Седми клас,Мили Драги vs Немили Недраги

• 58 955
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
Аз я решавам само с ъгли, но ако шефа ме излови какво правя в работно време............... #2gunfire

# 706
  • София
Аз я решавам само с ъгли, но ако шефа ме излови какво правя в работно време............... #2gunfire

Скрий се някъде и пусни решението моля Simple Smile

П.С. Детето се обади и каза, че г-жата я е обяснила. Ще погледна довечера какво е записала моята госпожица

Последна редакция: ср, 07 дек 2016, 15:16 от rosita_ta

# 707
  • София
Ganis,
Не съм сигурна, ама мисля, че още не са учили еднаквост на триъгълници?!

Детето на Росит-та мисля, че учи в ПЧМГ. Този пост е неин.  Децата в ПЧМГ още в края на 6 клас и през лятото взимат материал за 7 клас и е логично да са по-напред.  Аз лично познавам такова дете.  Написах решение, което си е точно за еднаквост на триъгълници и е елегантно и просто. През учебната година децата са на различен материал ( учат в различни училища).

# 708
  • София
Би ли дала решение?

# 709
  • София
Ganis,

Детето на Росит-та мисля, че учи в ПЧМГ. Този пост е неин.  Децата в ПЧМГ още в края на 6 клас и през лятото взимат материал за 7 клас и е логично да са по-напред.  Аз лично познавам такова дете.  Написах решение, което си е точно за еднаквост на триъгълници и е елегантно и просто. През учебната година децата са на различен материал ( учат в различни училища).

bouquet Така е, това ще е и решението, което ще покажа на детето и ще сравним с предложеното от госпожата. Но мен ме терзае, защото опитах само с ъгли, но успявам само до някъде. И за моя си консумация ми се искаше да видя какво ми убягва  Embarassed

# 710
  • София
Математиката, много пъти е техника но не само. Освен знания математиката като пъзел, особено геометрията. В 7 клас тя ще става все по-трудна и ще се преплита с алгебрата. . Идеята е:
1) Децата да имат основни познания за фигурите и телата ( 5 и 6 клас)
2) Да правят логически връзки между обем и повърхнина-_(лице)
3)Да знаят съотношения на лица на триъгълници...

# 711
  • София
Ganis,

bouquet Така е, това ще е и решението, което ще покажа на детето и ще сравним с предложеното от госпожата. Но мен ме терзае, защото опитах само с ъгли, но успявам само до някъде. И за моя си консумация ми се искаше да видя какво ми убягва  Embarassed
Действията само с ъгли не винаги дават резу.
латат

# 712
Ganis,
Написаното от мен да се чете: "Опитвам се да я реша с ъгли, без да ползвам еднакви тригълници". А не - реших я.

А нашите - СМГ, все още не са взели еднакви триъгълници - потвърдено от детето.

# 713
  • столицата
Mst, СМГ курсове или детето е ученик в СМГ? Защото е странно ПЧМГ да са по-напред с материала сравнени със СМГ.

# 714
  • София
Ganis,

Нашите приключиха с признаците за еднаквост на триъгълници и сега са на параметрични линейни уравнения. Дъщеря ми учи в математическа паралелка обаче.

# 715
  • София
Mst, СМГ курсове или детето е ученик в СМГ? Защото е странно ПЧМГ да са по-напред с материала сравнени със СМГ.
Детето на Mst е ученичка в СМГ.
Павел потвърди, че не са учили еднаквост все още. Но предстои.

# 716
Мили мами,
Рядко се включвам, но се старая да чета.
Форумите са ми били много полезни и преди, а надявам се и през тази важна година.
Надявам се Ганис,  Русалка и  Дидева да продължат да се включват. Няма лошо да се чуе и различно мнение /понякога отрезвяващо/.
На първите матури /демек на щерката/ изтрещях тотално. Сега со кротце, со благо постигам безпроблемно по-добър ефект със синковеца.
Всъщност не е важно как ще се представят. Важното е с резултата от представянето им да учат там където искат и където е подходящо за тяхните личностни качества.

Толкова увъртяно го написах  Rolling Eyes
Абе, ако ние сме спокойни и уверени има по-голям шанс децата също да се чустват така и да се представят добре.

Хайде - повече усмивки  bouquet

# 717
  • Русе
  И аз не мисля, че тази задача може да се реши по друг начин, освен с еднаквост на триъгълници. Но може нещо да пропускам. Тепърва навлизам в тази материя от много години насам. Мисля, че при нас ще стигнат до тях втория срок.

# 718
Честит празник на всички бивши и настоящи студенти!  Party
Ех, безгрижни години,  мили спомени.   Wink

https://www.youtube.com/watch?v=jsjt5_9emaM

Скрит текст:
Аз, първокурсникът - физик, на своя първи студентски бал, съзнавайки необходимостта от това, тържествено се заклевам:
1. Пламенно да вярвам в почти всички теореми на Коши!
2. Да пазя чист и неопетнен заветът на дедите: E=mc^2!
3. Да си взема изпита по ДИС ( Диференциално и интегрално смятане тогава) поне до пети курс!
4. С жар да ревизирам теорията на относителността и да я разобличавам като буржоазна отживелица!
5. Да не викам "Еврика" преди да съм проверил всички сметки отпред назад, отзад напред и от средата към краищата!
6. Да си премълчавам, когато открия по време на лабораторно упражнение, че някоя фундаментална константа се е изменила!
7. Завършвайки Физическия факултет, се задължавам да различавам: реостат с плъзгач от елекрическа печка, кондензатор от резистор, осцилоскоп от телевизор и неутрон от неутрино - по възможност с просто око!

Ако наруша тази моя тържествена клетва, нека бъда вечно преследван от вълните на Де Бройл, от функцията на Грин, да бъда умножен векторно по нула и костите ми разнесени по всички пространства и подпространства!
ЗАКЛЕХ СЕ!

hahaha

Мама Мими, къде се изгуби.  newsm78
Нашите пак са със заместници по НЕ.   Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 08 дек 2016, 08:40 от chibi

# 719
  • Пловдив
Честит празник!

Наборът е болен - вчера следобед вдигна висока темп., днес е по-добре, но си лежи в леглото...
Пропусна вчера школата, днес и утре ще пропусне училище /а днес имат тест по БЕЛ  ooooh!/. утре има и школа пак... ooooh!  И става безпредметно да ходи на КМС в събота, мисля...Уф!

Общи условия

Активация на акаунт