Нашите кухни - 66

• 114 094
  • 772
  •   1
Отговори
# 165
  • Раковски
Като гледам мивката ми се струва, че е за монтаж на камък или подобно нещо понеже няма място за отвор на смесителя, ако е пдч плот ще трябва да го пробивате и смесителя в дупката...

# 166
  • Варна
Камък е плота, там ще е монтиран смесителя.

# 167
  • София
Искам да попитам за лед осветлението.
Предлагат ми да се вгради в ъглов алуминиев профил.
http://kolosbg.com/prod.php?id=2395

Според вас как е по-добре? Ъгловият профил, който се монтира между горния ред шкафове или вграден, който се монтира отпред на горния шкаф?

# 168
  • срещу двата комина :)))
скоро ще трябва да правя кухня, може ли да ми препоръчате фирма или майстор , от който сте доволни  Hug за София става въпрос, може и на лични  Hug

# 169
http://www.rapidgroup-bg.com/
ама е скъпичко, но пък са перфектни Peace

# 170
В новата ми кухня ни се събира много вода между мивката и гърба на кухнята. Плота е термоплот,а гърба е стъкло лакобел. При такава комбинация проблем ли е тази вода която се събира? Трябва ли да сложим водобранна лайсна ? Виждам че има силикон който успутнява но ме притеснпва с времето да не текне вода надолу

# 171
Тези водобранни лайсни само алуминиеви ли са, има ли вариант за нещо в кафяво ? newsm78

# 172
Тези водобранни лайсни само алуминиеви ли са, има ли вариант за нещо в кафяво ? newsm78

Има каквито ти душа иска.

# 173
Слагай нещо щото ще почне да мухлясва у нас така стана, моята е стара де, ама все пак..

# 174

Има каквито ти душа иска.

Супер! А може ли линк, че аз намирам само алуминий и инокс  Sad

# 175
Не може да бъде, в гугъла колкото искаш newsm78

http://parketibile.com/articles.php?article_id=105

# 176

Много ти благодаря !  Grinning  bouquet

# 177
Здравейте на всички! Казвам се Блага и съм от пловдивския край. Ако ме приемете в темата ще ви запитвам често, а и ще давам предложения от пинтерест.От малка много обичах да обзавеждам, дори исках това да уча. Сега съм изправена пред 3 предизвикателства, които ме радват много, но и ме плашат. Четох повечето от първите теми, много съжалявам че поста ми ще е по-дълъг. През новата година ми предстои обзавеждането на моята нова кухня при съпруга ми, друга, в дома на майка ми, където е приобщен и балкона и ще се прави запушване с итонг и изолация първо, както и по - нататък, малка кухня във втория ни апартамент, който ползваме за гости.
Скрит текст:
Много се вълнувам и съм напълнила телефона с хиляди снимки. Joy Дори си изтеглих едно калпаво приложение за да направя 3д проект. Ще се опитам да кача проекта тук.  Винаги съм харесвала рустикален стил, класически, но от скоро луднах по шаби шик детайли в кухнята, като перденца на рози, декупаж елементи. Но мм и аз не харесваме другите очукани детайли от стила.

Така от гледане, не спане до 4 часа през ноща и въздишки се стигна до компромисен вариант за моята кухня: модерен кънтри стил, рустикален но в някакъв светъл пастелен цвят, не от дърво, също така модерен стил с два цвята на шкафчетата, контрастиращ цвят на стената, стъклено гръбче.

Не харесвам тези нови вкопани дръжки и сега модерните бели кухни, дори мразя този цвят(и в трите кухни преди е било бяло), както и тези ръбове за хващане, предпочитам модерни дръжки. Двете кухни ще бъдат много натоварени, а онази третата за гости.
Кухнята ще е по поръчка. Дължината и е около  4.7 м, ширина около  3 м. Относно цветовете на стената, все още не съм стигнала до избор, но харесвам тревисто зелено, органично зелено, бледо оранжево, топло жълто, прасковено, топло розово, кайсиево, бежово, изобщо топли уютни цветове. За шкафовете мисля да са само  не ярки цветове.
Много ми харесва идеята за плот от гранит или технически камък. За гърба не харесвам тези термо  гръбчета, дори  от снимката на мои познати преди да ги ползват, само от пръстите на работниците седят на петна. Нито плочки харесвам, но сега като гледам този кънтри стил е на едни много ситни. Ще умувам.
Очаквам вашите предложения и различни идеи. Особено съм очарована от някои имена тук, които разбрах че са кфалифицирани майстори, Шадоуман, Чефитс, Ифко. Мисля че пропускам още двама трима, извинете ме. Искренно ви благодаря че отделяте време да консултирате хора като нас!  bouquet Според мен дори трябва вече да ви плащаме, 66 теми, пълни с много съвети! bowuu
Признавам си че изобщо не разбирам от плоскости. Имала съм сблъсък само с пдч. Никак не харесвам как се разлепват по кантовете.Моля за отговори. newsm78
1. Моля за всеки един  мдф вариант с фолио, с лак, с акрил и другите варианти да обясните какви са предимствата и недостатъците?  И може ли да сложите снимка за съответния модел как изглежда? Колко време максимум издържат?
Искам да сложа вратички, но не знам какви точно като материал, но да издържат поне 7-8 г. Wink

2. Харесвам едни вратички които са оъглени допълнително по краищата. Дали няма да се ожулат повече заради повечето се създали ъгли?

3. Гърба или цвета на покритието трябва ли да се съчетават с нещо, примерно с цвета на плота?  Много ли ще затваря кухнята ако и плота и гръбчето са от гранит в един цвят?

4. От къде в цялата страна може да се намери гранит, в повече разцветки?  

5. За моята кухня може ли да сложа остров, който ще използвам и като маса за хранене? Ще стане ли добре ако вместо ъгъла до вратата сложа там острова?

6. Какви други варианти на разположение ми предлагате освен дадените от мен? Ще е удачно ли да използвам и другата стена и там да има плот и само  2 или  3 шкафа, като добавя телевизор?

7. Как да добавя примерните си проекти и снимки туk от телефона?

БЛАГОДАРЯ МНОГО! bouquet Hug newsm51

Последна редакция: чт, 01 дек 2016, 21:57 от Blagoslovena

# 178
  • Варна
Аз не исках ПВЦ лайсна и сложихме черна алуминиева. Без лайсна е хубаво но при термоплот няма как, тази която избрахме ми харесва. От тези
Скрит текст:
Ако избереш цветна ПВЦ, питайте и какви тапи и ъгли има, останала съм с впечатление, че не за всички има от същия десен и става ... шаренко. Wink

# 179
  • По света и у нас
  Здравей, Blagoslovena! Добре дошла при нас. Simple Smile Би ли пуснала линка отново, защото в този вид при мен не се отваря. Аз също харесвам кухните в селски стил и съм любопитна да видя плана. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт