Нашите кухни - 66

• 114 442
  • 772
  •   1
Отговори
# 240
Мен ми монтираха кухнята, но за съжаление още не мога да си я ползвам - сифона дойде счупен и утре ще си получа новия. После предстои голямото чистене и подреждане, и ако остане време - ще понаправим осветлението. Надявам се вдругиден да мога вече поне едно кафе да си сваря, че цял месец и това не можех да направя.

# 241
Здравейте! Имам един проблем, който от 2 месеца не мога да реша, затова ще се допитам и до вас Simple Smile
Място (и вече пуснат контакт и един много дебел "кабел") за климатик имаме на 2 съседни стени, на които ще бъде хладилникът. Проблем ли е климатикът да е над него, ако не се насочва да духа надолу?
Има вариант да се премести климатикът над ТВ, но не ме устройва, защото ще духа към дивана и защото трябва да се пробие бетонна шайба.
Слага се върху хладилника ли този лист? Залепва ли се, откъде се купува? При нас климатикът е над хладилника и направо си духа в него...Притеснявам се

Здравей,
при нас е малко по-различно, но ММ мисли да сложи лист вата с алуминиево фолио, с каквата обличат булото на камините за изолация, изрязан по размер, за да отразява ако стигне някаква топлина и да не нагрява.

# 242
Здравейте! Имам един проблем, който от 2 месеца не мога да реша, затова ще се допитам и до вас Simple Smile
Място (и вече пуснат контакт и един много дебел "кабел") за климатик имаме на 2 съседни стени, на които ще бъде хладилникът. Проблем ли е климатикът да е над него, ако не се насочва да духа надолу?
Има вариант да се премести климатикът над ТВ, но не ме устройва, защото ще духа към дивана и защото трябва да се пробие бетонна шайба.
Слага се върху хладилника ли този лист? Залепва ли се, откъде се купува? При нас климатикът е над хладилника и направо си духа в него...Притеснявам се

Здравей,
при нас е малко по-различно, но ММ мисли да сложи лист вата с алуминиево фолио, с каквата обличат булото на камините за изолация, изрязан по размер, за да отразява ако стигне някаква топлина и да не нагрява.

MM го измисли понеже фолиото отразява топлината, а ватата е много добър изолатор. Остана му парче от камината, която преправя след майсторите специалисти. При нас отпред има корниз, който скрива листа вата и ще облепи ръбчетата с алуминиево тиксо, за да изолира ватата и да не се разпрашава.
Ето за какви материали говоря:
Скрит текст:

# 243
Мерси много! Ще ги покажа утре на съпруга ми. Дано се съгласи да го направи

# 244
  • София
Въпрос към Шадоумен и всички останали: на каква дебелина термоплот се монтира индукционен плот?

# 245
  • Раковски
При 2 см (например камък) или 3 (ПДЧ) има вероятност да опре във фурната ако е под котлона, на 4 см няма проблеми.

# 246
  • София
Благодаря. Защото ми твърдят, че дебелината на индукцията не бива да надвишава 38 мм, да де, ама няма по-тънък индукционен плот от 5 см. и да, фурната ще е под котлона. Ще бъде обикновен термо плот. Проблем има ли за монтажа на индукцията на обикновен термо плот според теб, шадоу? Трябва ли да се съобразява нещо?

# 247
  • Раковски
 В нас сме с индукция на 4 см плот (пдч), над фурна. Понякога се появява един проблем и той е след като жената е готвила много на фурната и поради загряването и се включва защитата на котлона и не тръгва.

# 248
  • София
Добре, а може ли да се разминат индукционния плот и фурната, или да се разменят местата, да се сложи някой шкаф отдолу под плота, например?

# 249
  • В полите на Витоша :)
Може, защо да не може? Въпросът е дали визуално ще ти харесва.

# 250
  • Бургас
Добре, а може ли да се разминат индукционния плот и фурната, или да се разменят местата, да се сложи някой шкаф отдолу под плота, например?

Може. Ако имаш възможност сложи фурната на високо, в колона. Много е удобно да не се навеждаш. Grinning

# 251
  • София
Да, и на мен много ми харесва, но нямам място за такива екстри.
Въпросът ми е другите потребителки с индукционни плотове над фурните имат ли проблем с прегряване? Някаква хватка не може ли да се направи, така че да се монтира на нормален термоплот и върху фурната?  newsm78

Последна редакция: вт, 13 дек 2016, 16:14 от nonsense name

# 252
  • Варна
Моята кухня е нова, ползвам я от 3 седмици само, но не виждам проблем. Плота е индукция, върху фурната е. Плота е стандартен термоплот на Кроношпан.
Не гледах докато монтираха, но никой не е споменал за проблем или евентуално неудобство.

# 253
  • Раковски
 Кухненския плот в случая няма значение марката, тези котлони изискват повече охлаждане и когато липсва се включва защитата, ся може нашия да има някакъв дефект, но се изявява след сериозно печене на фурна.

Ето линк с инструкции на една марка.

# 254
Здравейте. Въпроса ми е малко тъп, но как свикнахте с индукцонните котлони? Сестра ми имаше единичка и винаги се оплакваше че докато се обърне манджите и загорявали. Wink
 Joy newsm78

Общи условия

Активация на акаунт