Нашите кухни - 66

• 114 369
  • 772
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте! Отново искам помощ! Кухнята ми е готова (бяла, с "дървен плот", харесвам си я, мила ми е Simple Smile ), но майсторът иска да ми сложи сива/алуминиева водобранна лайстна, която въобще не ми се връзва! Той казва, че белите водобранни лайстни били от пвц/пластмасови и не били качествени. Някакви идеи за хубава, тънка, бяла водобранна лайстна?!  bouquet

Купуваш спрейове - грунд, бяла боя и някакъв защитен лак и си боядисвате металните лайсни преди монтажа Grinning

# 271
В Икеа няма ли дервени лайсни? Или Баухаус имат дървени лайсни, които могат да се лакират, импрегнират и т.н., т.е. не са обработени. Хич не ги харесвам пвц и металните, особено на дървесен декор. В краен случай Шадоу беше показвал преди време едни много мънички хромирани лайсни.

Последна редакция: чт, 15 дек 2016, 09:58 от drago_2008

# 272
  • Раковски
Бяла водобранна лайстна (материал алуминии) има в Каме.

# 273
Страхотни сте! Благодаря много  bouquet

# 274
  • Sofia
Здравейте, отдавна чета темата, но сега се включвам. Поръчахме си кухня от Айко. Много си я харесвам. Изпълнението и материалите са добри, но има един огромен пропуск. Мивката се намира на ъгъл и смесителя е на 15 см. от ъгъла. Сега си представете колко е трудно да се мие. Говорихме няколко пъти с проектанта. Той не вижда голям проблем. Взехме си доста дълъг смесител, но пак е неудобно. Няма как да се издърпа наляво, защото има миялна, а пък ако се обърне отива още по-навътре. Имате ли някакви идеи дали изобщо може да решим проблема? Не знам дали цялата история е за рекламация, защото в крайна сметка сме се съгласили още като сме одобрили проекта.  Cry
https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

# 275
  • София
Здравейте, отдавна чета темата, но сега се включвам. Поръчахме си кухня от Айко. Много си я харесвам. Изпълнението и материалите са добри, но има един огромен пропуск. Мивката се намира на ъгъл и смесителя е на 15 см. от ъгъла. Сега си представете колко е трудно да се мие. Говорихме няколко пъти с проектанта. Той не вижда голям проблем. Взехме си доста дълъг смесител, но пак е неудобно. Няма как да се издърпа наляво, защото има миялна, а пък ако се обърне отива още по-навътре. Имате ли някакви идеи дали изобщо може да решим проблема? Не знам дали цялата история е за рекламация, защото в крайна сметка сме се съгласили още като сме одобрили проекта.  Cry
https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

Аз от тази снимка не виждам проблем за миене на съдове на тази мивка.
Ти какво имаш предвид?

# 276
  • Sofia
Прекалено много трябва да се протягаш за да стигнеш до водата, а шкаф от дясно пречи

# 277
Единственото, което може да се направи, е да си намерите някоя по-екстендната батерия.

# 278
  • Бургас
Завъртете мивката обратно, отцедника да е от ляво.

# 279
  • Раковски
Този монтаж на мивка не бих препоръчал заради появилите са неудобства, а и ако има малки деца е още по-сложно. В случай според мен нищо не може да се промени, или да кажем с подмяна на мивката (трябва да е със същите размери или малко по-голяма) и да има място за отвор на смесителя в дясно, но няма да е лесно.

# 280
Завъртете мивката обратно. Отцедникът да се пада в ляво.

# 281
  • Раковски
Единственото, което може да се направи, е да си намерите някоя по-екстендната батерия.

На този сместел врътката е още по-далеч. Ако се обърне мивката се печели някъде около 10см.

# 282
  • София
Ако се завърти мивката, с изместване малко на ляво трябва да се смени и плота. А и не може да се измести коритото кой знае колко наляво, т.к. имало миялна там. Мисля, че както вече се спомена - смесител с издължена част отпред е единственото, което може да се направи. А - и факта, че има миялна да действа успокоително - все пак поне за съдовете няма да се ползва мивката Simple Smile.

# 283
Останах с впечатление, че пречи не врътката, а това къде пада струята. За мен обръщането на мивката е по-зле, батерията ще е близо, но струята ще пада далеч и като миеш ще трябва да се протягаш неприятно. Но всеки сам си решава. Иначе и аз първо за обръщане си помислих, но после реших, че не е добра идея.

# 284
  • Sofia
Ако се обърне обаче коритото отива още по в дясно, защото отдолу има две страници и няма място за смесителя. Обещават ни, че ще стане по-зле, защото десния шкаф пак ще ни пречи, а и самото разкачане ще е много сложно, защото цялата кухня е лепена. Да не говорим, че и мивката с този силикон не знам как ще се свали. 
Иначе това е стария смесител, а сега има нов сравнително по-дълъг.

Общи условия

Активация на акаунт