Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 12

• 83 540
  • 782
  •   1
Отговори
# 375
   Искам да попитам дали по време на изпита разбереш, че си сгрешил на някой въпрос на листовките, можеш да се върнеш на дадения въпрос, за да поправиш грешката?

# 376
  • на Мелмак
Да, можеш!

# 377

Това е добре. Сигурно изпитът е като решаването на листовките в https://www.avtoizpit.com/

# 378
Курсът към БЧК беше всеки ден през седмицата, също и събота. Провежда се от 8.00 и 14.00 ч. Така беше преди няколко месеца. Аз се записах предварително по телефона, плаща се на място преди курса ( за съботните групи трябва да се плати през седмицата).

# 379
Карам самостоятелно вече две седмици. Мисля, че се справям добре. Дори днес за първи път карах по магистрала, а се страхувах,  че няма да се справя.
Но имам един проблем. Живея на улица с голям наклон. В паркирането тук свикнах вече, но ако се наложи да преместя колата и да направя обратен завой, мястото за това е ужасно. Винаги когато не се справям добре с това излиза един мъж от отсрещния блок, само ме гледа и ми се смее. А когато го няма аз се справям перфектно. Чувствам се ужасно. Cry

# 380
Диди, какъв по-точно е проблемът (с маневрата, защото другото е ясно)?
При наклон ръчната спирачка е безценна!

# 381
Проблемът е, че колата ми гасне. За да направя обратния завой трябва да я върна на зад, както при перпендикулярното паркиране. Маневрата я правя на полусъединител и натискам газта. Колата тръгва, но ми изгасва.

# 382
  • на Мелмак
Следващия път, спри, дай му ключовете на този съсед, да ти паркира колата той.

# 383
Момичета пред дилема съм и не знам как да постъпя...Април започнах шофьорски за 2-3 седмици минах теория и се явих на вътрешни и външни листовки, които взех от 1я път.След това дойде ред на практиката, бях нервна първи път все пак..Не допуснах фатални грешки, но ме скъсаха за точки и тогава инструкторът ми каза: "Ами книжката ще ти струва 150 лв. Допълнително иначе няма начин.."Реших, че няма да давам подкуп и се явих 2 път, отново бях скъсана.Реших да сменя фирмата и ме скъсаха 3 път...Чудя се дали има смисъл да се явявам повече.Дадох около 200 лв. За допълнителни часове, за да владея колата перфектно и да съм спокойна...Това са вече доста месеци...Мъжът ми ме обвинява постоянно и не знам има ли смисъл...Всеки път за точки да ме късат...Възможно ли е да изкарам практиката в друг град?

# 384
Да, може да се изкара в друг град. Мисля, че трябва да платиш изпита и 4 допълнителни часа.
 Мен два пъти един и същи изпитваш ме къса. Като втория път ми намекна за пари. След седмица се явих за трети път и взех изпита.

# 385
Следващия път, спри, дай му ключовете на този съсед, да ти паркира колата той.
Възможно е, да. Аз съм от София и имам безумно много допълнителни часове и от 2 месеца чакам за дата за изпита. 2 пъти ми дават дата и отивайки за изпит ми казват, че нещо е станало и няма да има изпит за мен... пропилях много време и пари и се ядосах последния път, взех си документите и намерих в друг град школа, където ми казаха, че няма да чакам.
Днес бях за първи път на курмуване там, другата седмица ще имам още едно курмуване и пак другата седмица ще е изпита.
Съжалявам, че подходих толкова наивно спрямо тези школи и инструктори! Оказа се, че всеки си има схема да ти взима парите... Моят през цялото време ми обясняваше как бил против подкупи и платени книжки (аз също съм против!), но това не му пречеше да ме кара да се чувствам неуверена и да взимам още часове. Накрая като видя, че няма накъде повече ми каза, че съм много добре потготвена и де почна с чакането за изпит и с лъгането за датите, между които пак се взимат часове, за да не забрАвя да карамм... Та така си ми прибираше парите "легално"...

# 386
...Възможно ли е да изкарам практиката в друг град?
Аз вече споделих за моя проблем с инструктора. Този въпрос ме подсети, че и това ми е вариант. Дори може би по-добър...

# 387
Някой знае ли след като се запишеш на шофьорски курс, колко време имаш за да го изкараш? Колко давност има? newsm78

# 388
Мисля,че няма давност. Само изпитите имат една година.

# 389
Да се похваля и аз след успешно взет практически изпит 😬 След 3месечно чакане за дата и изпит, взет от първия път. Направо ми олекна вече..

Общи условия

Активация на акаунт