Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това? ТЕМА 2

• 2 174 663
  • 36 877
  •   1
Отговори
# 6 600
Галантний, имало е доброволци, чела съм малко тукашна история
От там и е запазен на шведски изразът "на Шипка всичко е спокойно"

# 6 601
  • София
Румъния и Сърбия също участват в Руско-Турската Освободотелна война.

# 6 602
Явно имат много излишни пари, та се чудят как да ги хвърлят на вятъра.
...
Охраната на собствените външни граници на ЕС сигурно би струвала в пъти по-малко и би била много, много по-ефективна. Ама няма кой да направи разумното, нали ЕС трябва да се съсипва по всички начини.
Аз не знам къде е сметката първо да пускаш неограничено желаещи, и после да харчиш стотици милиони да ги връщаш. Ако ги оставиш пък, харчиш милиарди. Елементарно е - не ги пускаш.

# 6 603
Сметката е да се върти алъш-вериш. Един път печелят трафикантите и свързаните с тях сили в правителствата; после печелят държавните структури и "нашите" фирми от безумно раздутите бюджети за "интеграция" (а сигурно не малко чиновници прибират подкупи за осигуряване на сладките държавни поръчки). Същото е и с връщанията - тези пари се плащат на някого, нали? Всичко е за сметка на данъкоплатците, но на кого му пука?

# 6 604
Европа трябва да се стегне и сама да си пази границите от нелегални нашественици.
Tова би бил идеалният вариант, но според мен е неизпълним.
Проблемът на европейските държави е, че никоя не иска да отдели пари за това. Не са единни, нямат план, не работят заедно. Това ще бъде и единствената причина и за разпадането на Европейският Съюз. В добри времена са заедно, но в лоши не. А Меркел с това нашествие реши да покани толкова хора без да попита дали другите са съгласни и дори üървият и план беше да разпредели хората по държавите, но не и е получи. С това тя им показа, че не ги респектира.
А ако Европейският Съюз се разпадне, тогава няма въобще да има нашествие, защото бежанските лагери в Гърция и Италия са толкова мизерни, че никой не иска да е там. Гледах едно предаване с бежанци, те плащат за превоз до Германия, никой няма да плати за превз само до Гърция.

# 6 605
Европа трябва да се стегне и сама да си пази границите от нелегални нашественици.
Проблемът на европейските държави е, че никоя не иска да отдели пари за това. Не са единни, нямат план, не работят заедно. Това ще бъде и единствената причина и за разпадането на Европейският Съюз. В добри времена са заедно, но в лоши не. А Меркел с това нашествие реши да покани толкова хора без да попита дали другите са съгласни и дори üървият и план беше да разпредели хората по държавите, но не и е получи. С това тя им показа, че не ги респектира.
А ако Европейският Съюз се разпадне, тогава няма въобще да има нашествие, защото бежанските лагери в Гърция и Италия са толкова мизерни, че никой не иска да е там. Гледах едно предаване с бежанци, те плащат за превоз до Германия, никой няма да плати за превз само до Гърция.

Не съм съгласна само с болднатото. Напълно изпълним е вариантът и много по-евтин от настоящото пилеене на пари залудо. Не е проблемът, че никой не иска да отдели пари за охрана, а че една държава се опитва насилствено да натрапи на останалите своите гости. И не всички са съгласни с тази наглост. Ако имаше читави политици начело в Брюксел, те щяха да действат превантивно, защото тенденциите са видими от години. Щяха да организират желязна охрана на външните граници, а не да принуждават всеки да се спасява поединично и практически да унищожат най-голямото постижение на ЕС - Шенген. Щяха да притиснат със санкции съответните държави да си прибират боклуците, вместо сега да се унижават и да им се молят да направят нещо, което са длъжни и без това. А ако някой параграф им пречи да опазят европейското население, щяха да се погрижат своевременно за необходимите законодателни промени. Но всичко това са само добри пожелания. Очевидно настоящите не желаят да опазят европейското население, което ги е избрало и им плаща тлъстите заплати. Очевидно те целят да смачкат това население, да го обезкървят и да превърнат ЕС в една нестабилна, слаба и несъществена за световните решения територия.

# 6 606
При условие, че ЕС отделя толкова милиони за бежански лагери, депортации и какво ли не, по същия начин тези пари /реално доста по-малко/ може да ги дава за охрана на външните граници. Не става въпрос за отделяне на допълнителни средства от страните, а за преразпределяне на тези, които и без това потъват в бездънната яма. Че то само на Германия колко десетки милиарда й е струвало обгрижването на новите германци, тя най-много е заинтересувана да се пазят границите. По почина на Австралия намират някое място и ги настаняват там, ето им мирно небе, храна и подслон. Ако някой е чак такъв ценен специалист - кандидатства за убежище и където го одобрят - заминава. Както винаги си е било.

# 6 607

Няма такива данни, пък и не виждам причина шведи да се бият за руския император Александър II или за освобождението на един непознат за тях, балкански народ.

"На Шипка всичко е спокойно" - това е фраза от доклада на ген. Радецки до главния щаб.

Последна редакция: сб, 04 мар 2017, 18:43 от Γалантно Входящий

# 6 608
  • София
Има и такива огради...
„Внимание, внимание! Предупреждаваме, че сте на унгарската граница. Ако повредите оградата, пресечете границата нелегално или се опитате да я пресечете, това се счита за престъпление в Унгария. Предупреждаваме да се въздържате. Можете да подадете молбата си за убежище в транзитната зона!“ - това съобщение звучи от високоговорителите на английски, арабски и фарси. Транзитните зони са всъщност два гранични пункта, където законно могат да преминат до 10-ма имигранти на ден.
От новото съоръжение са завършени само 10 км. Остават още 140 км от границата със Сърбия, които да се оградят. Според запознати това ще се случи в следващите 2 месеца, защото с издигането на съоръжението са заети 700 лишени от свобода.
от ТУК

# 6 609
Електрошок?! Вай, вай, вай!

# 6 610
Вчера по новините съобщиха - цените на жилищата в Унгария, бележат най-висок ръст в цяла Европа. Явно ефект, заради многото германци, които си стегнаха куфарите и потеглиха на изток.

Ние пък сме на трето място в класацията  Mr. Green

# 6 611
Браво на унгарците
Така се прави, с твърда ръка, не с меки китки

Няма такива данни, пък и не виждам причина шведи да се бият за руския император Александър II или за освобождението на един непознат за тях, балкански народ.

"На Шипка всичко е спокойно" - това е фраза от доклада на ген. Радецки до главния руския щаб.

Не се изразих правилно
Не че фразата е шведска, но е навлязла в езика след тази битка
И се ползва и до днес, срещала съм я в статии

Не мога в момента да намеря къде го четох това за доброволците

# 6 612

Не съм съгласна само с болднатото. Напълно изпълним е вариантът и много по-евтин от настоящото пилеене на пари залудо. Не е проблемът, че никой не иска да отдели пари за охрана, а че една държава се опитва насилствено да натрапи на останалите своите гости. И не всички са съгласни с тази наглост. Ако имаше читави политици начело в Брюксел, те щяха да действат превантивно, защото тенденциите са видими от години. Щяха да организират желязна охрана на външните граници, а не да принуждават всеки да се спасява поединично и практически да унищожат най-голямото постижение на ЕС - Шенген. Щяха да притиснат със санкции съответните държави да си прибират боклуците, вместо сега да се унижават и да им се молят да направят нещо, което са длъжни и без това. А ако някой параграф им пречи да опазят европейското население, щяха да се погрижат своевременно за необходимите законодателни промени. Но всичко това са само добри пожелания. Очевидно настоящите не желаят да опазят европейското население, което ги е избрало и им плаща тлъстите заплати. Очевидно те целят да смачкат това население, да го обезкървят и да превърнат ЕС в една нестабилна, слаба и несъществена за световните решения територия.
Съгласна съм. Но причината според мен за това е, че всеки гледа да има спокойствие до следващият мандат и да си прибира заплаткаа, вместо да революционира нещата.
Държавите от ЕС само дискутират, но не могат да се разберат и накрая нищо не организират и нищо не правя.
Казаха по телевизията, че Германия е дала 30 милиона на Гърция за подобряване на живота на тамошните бежанци, след 6 месеца парите още не били изхарчени, а в банка за лихви.

# 6 613
Сметката за 2016 за обгрижване на главорезите
73 000 000 000 крони

# 6 614
Сметката за 2016 за обгрижване на главорезите
73 000 000 000 крони

Колко прави това в евро и колко е платил всеки баламурник в Шведско за това удоволствие?

Общи условия

Активация на акаунт