Седми клас,Мили Драги vs Немили Недраги

• 59 128
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Ще видим, момичета. Може би излишно съм се шашнала  Hug
Обещавам да докладвам  Wink

Да. Може и само върху първи модул да е било домашното и излишно да се притесняваш.
При възможни 65 максимални, нейните резултати не са никак лоши.   Peace
При нас голямо затишие от към оценки.  Чакам да се развихри бурята.  Mr. Green

# 136
Благодаря за посрещането  Hug

На първия /задължителен/ модул максималния брой точки е 65, а на втория 35.

Аз не съм се шашнала от резултата, но очаквах повече. Определено залагам на математиката, защото съм сигурна, че по БЕЛ нещата ще са трагични.
Но големия му проблем е бързането. Затова ще го пращам на всички ПИ и състезания, та барем намали темпото. Учителката му по математика трета година се бори безуспешно с проблема. Тя даже ме вика да си говорим. Значи младежът по време на контролно си решава задачите, пише си и домашните от предните часове и си предава листа 20 мин. преди края на часа  Shocked
Когато има грешки в 90% са технически.
Дано в следващите месеци да реша проблема.

# 137
Моят син съм го записала в частна школа и ходи на уроци и по математика и по български... Но с този мързел изобщо не знам как ще се преборим! Вече съм почти отчаяна! Спирам му телевизията, интернет... устата ме заболя от обясняване, защо е важно да се стегне... и нищо!

# 138
Моят има 6- ца на някоя от тетрадките по АЕ.
Правили са КР по АЕ.
По БЕЛ го изпитвала, но не си знае оценката. Уж отговорил , но ще видим по- нататък.

# 139
  • столицата
Чиби, при вас сериозно се учи. Всеки ден чета за контролни, изпитвания. А ние ще имаме РС, но аз може и да не успея да стигна до нея. Явно дисциплината сериозно е закуцала. Чувам за КР, насрочени поради лошо поведение в класа, масово неписане на домашни. Явно ще се чете конско на РС. Дано се стегнат децата, че е важна годината.

# 140
Здравейте,
Бях решила да разредя писането, че само се оплаквам от моя пубер, но днес ме зарадва и бързам да споделя на отчаяните като мен, че има светлина в тунела: мин. седмица се изпусна, че във вторник ще правят петминутка по мат. и в понеделник с подкупи, увещания и леки заплахи го хванах да учим два часа ъгли.  Накрая дори интересно му стана и се запъна да дореши една доста заплетена задача. В резултат днес донесе 6. Естествено, не признава, че заниманията са помогнали, щото той 'си ги знае нещата'. Както и да е, аз така се изтощих от тези два часа, че тази седмица повече няма да се жертвам  Joy
Изобщо тези дни хормоните му са в застой, дори не съм повишавала тон, което е успех за мен и радост за съседите. Баща му е в командировка тази седмица и той си върши регулярните домакински задължения без да му напомням, освен това помага много с бебето - с къпането, гледа го докато аз вечерям, къпя се или почивам, днес и пазарува. Горкият, така се измори, че дори не се сети да пита може ли да гледа телевизия или да цъка на телефона  hahaha

# 141
Здравейте и в тази тема. До къфе сте с литературата? Нашата госпожа с тази “година от понеделници” (бг филм от преди милион години)още не е започнала Вазов! Разчитат на курсовете и някои госпожи дори не довършват произведенията от уч. програма! Детето на 19.11. е на пробен в “Междучасие”.

# 142
  • в здрача
Нашите са още на "Немили недраги", съвсем в унисон със заглавието на темата.
Тийн, който пита дали може да гледа телевизия или да цъка на телефон? Изпълнява домашни задължения? Искам го в къщи и няма да се оплаквам от него, а само ще го хваля.
Правиха контролно по география, а днес ще е по мат. Сега ще я събудя, че трябва и съчинението да си довърши и да го предаде днес.
Вчера рано приключи с подготовката и отиде до библиотеката. Нямало 5 тата книга от поредицата и затова си взе първата за Пърси, да затвърди, че по история щели да учат за Елада, Египет и Месопотамия. По този повод дори пак гледахме "Боговете на Египет", че беше забравила кой, кой е там.

# 143
galimar,  Heart Eyes
Няма. хлабаео при нашите.
Не знам до къде са по литература. Там сам се справя, пу пу.
Имам тъп въпрос. След като резултатите от НВО ще са в точки, означава ли , че и общия бал за класиране пак ще е в точки. И кой ще е изкарал  ВО, който има точки, отговарящи минимум  на 3- ка?

# 144
Здравейте, мами. Hug
След дълго отсъствие реших да се завърна в темичката. Нямам почти никакво време, но все ще открадвам по мъничко свободно, за да ви наглеждам.
Тази година е изключително важна за нашите пораснали набори и родителите им.
Пожелавам им много късмет и упоритост, за да постигнат всичките си мечти!

# 145
  • Русе
Мам4еHug

# 146
  • столицата
Чиби, доколкото съм запозната точно това е идеята - да няма двойки. Затова и с минимум точки от единия предмет и добро представяне на другия си  конкурентен в някаква степен. Целта е  да се замаскира все по-нарастващия брой деца, непокриващи минималните изисквания. Вероятно си забелязала тенденцията от последните години  , когато  от 20т. за оценка над двойка се стигна до 16т. и въпреки това много ученици не прескачаха летвата. А това значи закрити паралелки, отпадащи от образованието деца и тн.

# 147
Чиби, доколкото съм запозната точно това е идеята - да няма двойки. Затова и с минимум точки от единия предмет и добро представяне на другия си  конкурентен в някаква степен. Целта е  да се замаскира все по-нарастващия брой деца, непокриващи минималните изисквания. Вероятно си забелязала тенденцията от последните години  , когато  от 20т. за оценка над двойка се стигна до 16т. и въпреки това много ученици не прескачаха летвата. А това значи закрити паралелки, отпадащи от образованието деца и тн.
И освен това, тази година всички завършват в 7ми клас, т.е. няма никакъв вариант да не кандидатстваш след 7ми.Училищата, които приемаха след 8ми клас сега ще приемат след 7ми...
Дори с 5т по математика и 5 по български, дори с 3ки в дипломата пак кандидатстваш. То е ясно за къде ще стигнат тези точки, ама...

# 148
  • Русе
  Освен всичко оценките водят до едни тревожни статистики с огромни проценти двойки и въпроси  Що тъй стана. Кой е виновен - система ли уилище ли. А Системата не обича таквизи въпроси.

Не знам при кого е лабаво. Гледам всички тук все готвят нещо.При нас имат всяка седмица ,а понякога и по две на седмица петминутки по математика.От всички петминутки в раздела формира една оценка. Имат 4 оценки по математика, а днес правят контролното за разлагане, значи петата оценка. По БЕЛ е с три оценки до сега. Поне толкоз знам. По английски не знам вече колко са, ама са 3,4. По другите предмети по една, по две оценки. Утре ще правят май по английски и по химия контролни. В понеделник по БЕЛ най-вероятно. След туй се надявам да не правят поне до края на седмицата,но по математика може да им тресне нещо пак.

# 149
Имам тъп въпрос. След като резултатите от НВО ще са в точки, означава ли , че и общия бал за класиране пак ще е в точки. И кой ще е изкарал  ВО, който има точки, отговарящи минимум  на 3- ка?
Да. Има таблица за преобразуване на оценките по балообразуващите предмети в точки. И няма да има такова нещо като " точки, отговарящи минимум на тройка". Една точка да имаш, твоя си е и кандидатстваш с нея.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт