Бързи здравословни въпроси и отговори – 4

• 68 277
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря Ви ! Но , все пак няма ли някакви кръвни изследвания  newsm78 ?
Туморни маркери

Туморните маркери са по-скоро за следене след лечение.Иначе не са много показателни.

Изследване на фекалиите за окултни кръвоизливи.

# 391
  • Варна
Когато личният лекар даде направление, но става ясно, че няма как да се отиде на специалист тогава, какво се прави?
Според мен се звъни на личния лекар да анулира направлението и да издаде ново.
Майка ми има направление за ортопед, но не може да се възползва-страхува се да излезе на заледените улици. Има още дни, но прогнозата е все такава ледено-улична.

# 392
  • Варна
Звъннете на личната да го анулира и да издаде ново.

# 393
  • Варна
И аз така смятам да направим. Благодаря!

# 394
Толкова му прилоша на мъжа ми, че се свлечена земята,беше страшноне знаех как да реагирам! Извиках, че ще се обадя на спешна помощ,но той се възпротиви! Сега съжалявам,че го послушах, паникьосах се.....каза, че докторите само щели да го уморят! Знам, че има проблем със сърцето, но упорито отказва да говори за него. Не знам какво да правя,акоповдигна темата за прегледи,лекари ,екг се вбесява и казваче така му става зле отново.на какво може да се дължи и как да му помогна, ако паксе ядоса толкова че да му причернее и да се свлече на пода

# 395
  • Варна
Кръвно или много ниска кръвна захар на първо четене.

# 396
Да, от дълги години е хипертоник и не се лекува, ако не броим аспирин протект от време на време. Знам че му трябва лечение, но не вярва на лекарите..... не е нормално . Всички хора се ядосват,животът е стрес,но не може да пада като покосен при всеки гняв. Възможно ли е от високо кръвно чак дотам да се стига.... Confused

# 397
  • Варна
До колкото знам от събиране на границите е възможен припадак,но честно да си призная не съм чела по въпроса.Дано някой запознат се включи.
Не се обиждайте,но гледам да не чета повече от колкото ми е необходимо според моите и на семейството ми заболявания,защото ме мята хипохондрията и ми изиграва лоша шега  bouquet

# 398
Ами вземете поне един апарат за кръвно да си имате , да си мери ако трябва докато е сам, като не иска да иде на лекар
За кръвната захар- без изследвания няма да мине.

# 399
Убодох си пръста с нещо остро, но явно недотам остро. не протече кръв (значи не е пробило) и вече 2 дена е като една черна бенка и нищо не се случва. какво може да е това? Трябва ли да се боцва, реже, премахва?

# 400
Има апарат, измерва го. Понякога, особено зимата е високо, а понякога е нормално. Знам че зимата предразполага инфаркти,инсулти, хроничните болести също се влошават. Не знам дали да окачествя това което се случи като,, припадък,, защото беше с отворени очи и в съзнание. Аз с едната ръкабебето държа с другата него ли...? Ако вложа всички сили ине му противореча,съгласявам се за всичко независимо дали е прав, дали ощетява мен,детето или бюджета ни и т.н и т.н, това значи ли че ще има нормално налягане и няма пак този ужас да се повтори? Има ли гаранция?

# 401
  • Sofia
Убодох си пръста с нещо остро, но явно недотам остро. не протече кръв (значи не е пробило) и вече 2 дена е като една черна бенка и нищо не се случва. какво може да е това? Трябва ли да се боцва, реже, премахва?
Ще мине,вътрешно съсирече е,ще се разнесе.Може да го мажеш с репарил гел.

# 402
  • Варна

Ела мама да го цунка  Laughing

Шегувам се сега,да не се обидиш

# 403
# 404
Здравейте, много съм притеснена и имам нужда от отговор на следния въпрос.
Преживях травма на главата лятото, (без загуба на съзнание) но много болезнена. В понеделник ме удариха на същото място, по-леко но болката е много силна. Питането ми е свързано с това, че утре (сряда ) имам час за зъболекар, който отлагам няколко пъти, а стоматологът винаги работи с упойка. Притеснява ме тази упойка дали не е противопоказна в момента. И без това винаги ме боли глава от нея. Много Ви моля, да се включите с коментар. Притеснено ми е как би повлияла упойката. И  може ли да комбинирам милгама с беналгин, нали в беналгина също има вит B, изобщо какво болко успокояващо да вземам?

Общи условия

Активация на акаунт