роднини хипертоници.
пп признак на разацеята ,до колкото четох са дребните пъпчици като обрив ,той няма newsm78

Последна редакция: вт, 03 яну 2017, 21:23 от tanya27

# 293
  • София

От 2-3 години имам от време на време сърбеж в гениталната област. Този сърбеж продължава за кратко време. След 1 час дори няма следа от сърбежа. Появява се при носене на превръзки, след цикъл и овулация и дните преди да дойде менструалният ми цикъл. Ходила съм при няколко гинеколози и те ми казаха, че всичко е наред. Микробология са ми правени няколко пъти и всичко е наред. Нямам инфекция и гъбички. Един гинеколог ми предписа крем Canensten. Не ми помогна. По съвет на гинеколог си направих изследване и за кръвната захар. В нормални граници е глюкозата. Бельо нося само памучно. Прашки изобщо не нося. Не са ми удобни и за мене това не е бельо. Не мога да намеря каква е причината. А при бръснене постоянно започва да ме сърби гениталната област. Затова прекратих да си бръсна гениталната област. Не знам каква е причината за този сърбеж, който се появява от време на време.

А Лактобацилите в нормално количество ли са?
Можеш да пробваш с две неща, които няма да ти навредят:
http://apteka.framar.bg/30001165/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD-%D0%BC%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B8-%D0%B3%D0%B8%D0%BD-%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%B3%D0%B5%D0%BB

http://apteka.framar.bg/30025337/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%BA%D0%BB% … -5-%D0%BC%D0%BB-5

# 294
  • София
Здравейте, моля за съдействие-дъщеря ми е бременна в петия месец и в същото време е с хрема, кашлица и гърлобол. Какво е безопасно да взима с оглед на бременноста?

# 295
Аз слагах морска вода и едни пастили бях взела,с боровинка.Не помня обаче имената  Confused

# 296

А Лактобацилите в нормално количество ли са?
Можеш да пробваш с две неща, които няма да ти навредят:
http://apteka.framar.bg/30001165/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD-%D0%BC%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B8-%D0%B3%D0%B8%D0%BD-%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%B3%D0%B5%D0%BB

http://apteka.framar.bg/30025337/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%BA%D0%BB% … -5-%D0%BC%D0%BB-5

Благодаря. Да, знам ги тези продукти. Все се каня да си купя един от двата продукта. За Лактобацили - при последния преглед бяха под границата. Слагах вагинални таблетки "Idelyn Beliema effect".

# 297
Здравейте, моля за съдействие-дъщеря ми е бременна в петия месец и в същото време е с хрема, кашлица и гърлобол. Какво е безопасно да взима с оглед на бременноста?

Нека да иде на лекар, да не се самолекува с каквото и да било.
Аз през цялата си втора бременност правех едни възпаления на гърлото, АГ-то ме водеше за ръчичка при УНГ и чакаше да ме прегледат и изпишат терапия. УНГ-то винаги проверяваше във Фармакопеята за антибиотика, за да е сигурен, че е подходящ. Изкарала съм 3-4 курса с различни антибиотици. След всеки курс се оправях и на следващия месец отново ме лепваше, явно срив на имунитета съм имала. Бебето се роди живо и здраво, без никакви проблеми и до сега.
Та... има антибиотици, които могат да се пият по време на бременност, но трябва да се посети и да се изпишат от специалист.

# 298
  • София

Нека да иде на лекар, да не се самолекува с каквото и да било.
Аз през цялата си втора бременност правех едни възпаления на гърлото, АГ-то ме водеше за ръчичка при УНГ и чакаше да ме прегледат и изпишат терапия. УНГ-то винаги проверяваше във Фармакопеята за антибиотика, за да е сигурен, че е подходящ. Изкарала съм 3-4 курса с различни антибиотици. След всеки курс се оправях и на следващия месец отново ме лепваше, явно срив на имунитета съм имала. Бебето се роди живо и здраво, без никакви проблеми и до сега.
Та... има антибиотици, които могат да се пият по време на бременност, но трябва да се посети и да се изпишат от специалист.
Благодаря! Обадила се е на ЛЛ и са преценили да не ходи до поликлиниката, защото има много болни и се чака сред бацилите. Препоръчала й е сироп за кашлица.

# 299
merian64, има едни капки за нос - Пиносол, те стават за бременни и са много ефикасни.

Общи условия

Активация на акаунт