Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 12

• 82 740
  • 782
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте!

Записвам се при вас Simple Smile Човек и добре да живее, решава да вземе книжка е случаят при мен Simple Smile Тепърва ще чета темата и ще се ориентирам, имам само един въпрос за начало: инструкторите за кормуване по район ли се търсят? Т.е. в района, в който живея ли следва да си търся школа?

мерси!

# 136
  • Варна
 Здравейте момичета. Първо на всички борещи се за документа успех и кураж. Няма  да се отчайвате и да се отказвате! На пътя има толкова идиоти,че чак се чудя кой луд им е дал книжка.
   Аз имам книжка от 23г.,но за тия години имам една година стаж след като я взех на 18 и до там. Тая година по стечение на обстоятелствата ми се наложи да започна отново. Няма не искам животът ме принуди. В началото бях картинка. Преди да се кача в колата си правех точен маршрут от къде ще мина,смятах на кое кръстовище светофарът има секция та да мина от там...абе голям цирк. Поне основните неща не се забравят със сигурност. Още първия път като се качих нямах никакви проблеми със спиране,потегляне скорости и т.н. Е....случвало ми се е да завивам на дясно с пуснати чистачки   Laughing Laughing Laughing/защото съм пернала лостчето по инерция/,но това се преживява. Едно нещо споделяте всички,с което категорично не съм съгласна. Не искам даскали до мен! Карам от първия ден сама. Даже в началото радио не пусках,за да си чувам двигателя. Трябва да свикнете да разчитате на себе си и собствената си преценка,а не да чакате някой да ви каже какво да правите. Инструктурът си е свършил работата. Изпитващия ви е казал,че ставате за шофьор така,че до тук с ученето от друг човек. Практиката ще ви научи на всичко,което трябва да знаете.

# 137
  • София по рождение
Здравейте,
малко тъпи въпроси, извинявайте!
- Документ за платени такси (за обикновена поръчка-31лв) - къде се плаща това и къде се подават изобщо документи за книжка?

# 138
Здравейте,
- Документ за платени такси (за обикновена поръчка-31лв) - къде се плаща това и къде се подават изобщо документи за книжка?
Таксата може да се плати: по банков път, чрез БП, Изипей или в КАТ чрез пос- терминал.
Документи за шоф. книжка се подават в КАТ.

# 139
  • София по рождение
Здравейте,
Таксата може да се плати: по банков път, чрез БП, Изипей или в КАТ чрез пос- терминал.
Благодаря! А знаете ли експресна поръчка колко струва и за колко време е готова книжката?

# 140
Не знам точно коя е експресна ,коя бърза,моята беше тази,която е ДО 10 ДНИ,беше готова на 3-я ден,струваше около 60 лв.с таксата от 6 лв.за банката 😡😠

# 141
Здравейте момичета. Първо на всички борещи се за документа успех и кураж. Няма  да се отчайвате и да се отказвате! На пътя има толкова идиоти,че чак се чудя кой луд им е дал книжка.
    Преди да се кача в колата си правех точен маршрут от къде ще мина,смятах на кое кръстовище светофарът има секция та да мина от там...абе голям цирк. 
 Едно нещо споделяте всички,с което категорично не съм съгласна. Не искам даскали до мен! Карам от първия ден сама. Даже в началото радио не пусках,за да си чувам двигателя. Трябва да свикнете да разчитате на себе си и собствената си преценка,а не да чакате някой да ви каже какво да правите. Инструктурът си е свършил работата. Изпитващия ви е казал,че ставате за шофьор така,че до тук с ученето от друг човек. Практиката ще ви научи на всичко,което трябва да знаете.

Аз съм същата ,преди да ида някъде предната вечер изучавам маршрута, улица по улица в Гугъл Стрийт ,ако може и в края на маршрута да си преценя къде и как ще паркирам....идеално! Луда работа! 😊

Също стигнах до извода,че сама си е най- добре,много по-спокойно съм,сама си преценя нещата,сама си излизам от ситуации както мога,а не някой отстрани само да ми дудне...." тези завои много така ги взимаш....,градско може и на 4та,стига с тази 3та...." и тем подобни! 😣

# 142
Здравейте,
Благодаря! А знаете ли експресна поръчка колко струва и за колко време е готова книжката?

Тук са таксите, но не виждам експресна за шоф, книжка
http://dbds.mvr.bg/Taksi_smetki/lichna_karta_pasport.htm

# 143
  • София
Няма експресна, само бърза.
50лв. +2лв. контолния талон. (без банковите такси)

Не знам точно коя е експресна ,коя бърза,моята беше тази,която е ДО 10 ДНИ,беше готова на 3-я ден,струваше около 60 лв.с таксата от 6 лв.за банката 😡😠

А кога си я получи?Когато излезе, че е готова, но не е минала датата която пише на картончето, може ли да си я вземеш?

# 144
Няма експресна, само бърза.
50лв. +2лв. контолния талон. (без банковите такси)

А кога си я получи?Когато излезе, че е готова, но не е минала датата която пише на картончето, може ли да си я вземеш?
Може

# 145
  • София
Благодаря, тя едва ли ще стане по-рано не все пак.  Whistling
Подадох документи вчера, дата ми за взимане е 20.12.

# 146
Благодаря, тя едва ли ще стане по-рано не все пак.  Whistling
Подадох документи вчера, дата ми за взимане е 20.12.
Тук си проверявам дали е готова, щом излезе резултат може да се получи

https://izdadeni.mvr.bg/nld2/nWeb2.nsf/fVerification

# 147
Здравейте! Записвам се за темата, защото съм под голям стрес с тези курсове и ще е хубаво,когато има с кой да споделям. Листовките ги взех за около 10 дни, но това кормуване много ме мъчи. Страшно трудно ми е всичко, кача ли се в колата и спирам да виждам и чувам, хахаха. Не знам дали е нормално да съм толкова притеснена, след като карам вече 10 часа. Дано до 31-вия да съм уверена в себе си най-накрая. Simple Smile

# 148
Не се безпокой,не си единствена. Аз съм на финалната права и още треперя като лист като се кача в колата. В началото мислех да се отказвам и тук момичетата ми дадоха много кураж. Никой не се е родил научен,така че давай смело,ако имаш желание ще се научиш Hug

# 149
Хора, да ви се похваля - днес си взех практическия, макар и от трети път. Радвам се много. Сега чакам с нетърпение книжката и самостоятелното шофиране, разбира се под зоркият поглед на съпруга ми в началото.

Общи условия

Активация на акаунт