Бързи здравословни въпроси и отговори – 4

• 68 304
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
носът му е запушен да
има хроничен фаринтиг
не предполагах че може да е от това  newsm78

Спи с отворена уста щом му е запушен носа и му се процежда слюнка.
Редовно се случва и у нас.
да процежда се слюнка
но бели петна ли оставя нормалната слюнка
защото по чаршафа и възглавницата има малки бели засъхнали петънца  newsm78
всъщност сега се сетих че спи и с два чифта скоби в устата-вероятно и това помага

# 361
Мм си е мерил кръвната захар с писалка. Отчело му е 8 единици.Карам го да с пусне изследване при лл, но докато се накани. колко е границата и каква храна може да помогне за свалянето?

# 362
  • София
Мм си е мерил кръвната захар с писалка. Отчело му е 8 единици.Карам го да с пусне изследване при лл, но докато се накани. колко е границата и каква храна може да помогне за свалянето?
Около 6 май е границата.
Трябва да намали въглехидратите до минимум.

# 363
Змия, под въглехидрати да имам предвид тестени, картофи, ориз?
По принцип той не яде тестени, закуски, сладки неща също. Затова много се учудих.

# 364
  • София
По принцип той не яде тестени, закуски, сладки неща също. Затова много се учудих.

и плодове, десерти, чипсове

# 365

Благодаря! Simple Smile

# 366
Някой може ли бърз отговор, прерових гугъл и нищо не намерих какво ми има!

Ето инфо в темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=960787;topicrefid=19

Много ви благодаря !

# 367
  • София

Благодаря! Simple Smile
Един тест на кръвна захар не струва много, да си пусне платено вместо да се вкарва във филми.

# 368
има значение дали е на гладно или след хранене
ако е след хранене мисля че до 8-9 е нормално

# 369
Сега го питах, като е измерили 8 ,преди това е пил кафе със захар. Днес на гладно 5,5. Само ми изкарва акъла.

# 370
  • София
Здравейте приятели!Имам един въпрос.От около седмица имам доста силна болка в лявата подмишница,отиваща към ръката.Преди 6 месеца си правих изследвания защото имах болка в сърдечната област.Заключението на кардиолога беше, че проблем със сърцето и сърдечната област нямам.Нямам и бучки също.Към какъв специалист според вас да се обърна.Живея в чужбина и е много трудно с прегледите.

би трябвало да отидеш на мамолог, за да изследва млечни жлези и да огледа и подмишниците с ехограф. междувременно, ако е невралгична болка, си вземи милгама, невробекс или подобен б-комплекс.

# 371
  • София
Сега го питах, като е измерили 8 ,преди това е пил кафе със захар. Днес на гладно 5,5. Само ми изкарва акъла.

Лъжичка захар в кафето може да доведе до кръвна захар 8.
5,5 на гладно е добре.
Ако има притеснения, нека направи глюкозно обременяване.

# 372
Здравейте!На ММ му се появи на китката от вътрешната страна едно голямо твърдо топче.Отрича да се е удрял там или нещо подобно.Ства една сутрин и топчето е там.С големина на орех е и е твърдо.Предполагам,че е мастно образование.Някой да се е сблъсквал с такова нещо?На хирург ли трябва да го водя?Е какво е лечението?
Благодаря!

# 373
  • София
Това е мастно образование, наричано мъртва кост. Но не е кост. На мен хирурга ми препоръча да го ударя силно с нещо голямо и ще се пукне и разнесе. И наистина, разнесе се, не изцяло, но повечето.
Не е лошо все пак да го види хирург, да не би да се окаже нещо друго.

# 374
Да не е липом? Дъщеря ми има на вратлето. Маха се хирургично, водих я на хирург, каза да го следим. Ту се появява, ту изчезва.

Общи условия

Активация на акаунт