Седми клас,Мили Драги vs Немили Недраги

• 58 972
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
И нашият Дядо Коледа ще пропусне младежа тази година.
Иска някаква конзола за дозомбиране с игри.
Няма да я получи.
Стискайте палци. Днес има КР по МАТ и АЕ.
Успех и на другите връстници!

# 76
  • в здрача
Брех, току-що обсъждахме какво иска за Коледа. Влизам да погледна набързо с кафето преди да скоча по задачите и - тук се обсъжда същото. Макар че вчера проспа кръжока по математика, то и аз имам вина, че не проверих като ме стегна под лъжичката дали е станала, но обеща да снима задачите, които са решавали с джобните си и да ги пререши. Започна обаче да пише съчинението по БЕЛ и дори ми го прочете, но си спечели наказание проверка. Тази сутрин я вдигнах в 8 и ще продължа с проверките.
На предното съчинение на места е объркала глаголните времена, има пропуснати запетаи и обобщението повтарящи тезата. Ето това ме хвърли в тъч.
Та ако успея, а и задачата не е трудна ще си получи коледния подарък спрямо поръчката - продължението на Хари Потър за синковеца му, на български (защото си мислех дали да не го взема на английски или руски, да се упражнява, даже клонях към руския, че книги на английски чете в малкото свободно време).

# 77
Добро утро!
Амбър, хиля се тук с твоите писания - като се почне от будиста, мине се през питиетата и се приключи с корумпираното джудже!! Образи!!
polia72, дано не е сериозно болно детенце. Сигурно е понастинал на мача в събота.

Аз вчера обяснявах химични уравнения. Не съм съгласна детето да учи само по БЕЛ и математика, както ме съветват майки на осмокласници. Confused

Иначе...да ви почерпя, днес изветрявам с още една година!

# 78
Гледам, че и други майки се притесняват и за предметите, различни от БЕЛ и МАТ.
Уж винаги е с написани домашни и научени уроци (по нейни критерии), но установявам постоянно големи дупки в познанието.  #2gunfire Как да го накарам това дете да се поразрови малко, да допълни, поразшири и задълбочи спорадичните знания, които добива в училище?! Като гледам нулевия й интерес и учебниците и помагалата, без ежедневна помощ няма как да се получи нещо систематизирано и трайно.
Пък в главата й - само музика. Поне му е весело на детето, като успее да игнорва досадната си майка.

# 79
 Ами  Wine Glass
   Ей това, най ме стресира. Къдей на, чак май. Колко домашно, колко нещо.  Cry
Пък мен това, че сме само ноември ме успокоява  Crazy ми има време детето да се стегне, да поучи... нали ме знаете, периодично се успокоявам, че детенцето ми е едно такова старателно... Мисля си - да има време да поправи двете 4,5 и едното 3... Вчера миличкия чете до 22ч по БЕЛ за школата, сериозно я е приел  Whistling
Като видя поредната му издънка и висене на телефона, пак яхвам метлата... ама да почака тоя пусти май месец... обичам пролетта, ама време ми трябва  Flutter
... Как да го накарам това дете да се поразрови малко, да допълни, поразшири и задълбочи спорадичните знания, които добива в училище?! Като гледам нулевия й интерес и учебниците и помагалата, без ежедневна помощ няма как да се получи нещо систематизирано и трайно...
При нас се получава само, ако баткото намери време да обясни по (любимата си) химия и по (профилната си) физика  Flutter
Влизам в събота по обяд вкъщи с малката след урок по кънки... и се чува рев - "Мамеееее, нещо тази физика се опитва да ме мъчи! А и химията де!", от другата стая по-спокойното "Айде бе, ти да знаеш при мен какви равнини се пресичат и пробождат с прави... Идвай при мен само да провериш, аз след малко отивам да обяснявам на Калоян!" и малката "Еееее, нали щеше да стоиш до мен, докато си преписвам текста!?!"  Crazy
И точно 5мин по-късно "А какво си ни приготвила за ядене!?!"  Whistling

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 09:29 от peneva_a

# 80
И при нас работи май само намесата на батко й. Но той сега не може да ми помага............
Все се чудя аз ли искам много............... newsm78

# 81
И при нас работи май само намесата на батко й. Но той сега не може да ми помага............
Все се чудя аз ли искам много............... newsm78
Аз изобщо не се чудя, казват ми го всеки ден по няколко пъти 4 човека вкъщи Whistling ми такава съм си "искаща" от всеки да си гони задачите и да не ме дърпа за всичко постоянно... ама само с искането си оставам  newsm78

# 82
emonaem да си жива и здрава. При всички ни скука няма.Все има за какво да се тюхкаме, ама ако питате децата ни е напълно излишно, те проблем нямат.Роско има голям проблем с БЕЛ, умирам от притеснение как ще се справи с матурата, а преразказите и съчиненията са му най-омразни. Ще се моля за чудо да изкара матурата.

# 83
  • гр. София
Добро утро, мами  Heart Eyes
Честит Рожден ден, мила emonaem  newsm59
Здраве, любов, подкрепа и семейно щастие, успех в делата, вяра в помислите!

Днес вече ще имаме резултати от КР по МАТ върху няколко урока от раздела по геометрия.
Ние още не сме обсъждали какви са желанията за Коледа  Crossing Arms

# 84
Здравейте момичета. Видях, че Амбер й е станало тъжно че ме няма и се появявам.  Laughing Heart Eyes
Честит рожден ден emonaem  bouquet . Да си жива и здрава.
Момичета чета ви, но както Ирка и аз попрескачам. Много пишете, а времето ми е малко.
Добре сме като цяло. Вики има класни постоянно, помагам до колкото мога. Преди седмица търсих помощ от Светлето за една задача.  Hug
Тази седмица карам и взимам Виктория от училище. Започват по късно и свършват рано. Седмица на проектите е. Вчера са говорили за зависимостите от алкохол, кражби от деца и т.н. Днес мисля, че ще е за дрога. Има хора от съответните институции при тях.
На последното състезание се класираха трети. Мисля, че ще е това при нея със спорта. Не иска да ходи повече, което на мен не ми харесва. Обаче виждам че ходи с нежелание вече. Стана много  висока и това също е проблем. Ще изкара до нова година и май ще приключва. Търся нещо подходящо за нея, но не намирам. Има само катерене, но е в съседно село (на около 10 километра) и няма кой да я води и прибира.
И ние нареждаме пъзели по Коледа. Миналата година имахме един от 5000 части. Доста го прескачахме в хола.  Grinning 
Извън темата да напиша малко неща. Който не иска да се натоварва да не чете.  Hug
Скрит текст:
Започнах работа когато почна тя училище. От 12 ти септември сме и двете по задачи. Работя на три смени и ми е трудно да стигна до компютъра. Или спя ако съм нощна или гледам да посвърша нещо и да сготвя ако съм първа или втора. Двата месеца ходих понякога и съботите. Доста изморително си е всичко.
Преди две седмици ми удариха колата на паркинга. Имаме разправии и със застраховки. Още не можем да се оправим и там.  Края на октомври почина едното ни морско прасенце, предната седмица почина и другото. Такива гадости са при нас. Вики е на ръбът на силите си и тя. Много й е мъчно. Гледахме ги 4 години и половина. Бяха й като братя.
Събота ходихме до съседен град да се разсеем малко. Зарязахме чистене , готвене, учене и просто излязохме. Целия ден обикаляхме по улиците и магазините.  Това е общо взето при нас.  Hug
Лек и слънчев ден и не се ядосвайте на децата. Всички са в някаква сложна възраст. И ние сме били такива. Важното е да са здрави.  Hug

# 85
  • България
Изпуснах ви.
Благодаря за темата!

# 86
  • София
emonaem, Честит Рожден Ден. Много здраве, щастие, успехи и удовлетворение  bouquet

Аз се чудя, кога тези деца да се интересуват, да допълват и развиват знания, различни от учебника. Ми че те са по цял ден са заети с училище (моята свършва училище около 14:30, а като е на школа около 16:00, има поне 30 мин докато се прибере, хем сме наблизо), уроци, школи, домашни...... Трудно им остава време за тях си, било музика, книга, разговори с приятели, хоби. Вариант е хобито да е някоя от дисциплините в училище Wink. Та проблема не е в децата, а в това, че са претоварени и им трябва нещо, с което да възстановяват.

Мислех да пусна моето на пробен в СМГ, но имаме ангажимент тогава, та ще пропусне този.

# 87
  • София
Здравейтеее. Направо проспах новата тема  Wink
На Саше й е много натоварено. Отделно, че е твърде неорганизирана. А когато аз я организирам, тя скатава. Готвят се за Нощ на театрите и имат доста репетиции. Уж, свободни понеделници, а то... не може да навакса нищо. Утре има контролно по английски. Не ме питайте... Та това е...  Rolling Eyes

# 88
Здравейте и от мен!  Hug

emonaem  newsm59 Желая ти да бъдеш здрава, щастлива и обичана!

Много ми стана смешно като четох постовете на няколко потребителки... Добри са си децата де, не им уволнявайте Дядо Коледата! И аз смятам, че има време да се стегнат, тези които временно са се отпуснали.

Аз за оценки тук не пиша. То моето винаги ми носи 6, и той с още едно дете от класа му винаги са единствените от седмите класове с 6 на контролното / теста... Е случва се и друга оценка от време на време  Crazy , но за мен най-важни са знанията. Имаш ли ги, никой не може да ти ги вземе.  Peace

Моето вчера имаше Т, изглежда е настинал на едно мероприятие в училище, но какво да се прави. Днес уж е по-добре и отиде на училище. Стискам палци наистина да е било разболяване за един ден.  Praynig

Хексилина  Hug

# 89
  • Burgas
emonaem  newsm59

Моника за яке ми говори за Коледа, поне е нещо смислено....

Общи условия

Активация на акаунт