Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това? ТЕМА 2

• 2 174 807
  • 36 877
  •   1
Отговори
# 6 450
  • MI
Този въпрос си го е задал единствено Орбан в цяла Европа. И си го е отговорил. Явно самите германци смятат, че "германец" е мръсна дума и има нещо нередно в това да се размножават германци.
Не е така, тук има няколко партии (и то не само крайни), които открито поставят въпроса, във Франция пък се прилага от десетилетия с успех такава политика. Затова ми е непонятно поведението на германците.

# 6 451
....

Аз пак да попитам - в Германия никой ли не задава логичния въпрос "А защо да не насърчим нашата раждаемост, вместо да внасяме милиони африканци и азиатци"?
Защото ще кряснат вресливите феминистки как се нарушават правата на жените. Германките отдавна са си извоювали правото ДА НЕ раждат , да избират да бъдат майки или не. Няма как да върнеш времето назад.
Най-много да се насърчи раждаемостта при по-необразованите. Peace

# 6 452
Затова ми е непонятно поведението на германците.
Поведението на германците е обяснимо - нали носят греха на Хитлер до девето коляно Mr. Green

Ако прочетеш някои изказвания на лидерите на зелената им партия, която дори има доста силно местно присъствие (и вероятно ще управлява заедно със социалистите), направо германската нация трябва да се изтрие от лицето на земята. А междувременно да се обезкървява по всеки възможен начин чрез изнасяне на капитала й към фалирали икономики и за издръжка на все по-голямо неработещо чуждо население.

Добре би било да е истина това за Франция, но предвид доста голямото вече чернокожо население дали тези политики не облагодетелстват предимно тях? Както у нас се случва с ромските братчеди?

# 6 453
  • MI
Защото ще кряснат вресливите феминистки как се нарушават правата на жените. Германките отдавна са си извоювали правото ДА НЕ раждат , да избират да бъдат майки или не. Няма как да върнеш времето назад.
newsm78 newsm78 newsm78 Хубаво имат право да не раждат, какво пречи на тези които искат да имат право (и помощ) да родят няколко? А и по-необразованите германци да раждат, пак е по-добре от внос на афганистанци. Повече шанс има да се образоват децата им.

Затова ми е непонятно поведението на германците.
Ако прочетеш някои изказвания на лидерите на зелената им партия, която дори има доста силно местно присъствие (и вероятно ще управлява заедно със социалистите), направо германската нация трябва да се изтрие от лицето на земята. А междувременно да се обезкървява по всеки възможен начин чрез изнасяне на капитала й към фалирали икономики и за издръжка на все по-голямо неработещо чуждо население.
Това сериозно ли?!!! Не разбирам немски, затова питам съвсем сериозно.

Не, във Франция си е стандарт семейство от средната класа, бяло, с три деца. Просто системата е такава че помага на жените да съвместяват работа и семейство...

# 6 454
....
Аз пак да попитам - в Германия никой ли не задава логичния въпрос "А защо да не насърчим нашата раждаемост, вместо да внасяме милиони африканци и азиатци"?
Германките искат да раждат, но финансово са много притиснати.
Аз вече споменах за семейства с деца няма никакви привилегии.
А ако си и академик, трябва едва ли не да си оставиш детето след 1-вата година
на цял ден в яслата и да работиш.
Пенсиите никакви ги няма.
Понякога се чака и по 2 години за място в детска градина, уж всеки има право, но ако ти дадат някоя на 20 км, отиди да работиш.
Другото е, че целодневни детски градини не са толкова много, пвечето са от 9 до 14 часа. Жените с деца са в много кофти положение при работодателите.
А и да си говорим откровенно, една жена с три деца и 40 часов работен ден, е как да стане. Нали трябва да се грижи и за децата. Казват, че възпитанието и грижата за децата е на родителя, не на учителя, е как да стане всичко това.
Жертваш се за децата на почасова работа например, а след това никаква пенсия.
Афд-то обещават подкрепа за семейството. Четох им Програмата за 2017.
Едно от предложенията беше за безлихвени или несколихвени заеми за семейства с деца, и с раждане на всяко следващо дете опростяване на част от заема.
А академички, които раждат деца по време на следването, ще им бъде опростен целият студентски заем.
И други такива неща.
Ще стане много интересно на изборите в Германия.
Според мен населението много се разгневи, че години наред спестяват и вземат от населението, а изведнъж правителството има пари за чуждите, а за собствените не.

# 6 455
Ако прочетеш някои изказвания на лидерите на зелената им партия, която дори има доста силно местно присъствие (и вероятно ще управлява заедно със социалистите), направо германската нация трябва да се изтрие от лицето на земята.
Зелените са единствено силни в Баден Вюртемберг заедно с Кречмар.
На миналите избори изгубиха много, СПД и те. А АФД- десните стигнаха в някои области 3-то място.

# 6 456

Това сериозно ли?!!! Не разбирам немски, затова питам съвсем сериозно.

Нели, напълно сериозно! И аз се шашнах, защото си живеех с мисълта как германците са шовинисти и националисти. Били са явно.

В предишната тема бях извадила отбрани цитати, ако държиш, ще потърся довечера.

Мадам, Зелените може да не са достатъчно силни на федерално ниво, но имат едни десетина процента и ги спрягат като почти сигурен партньор на SPD (които вероятно ще спечелят изборите) - дотолкова, че CDU-то може въобще да не стигне до управление. Ние имаме достатъчно примери как една малка партия със златен пръст получава несъразмерно политическо влияние при точните обстоятелства.

АфД не вярвам да минат 20-те процента на федерално ниво и всички ще са срещу тях. Рано им е още. Може би на следващите избори, но то тогава ще има много по-малко за спасяване.

# 6 457
  • MI

В предишната тема бях извадила отбрани цитати, ако държиш, ще потърся довечера.

Ако не те затруднява, ще съм ти много благодарна.  Hug Чудя се как в такъв случай някой гласува за тях?!

# 6 458
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
последните години наблюдавам около мен семейства от германци ( и двамата родители, местни, не нови) с 3 и 3+ деца.
в нашата ДГ има немско семейство с 5 деца - тризнаци и после още две едно след друго.
имам позната с 6 деца.

раждаемостта не зависи пряко от финансирането. повечето, които са решили да нямат деца са с добри позиции. не искат да си нарушават живота или кариерата, или и двете...

мъжът ми има приятел, който идва от семейство, в което са били 3 деца. той няма и не иска.
печели много добре.

# 6 459
Не знам кой още и как трябва да го каже, за да се прекрати това "спасяване" в Средиземно море. Времето се стопля и ако това безумие не спре, то онова лято по-миналата година, с тълпите газещи границите, ще ни се стори песен в сравнение с това, което ще последва.

Наистина ще ни се стори песен, прогнозата на ЕС за 2017 година: 6 млн. бежанци ще се опитат да достигнат Европа през 2017 год.

Статията е на норвежки, накратко:

Скрит текст:
Според класифицирани тайни документи на  германските власти за сигурност, 6 милиона бежанци ще се опитат да достигнат до Европа през средиземноморските страни. Това според германския вестник Bild, който разкрива прогнозите на немските органи по сигурността за 2017.

Според вестника 5 950 000 бежанци ще се стремят към бъдеще в Европа.
От Турция се очаква, че 2,93 милиона бежанци ще искат да достигнат Европа, а от Либия - 1,2 милиона  през 2017.

В момента 256,000 бежанци в Либия чакат да пресекат Средиземно море, според УНИЦЕФ .

Sylvi Listhaug - норвежкият министър по миграция и интеграция коментира доклада от Германия. "Виждаме чрез тази информация, че международното положение е много несигурно и ще има огромен натиск върху Европа, казва Sylvi Listhaug пред ABC News. "Норвегия е все по-привлекателна страна за икономическите имигранти, но ние ще гарантираме по-строги политики в областта на убежището и защита на нашите граници. Имиграционните либерали се борят упорито да омекотят норвежките  разпоредби и да ни притискат да приемем все повече бежанци, но тази политика не е приложима за нас", казва министърът и продължава:
- Сега е важно да стоим твърдо и непоколебимо,  да не се поддаваме на натиска на индустрията в областта на убежището, миграцията, либералите и медиите, опитвайки се да ни поучават с надеждата да променят и омекотят нашите по-строги разпоредби."

Ех, нерде Швеция, нерде Норвегия....

Преди бях постнала интервю и с норвежкия министър-председател (също жена), която предвижда шведски колапс в областта на убежището и миграцията и мерките, които Норвегия ще вземе ако бъдат окупирани границите ѝ...Жени-политици за пример, а не като шведските либерасти, водещи стараната си към

източник: http://www.abcnyheter.no/nyheter/2017/02/28/195281457/hemmelige- … nger-soker-europa

И сега за "любимите" ми афгани. Оказа се, че в Пакистан живеят 1,5 милиона регистрирани и 1 милион нерегистрирани афгани. Много от тях са второ или трето поколение бежанци с малка или никаква връзка с Афганистан.

Миналата година пакистанското правителство е наредило на всички афганистански мигранти и бежанци да напуснат страната, и според HRW досега са били изгонени близо 600 000 афгани от юли насам (правете си изводите щом и в Пакистан не ги искат тези талибани  Sick). Кампанията по прочистването продължава и тук страховете са, че тези изгонени орди ще емнат и те към Европата, защото нямат никаква или много слаба връзка с Афганистан...

източник: https://www.theguardian.com/global-development/2017/feb/13/un-ac … ome-from-pakistan

# 6 460

Този доклад трябва да го е писал някой без връзка с действителността или някой му е диктувал отгоре.

Не знам кой го е писал въпросния доклад, но Меркел ясно си каза, че иска 300 000 на година, дори тук в темата тази цифра беше коментирана. Е, сега разбираме какво Мама ни спести - цифрата е вярна, само не знаехме по колко...е, сега разбрахме 300 000*40 = 12 млн.

Като я видях тази рекапитулация веднага се сетих за това, което разказа в едно интервю още в началото на кризата Тома Томов за разговор, който е имал на някаква конференция по сигурност преди години с Кофи Анан.
Помня, че учудено възкликнал, че така германците ще ги претопят, а той му беше отвърнал, че защо пък Германия да не е мюсюлманска държава.

Та всичко това сме го коментирали, излизало е по-малко инфо, знае се, но никой не му обръща внимание и нещата  си вървят по план.

Колкото за Орбан още тогава ми направи силно впечатление и го повтарях много пъти - пресилената и рязка реакция да не допускат мигранти по Балканския маршрут беше много показателно, че си дават сметка, че не става въпрос само да дадем временен подслон на едни изстрадали хора.

# 6 461
Не знам кой още и как трябва да го каже, за да се прекрати това "спасяване" в Средиземно море. Времето се стопля и ако това безумие не спре, то онова лято по-миналата година, с тълпите газещи границите, ще ни се стори песен в сравнение с това, което ще последва. До тук слушам само идеи и добри пожелания, а трафикът си върви.
Шефът на "Фронтекс" критикува неправителствените организации, спасяващи нелегални мигранти в Средиземно море, че окуражават трафикантите на хора. Фабрис Леджери твърди в интервю за в. "Ди Велт", цитирано от БТА, че 40% от спасяванията в открито море се извършват от частни плавателни съдове, а не от международни мисии. Според морското право всеки в открито море е длъжен да спаси хора в беда, но това не трябва да се превръща в "подкрепа за престъпните мрежи и трафиканти", каза Леджери и посочи, че европейските кораби прибират мигранти все по-близко до либийските брегове.
"Това стимулира трафикантите да качват още повече мигранти на нестабилни лодки, без достатъчно вода и гориво", настоя той.
  от ТУК

Шефът на Фронтекс лъже като дърт циганин.
Зорът му е да не пропусне някого нерегистриран. Губят се сметките на извозените към Европа.  Naughty
И  Фронтекс ги товарят почти до либийския бряг. Частните плавателни съдове от тях са видели, а сега не им харесва. #Cussing out
Ако ги връщаха обратно, много от мореплавателите щяха да се замислят дали да вярват
на каналджиите. Thinking

# 6 462
А аз имам въпрос. Както се видя "клетите бежанци" могат безнаказано да преминават сухоземни и водни граници на ЕС. Както е известно, това все са наноинженери и ядрени физици. Логично сред тях да има и пилоти. Въпрос, ако нейде в трудно достъпни места в Сирия или Ирак представители на тези "бежанци" обявят пред вездесъщите репортери на CNN или белите каски, че е излетял военен транспортен самолет само с "жени и деца"в посока ЕС - дали този самолет ще бъде свален? Или ще ни предложат да печем курабийки и да се надяваме самолетът да не се забие в някоя АЕЦ?

# 6 463
Скрит текст:
А аз имам въпрос. Както се видя "клетите бежанци" могат безнаказано да преминават сухоземни и водни граници на ЕС. Както е известно, това все са наноинженери и ядрени физици. Логично сред тях да има и пилоти. Въпрос, ако нейде в трудно достъпни места в Сирия или Ирак представители на тези "бежанци" обявят пред вездесъщите репортери на CNN или белите каски, че е излетял военен транспортен самолет само с "жени и деца"в посока ЕС - дали този самолет ще бъде свален? Или ще ни предложат да печем курабийки и да се надяваме самолетът да не се забие в някоя АЕЦ?
Joy
Даже и да не е военен, няма да му се размине, ама тук на баламите се хвърля един розов, розов
пясък в очите. Вижте ни колко страдаме заедно с клетниците. ooooh! Twisted Evil

# 6 464
Из така мисля. За това ми е странно, в какво е разлика? "Бежанска"авиация би застрашила сигурността на ЕС , а милионната пехота - НЕ?

Общи условия

Активация на акаунт