Седми клас,Мили Драги vs Немили Недраги

• 58 962
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
Watter-lilly, добре дошла сред нас!  bouquet И моята дъщеря като по-малка беше амбициозна, обаче сега... не ми се говори. Този пубертет направо ми смени детето  ooooh!

# 691
  • Burgas
Watter-lilly, добре дошла сред нас!  bouquet И моята дъщеря като по-малка беше амбициозна, обаче сега... не ми се говори. Този пубертет направо ми смени детето  ooooh!
И при нас е същата история  Tired вчера се върна с 3 по Математика от тест и не й пука.... трудни й били тези задачи, не ги разбирала, а аз за пръв път чувам, че са й трудни. По принцип я наглеждам какво учи и прави, уж се справя, пише домашните без проблем, учи си теорията и изведнъж не разбирала.....Явно трябва по голям контрол  #Crazy

# 692
  • столицата
Истината е, че в училище решават базови задачи, а на тестовете дават по-трудни и децата съответно се затрудняват.
Затова размяната на ПИ е много полезна. bouquet
Нали знаете, че ПИ в ПЧМГ е преместен за по-ранна дата - на 11.12.2016г.? Това е заради олимпиадата по Мат следващия уикенд.
По този повод, учителката на дъщеря ми държала тя да ходи на олимпиадата по история. Знаете ли датата? Не успях да я открия newsm78. А на моето дете историята му е трудна и хич няма желание да ходи по състезания. Виж биологията е друга бира Simple Smile Може да си чете с часове.

# 693
Историята е на 28.01.2016г. от 9 часа, а биологията на 28.01.2016г. от 14 часа.

# 694
  • София
Galimar,  подсети ме, ако някой иска да ходи на пробен в ПЧМГ да свирка,може да се видим. Моята ще ходи, за тях си е почти задължително, особено за тези, които искат да останат в училището.

Историята е на 28.01 заедно с биологията
Elenky писали сме заедно

# 695
з
И при нас е същата история  Tired вчера се върна с 3 по Математика от тест и не й пука.... трудни й били тези задачи, не ги разбирала, а аз за пръв път чувам, че са й трудни. По принцип я наглеждам какво учи и прави, уж се справя, пише домашните без проблем, учи си теорията и изведнъж не разбирала.....Явно трябва по голям контрол  #Crazy

Това с подмененото дете ми звучи толковя познато!! Каквото и да говоря, сякаш е на стената.. нищо не приема ! За сега е за 5 по математика и 4 по БЕЛ. И това при полажение че ходи на частни уроци. Онзи ден изкарал 6 по МАТ.. и беше толкова горд, тъкмо се зарадвах и се разболя. 5 дни не е ходил на училище и уроците пропусна  Sad

# 696
  • София
Добро утро и успешен ден.

Имам молба и ще се радвам ако Amber, peneva_a, gianis, пенсионирана русалка или всеки, който има желание да помогне с една задача да се включи. Снощи с детето я борихме, но срам не срам, не успяхме да я преборим.

Условието е: В триъгълник ABC е построена ъглополовяща CL, така че CL=AC. По продължението на CL е избрана такава точка К (L е между C и K), че <CAL+<CAK=180* (това е градуса). Докажете че CK=CB

Детето ще пита днес, но на мен не ми дава мира  Peace

# 697
  • София
Задачата се доказва с еднаквост на триъгълници. Нека <САВ=а. Триъгълник ACL-равнобедрен=><ALC=a
От условието => <САК=180-а. Но < CLB=180-a (съседен на <АLC)=><CAK=CLB.
Разглеждаме триъгълниците CAK; CLB

1) AC=CL
2) <ACK=<LCB ( CL-ъглополовяща)
3)<CAK=CLB.
=>Триъгълниците CAK; CLB са еднакви по втори признак=> СК=СВ

# 698
ganis, възхищавам ти се! И ти благодаря!

# 699
  • София
rihan, все пак това ми е работата  Grinning

# 700
  • София
ganis  bouquet  bouquet  bouquet

Ние задълбахме да доказваме, че KCB е равнобедрен Shocked и <CAK=CLB въобще не го видяхме.

# 701
  • с/у ОколоМръсТното
rihan, все пак това ми е работата  Grinning

това ти е призванието, хобито... и т.н.

Блазе на учениците ти  Heart Eyes bouquet

# 702
Watter-lilly, добре дошла .  bouquet
Класното по БЕЛ на нашите ще бъде във вторник.  Praynig

# 703
Ganis,
Не съм сигурна, ама мисля, че още не са учили еднаквост на триъгълници?!

# 704
Нашите класни са през януари. Девойката днес здраво се беше притеснила - ще я изпитват по физика. Та решавахме задачите от учебната тетрадка. Не знам дали схвана нещо.
На теста по литература има 4.75 - ще го кача в групата.
За триъгълниците - при нас още не са ги учили.

Общи условия

Активация на акаунт