Нашите кухни - 66

• 114 401
  • 772
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте момичета!
Тъкмо правим ремонт в кухнята и имам нужда от съвет/мнения.
Кухненският ни плот и гръб ще са от естествен камък. По тази причина се насочихме към вграждане на мивка под плота с едно корито, от гранитен материал. Гледахме в един магазин на Шок и на Бланко, но ми се струват малко скъпички. Виждам в интернет , че има и по-евтини подобни, но на други марки.. Малко ми е трудно да преценя към кои да се насоча. Та въпросът ми е някой има ли впечатления и мнение за съответните мивки и съответно заслужава ли си да се дадат толкова пари или да минем на по-евтин вариант за мивка  Thinking Благодаря предварително за помоща Peace

Пирамис и Тека гледах като по-евтини варианти...
Какви марки сте гледали?

# 301
Какви тави да миеш, нали каза, че имаш миялна? newsm78
Малка е...45 см. Не всичко ще влиза

и аз имам такава миална, няма тава, която да не влиза  Peace
Не миална 45 см, а коритото на мивката сега е 45 см и мисли дали има мивка с по-малко корито и пак толкова широка с отцедника Simple Smile

# 302
  • София
Какви тави да миеш, нали каза, че имаш миялна? newsm78
Малка е...45 см. Не всичко ще влиза
Не малка. Предполагам горната кошница се маха даже. Влез в темата за миляните и ще видиш, че много хора, които имат този размер, си мият тавите, дори и "фабричните" на фурните в такава миялна.

Edit: Ако правилно съм разбрала - миялната е 45 см.? или?

# 303
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте.От днес съм в избор на цветове и плотове за кухня и тотално се обърках.
За плот (без гръб, там имам плочки) си харесах цвят на Кроншпан, но като чета мнения качеството изобщо не е добро.Да, но повечето плотове са светли, а аз искам черен с частици.Нещо от този тип:

Съвети за някоя марка?
Гледах на Kastamonu (този от снимката), Akritas.Също на Икея има подобен черен мрамор.Предлагат ми Egger, но пък цветовете не са точно търсените.

# 304
  • Sofia
И мивката и миалната са 45 см  Laughing

# 305
  • София
Ние сме с плот и гръб на Кроношпан, ползваме кухнята от 3 месеца, нямам никакви забележки към тях, много съм доволна  Peace

# 306
  • Раковски

Пирамис и Тека гледах като по-евтини варианти...
Какви марки сте гледали?

Взимай смело и не се притеснявай, горе-долу при гранитните мивки нещата са почти едни и същи.

# 307
Привет на всички, от две седмици се мъча в/у един проект на кухня но нещо не ми допада и се нуждая от идеи и критика. Помещението е с размери д/ш/в съответно 2,36 /1,33/2,53 м/ обединени две малки помещения/, отпред и отляво коридор имаше две врати но ги затворихме и избихме отвор м/у хладилника и щранговете.В помещението трябва да се разположат хладилник/свободностоящ/, пералня/свободностояща/, миялна машина/за вграждане/ на 45,мивка, фурна, котлони и аспиратор така че да се получи максимален работен плот и задължително шкаф с чекмеджета.Пералнята е под МВфурна но фронта и е в коридора.
Ето проекта с различни
точки http://ttsanov.snimka.bg/other/kuhnq.832161.37661030
Ако имате някакви идеи забележки казвайте защото скоро ще трябва да се прави/за ново година ще сурвискам по здраво за да съберем повечко пари за материали/

# 308
Привет на всички, от две седмици се мъча в/у един проект на кухня но нещо не ми допада и се нуждая от идеи и критика. Помещението е с размери д/ш/в съответно 2,36 /1,33/2,53 м/ обединени две малки помещения/, отпред и отляво коридор имаше две врати но ги затворихме и избихме отвор м/у хладилника и щранговете.В помещението трябва да се разположат хладилник/свободностоящ/, пералня/свободностояща/, миялна машина/за вграждане/ на 45,мивка, фурна, котлони и аспиратор така че да се получи максимален работен плот и задължително шкаф с чекмеджета.Пералнята е под МВфурна но фронта и е в коридора.
Ето проекта с различни
точки http://ttsanov.snimka.bg/other/kuhnq.832161.37661030
Ако имате някакви идеи забележки казвайте защото скоро ще трябва да се прави/за ново година ще сурвискам по здраво за да съберем повечко пари за материали/
Първото, което  се сещам е да внимавате с мивката как ще дойде, да не стане като при потребителката от предните страници с отдалечената батерия дето не ѝ е удобно да мие...
Второто е фурната долу в краката ти точно до мивката. Нашата фурна ужасно много духа и не мога да представя да стоя да мия и да ми духа в краката. Вашата разбира се може да не е от тези, но имай предвид ако нагрява или духа. Предполагам врата на миалната ще се отваря без проблем и е сметнато къде ще е канала, за да не избутва нещо и в случай, че хладилника пак така ще стърчи напред.
Харесва ми как вместо глух шкаф сте бутнали пералнята.

# 309
Благодаря drago_2008, мивката за сега се очертава да е кръгла и ръцете ни са дълги, водите и каналите са точно под коритото на проекта единствено ме притеснява пералнята 
Фурната духа недуха няма къде другаде/ или до хладилника или в колона на същото място.
Вратата на миялната - шкаф- 58 + бленда 3 + страница  2 - 63 см а хладилника е дълбок 60 см

# 310
Здравейте! Включвам се в темата. Simple Smile Засега нямам въпроси, но ще ви следя. И за да не е спам, лятото си купихме мини кухня от BAUHAUS.
Скрит текст:
Имаме свободна стая на първия етаж, която преди е била кухня, и решихме да я направим и сега такава. Със сигурност не са най-удобните, но за сам човек става. Купихме и нов диван, и масичка, уютно се получи.; )

# 311
  • Countryside
Аз след 726364 смени по въпроса, реших за гръб да сложа плочки, даже харесах, трябва да ги поръчам само. Плотът ще е от материал кера и струва половин кухня Rolling Eyes обаче бил супер-дупер здрав и мивката е отлята от същия материал. Стои много красиво без мивки, силикони, отцедници и т.н. сега остава да доуточним цветовете и материалите и се почва.

# 312
Здравейте пак!
Не намерих във форума да има актуална тема за аспираторите Cry
Моята чуденка е дали си заслужава да се дадат повече пари за безшумен и мощен аспиратор от рода на Фабер ? Моя ще е за пълно вграждане. Чудя се дали да отложа кухнята с още една заплата и да инвестирам в аспиратор или какъвто и да се сложи е все тая. Имам предвид , че помещението ми е около 30 квадрата.

# 313
  • на Мелмак
Отложи с още една заплата , друго  си е да не ти мирише на манджа и да не ти е бръмнала главата , докато готвиш.  Hug

# 314
  • Countryside
И аз съм харесала Фабер за пълно вграждане, даже по препоръка на дизайнерката е с габарит 90см, вместо 60см. И според мен си струва да се дадат пари за безшумен и мощен аспиратор, всеки ден ще се ползва, а за 30кв помещение си трябва мощност. Аз държа И на безшумен, страшно ме дразни бръмченето.

Общи условия

Активация на акаунт