Времето си застудява, а на ЯНУАРСКОТО човече все по-тесничко му става. - Тема 6

• 56 932
  • 766
  •   1
Отговори
# 75
Аз от второто бебе имам на Евенфло. Имам и на Канпол от първото, но тя е за жени кърмили поне 1 2 месеца. На Авент ръчна съм ползвала, но с нея изцедих общо 5 мл. Измори ми се ръката.
За мен Евенфло е перфектна, но я няма в бг

# 76
  • NE
От ръчната помпа на Авент съм много доволна. Най-добри отзиви от електрическите съм чувала за Медела. Но зависи за какво ще е помпата. Ако е за стимулиране на лактацията и ръчна ще свърши работа, но ако е за постоянно цедене си трябва електрическа. Оптимален вариант е кърменето. Направо си е рахат като потръгне.

# 77
Е аз с кърмене си доизцеждах до 6 месец, после спрях да доизцеждам. Понякога има нужда, понякога не.

# 78
  • София
Мога да кажа, че и аз се мъчех с ръчната, а да не говорим за времето, което ми отнемаше цеденето. Спрях се на Медела мини електрик. Дано да върши работа. Все се надявам, че тоя път по-леко ще мине кърменето Simple Smile

# 79
Здравейте,
Крайно време беше да се запиша Simple Smile
Термина ми е на 01.01.2017г. Очакваме момиченце.
Това ще ми е второ детенце. Баткото е на 11 години и малко Simple Smile
Аз самата съм на 36.
Добре заварили, а сега се заемам да чета списъчета и теми Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 ное 2016, 14:28 от Bonka Dekova

# 80
Ох, обърках темите.  Crazy Но въпросите ми си остават актуални, де.   Joy Ще се радвам да се включите със съвет.  bouquet
Като стана дума, какъв матрак смятате да купите/ сте купили за вашето съкровище? Мненията в нета варират от обикновен дунапрен с елда/кокос за 60 лв до Магнифлекс за 200лв. Аз ще използвам една дървена кошара за едната стая, която си има нов матрак и друга сгъваема за другата стая, но трябва да взема нов матрак и съм в чуденка. newsm78
И за електрическа помпа за кърма се чудя- Авент или Медела? Сякаш вторите са по-предпочитани. Голяма каша ми е в главата, а нямам възможност да изчета дискусиите във форума.  Sad

# 81
Здравейте дами, да се отчета в този прекрасен слънчев ден- пия кафе навън и умирам от кеф, напазарувах за беба вече и остава креватче, матраче и одеалце, та и мен ме вълнува какъв да е матрака. Да се оплача- в четвъртък вечер до вчера следобед бях с ужасни контракции, стигнаха и до болезнени и ходих да ми дадат ударен магнезий. Не знам дали ще изкарам до Януари, а терминът ми е на 31ви- шубе ме е вече и от раждането. Мрънках, сега ви желая на всички страхотен уикенд!

# 82
Помпа купих ръчна на Авент, абсурд да дам 200+ лв за електрическа. С предното бебе ми свърши добра работа. С първото ползвах една на Чико, това беше ужасът на ужасите, толкова болеше... На ръка ми беше по-лесно да изцеждам.
Матрак взех от ИКЕА за 50лв, другите деца са спали на кокосов матрак, не знам каква марка. Не виждам някаква разлика.

# 83
  • София
Моя матрак също не е специален, беше май на Лорели. За кошарата ползвам сгъваем и лесно преносим, на него е спало детето също дълго време. Според мен няма особено голямо значение, малко са преувеличени тези работи с матраците...

# 84
  • NE
Нашата кошара е от дървените, но няма нива и само това отчетох като недостатък. Матрака е български, че кошарата е нестандартна и трудно намерихме правилните размери. Общо взето кошарата при нас се използва много малко време и не виждам нужда от сериозна инвестиция.

# 85
Кошарата, която избрах беше с някакъв матрак в комплект. Обачееее... като видях, че е само някакъв дунапрен и го смених с кокосов матрак, който струва 46лв. Надявам се да е удобен за бебо  Simple Smile newsm78

# 86
Привет, мамчета!
Преди няколко дни бях на преглед,при нас всичко е наред,бях много изненадана, когато разбрах,че съм качила само 1 кг.от последния преглед преди месец.    Laughing     Очаквах нещо по-шокиращо... Ще видим след седмица как ще е  Rolling Eyes
Искам да се оплача за моя крак,който от няколко дни ме побърква от болка схванат мускул може би, но само масажите и разходките ме успокояват... А бебчето бута, рита, хълца, забавлява се ... Grinning Heart Eyes 
Желая на всички мами повече спокойствие и търпение, по- малко киселини ( аз ги убивам с ябълки)  и едни здрави и красиви бебунки!!  Hug

# 87
За матрак още не съм гледала , но не мисля да е скъп и май ще е от тези с кокос ... а аз щях да ви питам за бибероните -физиологичен или анатомичен ? Мисля да е силиконов , но съм в чуденка  newsm78 или да взема от двата вида за всеки случай? 😀

# 88
  • София
За матраците - поръчах си креватчето и в него си е включен обикновен дунапренен матрак. Ще пробвам с него като за начало. Имам доволни приятелки от дунапренените, ако ли не, много лесно ще взема друг.
Залъгалки съм взела една каучукова на Нук и силиконова на Авент. Всички, които срещнах на пазара, бяха ортодонтични или както там се водят.
За бибероните мисля да ползвам само Калмата на Медела, да не се учи много на шише.

# 89
Бонка, добре дошла  bouquet Виждам, че си от СЗ и ще използвам случая да те питам за евентуални по-пресни впечатления от болница "Тракия"  - бившата "Иван Рилски". Първото си детенце родих там преди почти 7 год., сега пак за там съм се наканила да ходя, но все още не съм отишла на преглед там, а и да видя евентуално какви са промените, та в общи линии ме интересува дали все още е същата цена раждането, както и отношението да не се е променило, тъй като бях изкл. доволна тогава. Ако имйаш нещо да споделиш по въпроса, ще се радвам много  Hug

Общи условия

Активация на акаунт