Бързи здравословни въпроси и отговори – 4

• 68 269
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте мами.
Бърз въпрос.

На 4 януари преживях аборт в 7 г.с. Днес на 26 ден ми дойде цикъла или поне така мисля (Болят ме яйчниците нормална болка, точно като 1ви ден на цикъл). Доктора каза не е хубаво да се ползват тампони, но може да носиш. Поне така мисля, че ми каза бях замаяна след аборта. Звъннах му сега, но е на обучение и чак привечер ще може да ми отговори. Та въпроса ми е на работа съм, а ме изненада появата. Имам в себе си само тампони, мисля че е не проблем да ги ползвам ? Прочетох из форума, че не е препоръчително заради инфекции, а не че е забранено. Има ли някой след аборт, първи цикъл да е ползвал тампони ?

# 451
Здравейте мами.
Бърз въпрос.

На 4 януари преживях аборт в 7 г.с. Днес на 26 ден ми дойде цикъла или поне така мисля (Болят ме яйчниците нормална болка, точно като 1ви ден на цикъл). Доктора каза не е хубаво да се ползват тампони, но може да носиш. Поне така мисля, че ми каза бях замаяна след аборта. Звъннах му сега, но е на обучение и чак привечер ще може да ми отговори. Та въпроса ми е на работа съм, а ме изненада появата. Имам в себе си само тампони, мисля че е не проблем да ги ползвам ? Прочетох из форума, че не е препоръчително заради инфекции, а не че е забранено. Има ли някой след аборт, първи цикъл да е ползвал тампони ?

Помоли някоя колежка да ти услужи или прибягай до най-близкия магазин. За 15 мин. не би трябвало да го правят на въпрос.

# 452
  • Варна
Е някоя колежка не може ли да ти услужи  с една превръзка?

# 453
Ако щете вярвайте аз съм единствена жена във фирма с 140 мъже. Производство сме, аз съм в офис. Сложих тампон ... дано нямам проблем

# 454
  • Варна
Ако щете вярвайте аз съм единствена жена във фирма с 140 мъже. Производство сме, аз съм в офис. Сложих тампон ... дано нямам проблем

Хахаха горката.Проблема при тампоните е че не трябва много часове да се седи със един и същ.При първа възможност го сменете с превръзка,едва ли е фатално  Peace

# 455
Има ли значение в кой ден от МЦ се взима кръв за изследване на хормоните на щитовидната жлеза?

# 456
# 457
Има ли значение в кой ден от МЦ се взима кръв за изследване на хормоните на щитовидната жлеза?

Води се, че "не", но аз лично избягвам дните, в които съм с менструално кървене. Peace

# 458
  • София

Води се, че "не", но аз лично избягвам дните, в които съм с менструално кървене. Peace

Аз също правя така.  Peace

# 459
дали има билки или лекарства за отхрачване
синът ми има хроничен фарингит и постоянно чувство за храчка в гърлото, все едно не може да я преглътне
гърло не го боли, не е зачервено, явно от заден секрет
как могат да се изкарат тези храчки   newsm78

# 460
Убодох си пръста с нещо остро, но явно недотам остро. не протече кръв (значи не е пробило) и вече 2 дена е като една черна бенка и нищо не се случва. какво може да е това? Трябва ли да се боцва, реже, премахва?
Ще мине,вътрешно съсирече е,ще се разнесе.Може да го мажеш с репарил гел.
След 7+ дена мога ли да се притеснявам или още да чакам?

# 461
синът ми има хроничен фарингит и постоянно чувство за храчка в гърлото, все едно не може да я преглътне
как могат да се изкарат тези храчки   newsm78

О, да. Втечняват секрета. Сещам се за две билки на пръв прочит, но за да не те заблудя е най-добре да питаш в аптеката.
http://www.lekar.bg/2007/07/21/%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D1%85%D … 0%B0%D0%BD%D0%B5/ - това излезе първо при търсене в google

# 462
Градински чай, подбел и живовляк се смесват в равни количества.Една супена лъжица от сместа се слага на 250 мл.вода и се запарва.Пие се три пъти на ден.Действа при всякаква кашлица.

# 463
  • Варна
как могат да се изкарат тези храчки   newsm78

На моя син при първи симптоми правя една глава лук, нарязана на шайби поливам с две лъжици супени мед.Покривам да престои 2-3 часа и колкото пъти мине покрай мен му навирам по една лъжица в устата.Лука разводнява секрета и отхрачването е по-лесно Peace

# 464
 Някой може ли да ми помогне с информация за болници, в които поставят  пейсмейкър?  Може и в лично съобщение. Благодаря предварително .

Общи условия

Активация на акаунт