Нашите кухни - 66

• 114 409
  • 772
  •   1
Отговори
# 255
Ето една схема за вграждане на фурна и котлон
http://ttsanov.snimka.bg/other/kuhnq.832161.37658233
Ако са спазени изискванията от мон. схеми не трябва да има проблеми
Никога не затваряйте фугата която е показана в кръгчето от там излиза топлия въздух

# 256
  • DE
Аз си обичам индукцията и в двата ми апартамента съм с такива. Само палачинки не мога да правя, но имам един подвижен електрически който вадя при нужда  Grinning
Бързо загрява, лесно се почиства, регулирам лесно температура, максимално енергийно ефективен.

# 257
Благословена няма никакъв проблем с индукцията , просто ястието завира и намаляваш степента фиксираш времето и забравяш. Никога не ми за гаря. И палачинки правя по този начин и мекици също.

# 258
  • София
Нямам никакъв проблем с палачинките на индукция аз.

Иначе съм давала монтажните схеми на майстора и явно са спазени, защото няма проблем, даже този плот е от тънките обикновен термо-плот.

# 259
  • София
Много благодаря на всички за написаното! Отдъхнах си.  Hug

# 260
При мен котлоните и фурната са на различни места, защото исках да употребя едно място с по-малка дълбочина и си обърнах котлоните хоризонтално Grinning Не мисля, че ще имам проблем. А когато са едно под друго, не може ли фурната да се сложи няколко см по-надолу и да си има това празно пространство за охлаждане?

# 261
Mерси за отговорите. Може би ще взема смесен плот с индукцион и с обикновени стъклокерамични.  Wink

# 262
  • Раковски
А когато са едно под друго, не може ли фурната да се сложи няколко см по-надолу и да си има това празно пространство за охлаждане?

Може, ама се получава голяма дупка между плота и фурната и трябва да се крие, че хич не е хубаво за гледане.

# 263
  • Варна
Аз гледах на едната монтажна схема, че се оставя отвор отзад на гърба в горната част и то доста широк, Не е ли това начина да се осигури вентилация и охлаждане?
Защото аз отвор между фурна и плот не съм виждала да има. Погледнах моята, има 2мм между стъклото/че е стъкло цялата/ и плота, т.е. все едно няма.

# 264
  • Раковски
Виж линковете които са оставени от мен (стр 16) и 4efits, трябва да си има някаква фуга (между долния край на плота и горния край на фурната) зададена от производителя, посредством фугата се охлажда фурната и ся индукцията.

# 265
  • София
Вкъщи сме с индукционен котлон над фурната, плота е 38 мм дебел - стандартен термоплот, м/у плота и фурната има около 10 мм фуга, такова беше изискването от монтажната схема на котлона. На шкафа с фурната не се слага гръб, така че спокойно всичко се вентилира, никога не ми е прегрявал котлона при работеща фурна.

# 266
  • София
Здравейте. Следя от известно време темата за кухните тъй като ми предстои догодина тази както приятна, така и отговорна задача. Освен кухня обаче ще правим цялостно обзавеждане. Има ли някой опит с архитект и фирма за изготвяне на проект? Как протича цялата процедура по проекта, какво включва и предлагат ли и завършване накрая,както и  не на последно място някакви цени за  проектирането.

# 267
Захарно цвекло, мои близки си правят ремонта с архитекти, които се явяват и надзорници на проекта. Самият проект за ремонта е около 4500 лева, а цялата сума за ремонта е около 50000. Май майсторите с които работят са по-скъпата част на проекта, а качеството на изпълнението е #CrazyРазбира се става въпрос за основен ремонт на голямшко жилище. Но все пак 6 месеца вече без да му се вижда края - започнаха юли и са до под кривата круша. Така, че добре си помисли какво и как да направиш.

# 268
  • Раковски
Ако имаш възможност хващаш един дизайнер и после ако има проблем държиш него отговорен, инак си подбираш майстори по собствено усмотрение. И в двата случаи ще има компросмиси.

# 269
Здравейте! Отново искам помощ! Кухнята ми е готова (бяла, с "дървен плот", харесвам си я, мила ми е Simple Smile ), но майсторът иска да ми сложи сива/алуминиева водобранна лайстна, която въобще не ми се връзва! Той казва, че белите водобранни лайстни били от пвц/пластмасови и не били качествени. Някакви идеи за хубава, тънка, бяла водобранна лайстна?!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт